agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-03-2008, 12:37   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Organik Gübre

Ekin Sapı Devrimi
Doğal Tarıma ve Doğal Hayata Giriş
Masanobu Fukuoka

gibi kitaplar ve benzer konulardaki görüş ve düşünceleri irdeleyince organik tarım ve organik gübre konuları önem arz ediyor.

Gerçi Dünya nüfusunu beslemek için kimyasal gübre ve GDO tohum ve bitkiler olmazsa olmaz gibi ise de ,
organik tarım yapamasak bile organik gübre kullanabiliriz gibime geliyor.

Merak ettiğim ise bitkilerin NPK başta olmak üzere Kalsiyum-Kükürt-Magnezyum-Demir-Bakır-Çinko-Molibden-Mangan-Bor gibi element ihtiyaçlarını kimyasal gübrelerle çok kolay karşılarken,
organik gübrelerde tüm bu ihtiyaçların karşılanıp karşılanmadığı.?

Uygulama nasıl?

Organik tarım yapanlar hangi gübreleri kullanıyorlar?

Ellerinde sihirli organik gübre olduğunu iddia edenlerin ürünlerini kullananlar var mı?

En iyi organik gübre hangisidir ?

Derece ve Adaptation beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2008, 21:21   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Marketlerde en kolay bulabileceğimiz organik gübre ise çiçek coşturanın organik gübresi.

Humik ve fulvik asit
Deniz yosunu
Amino asit

içeriyor.

%100 organik gübre isteyenler için.


http://www.estore.com.tr/EStore/Prod...d=DK6860000223

http://www.hepsiburada.com/productDe...tId=hrraco2900

Eklenen Resimler
 
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2008, 21:42   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Arkadaşlar,
organik gübrede aklıma takılan önemli bir soru var.

Diyelim ki sebze fidemizi ya da meyve fidanımızı normalde 15-15-15 gibi dengeli bir kimyasal gübre ile gübrelerken, artık kimyasal gübre kullanımından vaz geçersek ve sadece organik gübre ile gübrelemek istersek, yukardaki linklerde yer alan hangi organik gübreyi veya önereceğiniz hangi organik gübreyi kullanmak gerek?

Veya bir başka anlatımla organik gübre, kimyasal gübrenin tamamlayıcısı mıdır?

Kimyasal gübre kullanmadan sadece organik gübre kullanarak sebze veya meyve yetiştirmek mümkün müdür?

Not:Organik gübre derken hayvan gübresini kastetmiyorum.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2008, 22:11   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Mog Enzimli Sıvı Gübre ile Veriminizi İki Kat Arttırın

Mog Organik Sıvı Gübre içeriğinde toprak ve yaprak için elzem proteinler, humik asit, fülvik asit, organik azot, organik potasyum oksit,enzimler,mikroorganizmalar, v,tam,nler ve iz elementler ile takvileyendirilmiş olup hem alt hem üst gübresi olarak satışa sunulmuştur. Mog Organik Sıvı Gübre %100 homojen olarak sulandırılabildiği için damla sulama, yağmurlama sulama ve yapraktan gübreleme için en uygun gübredir. Tortu ve kalıntı bırakmaz. Bu sebeple sulama sistemlerinde tıkamaya neden olmaz.

Toprağın en az 100 yıl gençleşmesini sağlar. Daha sonra ise kök gelişiminde, yapraklarda, yan sürgünlerde ve meyvelerde oluşan kardeşlemede görülen değişim be gelişim dikkate alıacak en büyük özelliğidir. Bitki gelişim hızınız en az %30, ürün miktarınız ise %20 ila %100 arasında artacaktır.

Arge Çalışmaları 3 yıldır süren MOg Organik Sıvı Gübre Eko-Tar tarafından sertifikanlandırılmıştır.

Kullanımı :

Yapraktan ilk uygulama 100 litre suya 1 litre karıştırarak en çok 1 dönm alanda yapılmalıdır.Yapraklarda belirli bir konsantreyi yakalaması açısından en az 1 hafta en çok 15 gün bu uygulamaya devam edilebilir.

Topraktan ilk uygulama 100 litre suya 1 litre karıştırılarak en çok 1 dönüm alanda yapılmalıdır.

Mog Organik Sıvı Gübrenin içeriğinde organik azot ve potasyum her ne kadar az gibi görünse de içeriğindeki mikroorganizmalar sayesinde toprakta azot, fosfor vepotasyum döngüsünü doğal olarak sağlayacaktır. Bunu da daha önce toprağa verilmiş olan maddeleri ya da dış etkenlerle taşınan kuru yapraklar, ölen otlar ve toprağın doğasında bulunan hammaddeleri özümleyerek sağlar.

*Mog bir Tara Gübre markasıdır.

http://www.binbirorganik.com/pinfo.asp?pid=316

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2008, 03:17   #6
Ağaç Dostu
 
kuzen38's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
merak ettigim konu saksıda yetistirdigimiz sebze ve meyvalarımıza ne kadar organik gübre vermemiz gerektiği?

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2008, 01:04   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
NATURAL BIOPLASMA(Mikrobiyal Gübre)

Natural Bioplasma bitki beslenmesinde bir devrim ifade eder. Performansı ve güvenliği bakımından istisnai özelliklere sahip süper etkili, aktif plazma gübredir. Sıvı, besleyici bir ortam içerisinde biyolojik bir ALG hücresi (doğanın kendi gübre fabrikası) suspansiyonu olması nedeniyle aktif bir plazma gübresi olarak adlandırılır.

Uluslararası ve Avustralyalı üniversite grupları, Avrupa’da yapılan kapsamlı araştırma ve testlerin bir sonucu olarak, halihazırda ticari başarı ve sonuçlar elde etmiş olan Natural Bioplasma teknik yeterliliği test etmişlerdir. Bugünkü ticari kimyasal gübrelere karşı denemelerde karşılaştırıldığı zaman sonuçlar, Natural Bioplasma’nın sürekli olarak eşit veya üstün mahsul verimleri ürettiğini göstermiştir.

Natural Bioplasma, bir dizi büyüme ortamında mahsullere bir bitki besinleri dengesi sağlar ve hızlı bir tepki oranı kazandırarak bu besinleri bitkilere transfer etme yönteminin eşi yoktur. Geleneksel hayvan gübrelerine, ıslah edici maddelere, çoğu zararlı böcek ve bitki öldürücü ilaçlara uyumludur.Natural Bioplasma, bitkilerin böceklere ve hastalığa karşı mukavemetini gerçekten artıran ve böylece böcek öldürücü ilaç kullanımı ihtiyacını azaltan bir besinler dengesi ihtiva eder.

İnorganik elementlerin organik bileşimlere fotosentetik metebolizasyonunu ihtiva ettiğinden dolayı,Natural Biplasma’nın imalatı, gübre üretiminde bir atılımı ifade eder. Bitkinin ihtiyaç duyduğu hem makro hem mikro besinleri hızlı bir şekilde almasını sağlayacak şekilde tasarlanır. Bunun meydana gelmesinin nedeni, besinlerin, bitkilerin ihtiyaç duyduğu özel elementleri moleküllerden küçük ölçekli bir enerji kaybı ile çıkarmasını sağlayan doğal olarak meydana gelen organik formda olmasıdır.

Ham sulandırma formundaNatural Bioplasma minareller ile toprak koşullandırma elementlerinin konsantre bir fotokimyasal solüsyonudur.Natural Bioplasma’nın üretimi, inorganik mineral besin bileşimlerinin suyla dolu bir tanka yerleştirilmesini ihtiva eder.Daha sonra bu tank özel bir su sıcaklığında ve belirli bir ışık rejimi altında doğal olarak meydana gelen alg ve fotosentetik kabiliyetlere sahip diğer mikropların aşısı ile tohumlandırılır.Bu mikroplar daha sonra fotosenteze girer ve büyür.Çoğalıp büyüdükçe, inorganik maddeleri hızla kendi gövde bileşimlerine metabolize ederler. Bütün inorganik maddeleri metabolize ettikleri zaman, Natural Bioplasma konsantresi kullanılmaya hazır hale gelir.

Bitki kökleri vasıtasıyla uygulandığı zaman oldukça etkili olmasına rağmen,Natural Bioplasma en iyi şekilde, alg hücrelerinin besin birikimlerini transfer etmek için bitki yaprakları ile doğrudan etkileşebileceği yapraksal bir gübre olarak kullanılır. Hareket şekli, plazmanın bitki yaprağı gözeneklerine girmesini, alg hücrelerinin kendilerini yaparak hücrelerine yapıştırmasını ve besinlerini sitoplazmik akıntı ile transfer etmesini ihtiva eder.

Bu doğrudan besin transfer etme ve dolayısıyla hızlı bir bitki tepkisi verme kabiliyeti, kendisini birim alan başına verimliliğini çok yüksek olmasının gerektiği ve sulama ve zararlı böcek ve hastalık kontrolü yoluyla daha yoğun olarak yönetilmeye ve kontrol edilmeye yüz tuttuğu bahçecilik sanayiine bitkilerine yönelik olarak amaçlananNatural Bioplasma’ya borçludur.

Natural Bioplasma’nın tamamen doğal bir besin kaynağı olduğu Macaristan'da organik gıda sanayiine BIO-KULTURA sertifikalı bir girdi olarak verilmesiyle kabul edilmiştir. Macaristan'ın tanınmış belgelendirme kuruluşu olan BIO-KULTURA(Uluslar arası Organik Tarımsal Hareket Federasyonu(IFOAM)) Natural Bioplasma’nın Macaristan'daki, imalat çalışmalarının ve malzeme girişinin kapsamlı incelenmesini sertifikanın verilmesinden önce tamamlamıştır.

IFOAM, 20 yıldan fazla bir süreden beri organik tarımın uluslar arası sesi olmuş olup 100 ülkede 500’den fazla üye kuruluşa sahiptir. IFOAM’ın garantisi altındaki bir akreditasyon programı, taahhüt, uygunluk, şeffaflık ve ticari çıkarlardan bağımsızlık garantisi verir.

Testlerini tamamladıktan sonra agronomis R.Cobal, Natural Bioplasma muamelesinin bitkinin büyümesi üzerinde hiçbir olumsuz etki yaratmaksızın bitki beslenmesini ve toprak sağlığını muhafaza edebileceği sonucuna varmıştır. Deneme izlemesinin genel değerlendirmesi, Natural Bioplasma ile muamele edilen bitkilerin, büyümenin bütün aşamalarında diğer muamelelerle mukayese edilebileceğini ya da bazı parametrelerde onlardan daha iyi olduğunu göstermiştir

İçeriği Nedir?
Süspansiyon halde Chlorella grubundan canlı yeşil alg hücreleri ve aşağıdaki makro ve mikro elementler, vitamin ve amino asitler içerir.

Canlı alg sayısı :
2x107 alg/ml
Makro elementler (mg/lt) :
Azot(N) , Fosfor(P) , Potasyum(K) (~ 0,05- 0,1 m%)
Mikro elementler (mg/lt) :
Kükürt(S) , Bor(B) , Mangan(Mn) ,
Kalsiyum(Ca) , Magnezyum(Mg) ,
Demir(Fe) , Molibden(Mo) , Kobalt(Co)
Ağır metaller (mg/lt) :
Bakır(Cu) <5, Kurşun(Pb) 1.54, Çinko(Zn) 74.9, Krom(Cr) <0.5,
Nikel(Ni) 0.201, Kadmiyum(Cd) <1, Cıva(Hg) 0.03
Vitamin ve Aminoasitler :
Lysin, Methionin, Cystin, Trytophan, Histidin, Isoleucin, Leucin, Phenylanin, Vailin, Arginin, Biotin
A, B1, B2, C, E
pH ~7 , yoğunluk ~1


http://www.dengetarim.com/

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2008, 09:52   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Ziraatçiler ve toprak bilimcilerce "HUMUS", Amerika'da "LEONARDİT/DOĞAL HAM HÜMİK ASİT", Avrupa'da "HÜMİK ASİT" olarak adlandırılan, doğal kaynaklardan selektif olarak üretilip homojenize edilmiş granül-toz formda bir Organik Toprak Kondisyonlayıcı ve Bitki Gelişim Düzenleyicidir. İçerdiği yüksek oranda hümik asitler ve besin elementleri toprakta fiziksel, kimyasal ve biyolojik etkiler göstererek toprak verimliliğinin arttırılmasında bitki beslenmesi ve gelişiminde şaşırtıcı yararlar gösterir. Avrupa Birliği 2092/91 sayılı Organik Tarım Yönetmeliğinde kullanımı önerilmektedir. Eşdeğeri ürünler, IFOAM tarafından akredite edilen ORGANİK TARIM Sertifikalandırma kuruluşları listelerinde yer almaktadır. Ülkemizde yetkili Organik Tarım Sertifikalandırma kuruluşu İMO akseptans belgelidir.

AGROHUM'UN YARARLARI

Toprak verimliliği ve İyileştirme

Toprak PH'sını bitkiler için istenen ideal değerlerde düzenler.
Toprakta organik madde miktarını ve oksijen seviyesini artırır.
Toprağa besin elementleri takviye eder. Besin elementlerini organik forma dönüştürerek besinlerin bitkiler için emreamadeliğini artırır.
Toprakta su süzülmesini ve havalandırmayı artırarak toprak yapısı, gözeneklilik ve işlenebilirliğini iyileştirir.
Toprakta faydalı mikro-organizmaların oluşmasına ortam hazırlar. Aerobik bakteri popülasyonunu artırır, anaerobik bakteri popülasyonunu düşürür.
Toprakta Azot mineralizasyonunu sağlar, organik madde ve Azotu stabile eder.
Topraktaki pestisit artıklarını detoksifiye ederek etkisizleştirir.
Topraktaki besin fazlalığını hafifletir.
Topraktaki tuzu tamponlayarak kök bölgesinden uzaklaştırır.
Topraktaki bitki hastalıklarının biokontrolünü artırır.
Bitki Beslenmesi ve Gelişim

Kök gelişimini hızlandırır ve kök sistemini güçlendirir. Zedelenmiş kökleri iyileştirir.
Çiçeklenme, yaprak gelişimi ve bitki büyümesini artırır.
Rizosfer aktivitesini artırır.
Bitkilerin iştahını yükselterek besin alımını artırır ve düzenler.
Bitkinin Azot, Fosfor, Potas ve İz element kullanma yeteneğini arttırır.
Klorofil gelişimini ve Fotosentezi artırır.
Ürün verimi ve kalitesini artırır, ürün raf ömrünü uzatır.
Hasatta erkencilik sağlar, erken olgunlaşmayı artırır.
Bitkinin hastalıklara, zararlı haşerelere, pestisit tahribatına, strese, toza, soğuğa ve kuraklığa karşı dayanıklılığını artırır.
Hümifikasyon sonucu bünyesinde oluşan doğal bitki hormanları (Auxin, Gibberellin ve Cyotokinin) ve antibiyotikler (Streptomysin, Terramycin, Bacitracin) bitkilerin sağlıklı ve hızlı gelişimini sağlar, enfeksiyon hastalıklarına karşı direncini artırır.


http://www.orfeteknik.com.tr/agrohum.htm

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2008, 19:21   #9
Ağaçsever
 
dengetarim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 31
Mikrobiyal gübre

Kimyasal gübre kullanmadan sebze yetiştirebilirsiniz. Organik tarımda kimyasal gübre kullanılmaz. Natural bioplasma markalı mikrobiyal gübreyi kullanabilirsiniz. www.dengetarim.com



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Arkadaşlar,
organik gübrede aklıma takılan önemli bir soru var.

Diyelim ki sebze fidemizi ya da meyve fidanımızı normalde 15-15-15 gibi dengeli bir kimyasal gübre ile gübrelerken, artık kimyasal gübre kullanımından vaz geçersek ve sadece organik gübre ile gübrelemek istersek, yukardaki linklerde yer alan hangi organik gübreyi veya önereceğiniz hangi organik gübreyi kullanmak gerek?

Veya bir başka anlatımla organik gübre, kimyasal gübrenin tamamlayıcısı mıdır?

Kimyasal gübre kullanmadan sadece organik gübre kullanarak sebze veya meyve yetiştirmek mümkün müdür?

Not:Organik gübre derken hayvan gübresini kastetmiyorum.

dengetarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2008, 21:31   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Bioaktif Organik Gübre

Özellikleri :
Büyükbaş hayvan gübresi ve bitkisel protein kaynaklarının bilimsel yöntemlerle fermantasyonu yöntemiyle üretilir. Toprağın fiziksel, kimyasal, biyolojik özelliklerini iyileştirir ve bitkileri sürekli besleyerek sağlıklı ve dengeli gelişmesini sağlar. Türkiye‘de Organik Tarım sertifikalı ilk ve tek gübredir.

http://www.camli.com.tr/Default.aspx?bolum=46

---------------------------------------

Biofarm Organik Gübre
Özellikleri :
Büyükbaş hayvan gübresi ve bitkisel protein kaynaklarının bilimsel yöntemlerle fermantasyonu yöntemiyle üretilir. Toprağın fiziksel, kimyasal, biyolojik özelliklerini iyileştirir ve bitkileri sürekli besleyerek sağlıklı ve dengeli gelişmesini sağlar. Türkiye‘de Organik Tarım sertifikalı ilk ve tek gübredir.

http://www.camli.com.tr/Default.aspx?bolum=45

---------------------------------------

Arkadaşlar yukarda belirtilen organik gübrelerin açıklamalarında --Türkiye'de organik tarım sertifikalı ilk ve tek gübredir-- açıklaması var.

Açıkçası kafam karıştı, diğer organik gübrelerin organik tarım sertifikası yok mu?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2008, 22:01   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Ben önceden Biofarm kullanıyordum. Şu anda alışveriş yaptığım dükkan Biofarm değil, Ecofarm organik gübre getiriyor. Mecburen Ecofarm kullanıyorum. Okuyunca çıktım baktım, çuvalın üzerinde sertifika ile ilgili bir ibare yok. Biofarm çuvallarınada dikkat etmemiştim.

Fakat aklımda her ikisininde ne kadar organik olabileceği yönünde sorular var. Bildiğim kadarı ile bu firmalar, kendi büyükbaş hayvanlarının dışkılarını işleyip satıyor. Organik beslenmeyen hayvanların gübreleri organik olabilir mi?

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2008, 22:09   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Organik beslenmeyen hayvanların gübreleri organik olabilir mi?
Benim de en çok merak ettiğim konulardan biri bu.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2008, 22:29   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Mısır silajına katılan üre, melas, tuz, buğdaya atılan DAP gibi maddelerden başka, hayvanlara verimi arttırmak için bir çok işletmede yem katkı maddeleri verilir. Antibiyotikler, aşılar, vitaminler, vs vs

Organik gübre üreten bu firmaların et ve sütlerinin organik ürün sertifikası var mı ya da bu sertifikalara baş vursalar alabilirler mi?

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2008, 22:41   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
http://www.tarimmerkezi.com/yazar_kose.php?hid=146

http://www.pinar.com.tr/product/prod...ctsubgroupID=1

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/9501662.asp?m=1

Sanırım olayı çözdüm.

Yaşar Holding organik süt satıyor, organik sütün olduğu yerde organik gübre de ortaya çıkacaktır

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2008, 16:51   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
http://www.flora-x.com/dir/default.asp?i=videolarana

Sanırım ilerleyen zamanlarda çok çeşitli gübrelerle karşılaşacağız.

Her gübre üreticisi "bizim gübre çok iyi" diyor.Ve çeşitli foto ve videoları sitelerine forumlara ekliyorlar.

Bu konuda kafam karışmıştı.En son Mine Hanımın yazısı ile bu karışıklığa son verdim.

Gübre üreticilerine şu soruyu soruyorum:

"Ürününüzün bitkiler üzerindeki etkileri için, sattığınız ürünü herhangi bir Üniversitede test ettirdiniz mi?"

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2008, 19:13   #16
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Ben önceden Biofarm kullanıyordum. Şu anda alışveriş yaptığım dükkan Biofarm değil, Ecofarm organik gübre getiriyor. Mecburen Ecofarm kullanıyorum. Okuyunca çıktım baktım, çuvalın üzerinde sertifika ile ilgili bir ibare yok. Biofarm çuvallarınada dikkat etmemiştim.
Böyle benzer markalar var ve hepsinin yetkilisi diğer ürünlere laf atarak malını yerleştirmeye çalışıyor.
Biofarm alıyordum önceden, sonra benim bayi de aynı sizinki gibi ürününü değiştirdi.Hemen dedi ki; "Test ettirmişler, Biofarm içeriği beyan edildiği gibi çıkmamış, bu daha iyi" O güne kadar içerik iyiydi tabi.
Snradan laf arasında yeni ürünü kendi arkadaşının ürettiğini söyledi

Sonra konuştuğum Biofarm yetkilisi dedi ki, "Bu işlemleri yapmak için gerekli tesis maliyetini bu firmaların hiç birisi karşılayamaz, en iyisi bizimki"

Ben Çamlı'nın Biofarm ürününden memnunum, ilk defa Mine Hanım'dan saksı harçları konusunda duymuştum.Şimdi burada çok tüketiliyor, çoğu çiftçi hayvan gübresi, zibil kullanımından bu ürünlere geçiyor.

Şimdi de Çamlı'nın sıvı organik gübrelerini denemek istiyorum.Hiç olmazsa evde yetiştirdiğim yiyeceğim ürünlerde sadece bunları kullanırım.

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 08:46   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Çamlının sıvı organik gübresi var mı ?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 09:31   #18
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Günaydın,

Biofarm Organik Sıvı Gübre

Amino Asit içeren Organik Sıvı Gübre

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 09:43   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Çamlı işi geliştirmiş haberimiz olmamış.

Şu sıralar hiç bir yapı markette granül organik gübresi bulunmuyır.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 09:46   #20
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Biz bu sene ticari bahçemizde de hayvan gübresi yerine Biofarm Organik gübreye geçmeyi planlıyoruz.Bu hafta daha önce uygulama yaptıkları yerleri gösterecekler.

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 10:45   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Ticari bahçenize neden kimyasal gübre kullanmıyorsunuz Verim üzerine bir deneme mi yapacaksınız?

http://www.camli.com.tr/Default.aspx?bolum=25

Bir de çamlı organik katı gübreleri üçlemiş...

Biofarm
Bioaktif
Bioplus

Hangisini kullanacaksınız?

En iyisi

Bioplus Organomineral Gübre olarak gözüküyor.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 16:20   #22
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Tabi, kimyasal gübre kullanıyoruz zaten, sadece toprağın organik yapısını zenginleştirmek için kimyasal gübre harici kullandığımız hayvan gübresi yerine Biofarm kullanmayı düşünüyoruz.Kimyasal gübreleme ayrı bir koldan yürüyor zaten.

15 yaşındaki ağaçlarımıza, ağaç başına 100kg kadar yanmış hayvan gübresi uyguluyorduk, bu sene bunun yerine bahçenin bir kısmında ağaç başına 8kg Biofarm uygulayacağız.Sonucu görebileceğiz.Ama babam inat ediyor, ben test ettirmem ağaçları diye, onun planı da 50kg hayvan gübresi ve 4kg Biofarm kullanmak, ne olacak bakalım

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 00:37   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Ferbanat L

http://www.ferbanat.com/index.asp

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2009, 09:29   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Gübrelemenin incelikleri.

Sn,Arkadaşım MSaygın meyve bahçenizdeki ağaçların gübrelenmesi konusunda bir öneride benden uygulamınız durumunda uyguladığınız gübrelerden maksimum sonuç alacaksınız.

Arkadaşım önce konuya nereden girmem icap ettiğini açıklarsam yersiz polemik oluşumuna girmemiş oluruz, arkadaşım 22 nolu mesajındaki açıklamalar beni bu konuya müdahil olarak cevap hakkı verdi.

Sayın arkadaşım MSaygın ben size şu gübre iyidir demiyeceğim sizin düşüncenizde organik olarak hangi gübre varsa onu kullanın,tabii bu arada şunu ilave etmem gerekecek gübrelerin yarayışlılığını arttırmak için bir miktarda leonardit veya humik asiti uygulamayı unutmamak lazım, benim önerilerim de meyve ağaçlarınızın iz düşümüne bırakacağınız gübrenin üzerini örtecek kadar malçı kullanmaktır, şimdi ağaçlarınızın köklerindeki oluşumları açıklıyalım.

Yağmurlarla ıslanan koyduğumuz malç yağmurlar uzun zaman yağmasa bile ağaç diplerinin kurmasını engellediğinden ağaç dipleri ıslak nemli olacaktır bu nem solucanların barınmasını sağlıyacak ve solucan populasyonun buradaki faaaliyetleri sonucu gübreleriniz ve malçın çürüyenleri solucanlar tarafından tüketilerek yerine toprak için çok değerli solucan dışkılarıyla gübrelenecektir.

İknci bir oluşumda ağaçlarınızın iz düşümünde uyguladığınız malçın oksidasyon etkisiyle ot oluşumun önüne geçmiş olacaksınız.

Bu uygulamayı yapan arkadaşlar Epsody'nin bu önerisinden büyük fayda sağlıyacaklardır.

Not.Uyguladığınız malç mataryeli ağaç gövdesine ulaştırmayınız

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 20:15   #25
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Sn,Arkadaşım MSaygın meyve bahçenizdeki ağaçların gübrelenmesi konusunda bir öneride benden uygulamınız durumunda uyguladığınız gübrelerden maksimum sonuç alacaksınız.

Arkadaşım önce konuya nereden girmem icap ettiğini açıklarsam yersiz polemik oluşumuna girmemiş oluruz, arkadaşım 22 nolu mesajındaki açıklamalar beni bu konuya müdahil olarak cevap hakkı verdi.

Sayın arkadaşım MSaygın ben size şu gübre iyidir demiyeceğim sizin düşüncenizde organik olarak hangi gübre varsa onu kullanın,tabii bu arada şunu ilave etmem gerekecek gübrelerin yarayışlılığını arttırmak için bir miktarda leonardit veya humik asiti uygulamayı unutmamak lazım, benim önerilerim de meyve ağaçlarınızın iz düşümüne bırakacağınız gübrenin üzerini örtecek kadar malçı kullanmaktır, şimdi ağaçlarınızın köklerindeki oluşumları açıklıyalım.

Yağmurlarla ıslanan koyduğumuz malç yağmurlar uzun zaman yağmasa bile ağaç diplerinin kurmasını engellediğinden ağaç dipleri ıslak nemli olacaktır bu nem solucanların barınmasını sağlıyacak ve solucan populasyonun buradaki faaaliyetleri sonucu gübreleriniz ve malçın çürüyenleri solucanlar tarafından tüketilerek yerine toprak için çok değerli solucan dışkılarıyla gübrelenecektir.

İknci bir oluşumda ağaçlarınızın iz düşümünde uyguladığınız malçın oksidasyon etkisiyle ot oluşumun önüne geçmiş olacaksınız.

Bu uygulamayı yapan arkadaşlar Epsody'nin bu önerisinden büyük fayda sağlıyacaklardır.

Not.Uyguladığınız malç mataryeli ağaç gövdesine ulaştırmayınız
fikrinizi veya bilginizi paylaşmanızdan dolayı öncelikle teşekkür ederim
ağaç gövdesinden yaklaşık 1 metre uzakta yapılan malçlama için düşünceniz nedir illaki,taç iz düşümünemi malçlamayı yapmalaıyız

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 22:18   #26
Ağaç Dostu
 
akcan67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: kdz.Ereğli
Mesajlar: 464
Şunuda sormadan edemiyorum.Sebzeler içinde malç uygularsak nasıl olur.

akcan67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 22:19   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 3,093
Sn.akcan67; Tüm sebzelerinizde malc uygulamanız çok fayda sağlayacaktır.

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2009, 16:11   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Arkadşlar malç tamemen ayrışmadığından ayrışma esasında toksin oluşumu esnasında ağacımıza değen noktalarda çeşitli mantar oluşumuna sebebiyet verebilir o yüzden ağacın gövdesi bir karış boşluk bırakılması bü yüzdendir, ayrışırken toksin oluşumundan bahsettim bu toksinleri bizim için yararlı bir yönüde serilen zeminde var olan ot tohumlarının çürümesini sağladığından genelde ağaç diplerinde oluşan otlardanda kurtulunmuş olunuyor.

Elinizde bol bulunsada keşke bütün bahçeyi malçla örterek hem gübrelemek hemde zararlı ot tohumlarında ve de solcanları bu bölgede konukçu ederek populasyolarını artırarak ilaç kullanmadan zararlı oluşumunu daha topraktan çıkmadan elimine ederek dışkılarıylada bugün dünyanın gündemindeki gübreyi, solucan gübresini sağlamanın avantajlarınıda yakalamış olacağız.(bu konuda daha detaylı bilgi için solucanlarla kompost başlığına göz atarak bilgi alabilirsiniz ).Hepinize bahçe çalışmalarınızda mutlu sonlar dileklerimle.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2009, 01:40   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
http://www.magicplantgrowshop.com/16...worm-castings-

Hazır solucan gübresi.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2009, 13:57   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Gerçek organik gübreye organik atıklarımıza sahip çıkarak organik gübre olumasında bir çok yöntemler var, bunlardan bir tanesi bizim pratik anlayışımıza uydurabilirsek organik gübreyi sağlamada ilk adımı atmış olacağız.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024