![]() |
"Something" ibaresine takıldım ben. Daha teknik bir tabir beklerdim.
|
Ben her yerine takıldım :) Daha türkce bir yazı beklerdim.
|
Son bir kaç saatimi başlığın mesajlarını inceleyerek geçirdim, B5A, Bionem, ROA plus, Naturel derken şimdi de EM ile tanıştım.
Bu ürünü ilk defa bu gün öğrendim, anlayabildiğim kadarı ile çok faydalı, özellikle benim ihtiyaçlarıma cevap verebileceğini düşünüyorum. Ancak, kafam öyle karıştı ki, neyi nerede nasıl ne zaman kullanabileceğim hakkında hiç bir fikrim yok(4 N, 1 K):) Yazışmalar daha çok profesyonellere hitap ediyor gibime geldi, biz amatör kullanıcıların daha basit anlatımlara ihtiyacımız var. Benim 250² bahçemde, domates, biber, patlıcan, hıyar vb. sebzelerim ve çok çeşitli çiçeklerim var, saksıda ve yerde. Hastalıklar için Bionem kullanıyorum, insktisitler için NeemAzal. Şimdi benim sorum; Bana nasıl bir EM gerekir, ve hangi sürelerle hangi ölçülerde kullanabilirim. Üç tonluk su depomun içine karıştırıp tüm bitkilerime damlamadan vermek benim için çok uygun olur, özellikle süs bitkilerimin dayanıklı güzel ve bol çiçek vermesi için önerileriniz ne olabilir? Ayrıca 20 tane çeşitli meyve ağacım var. Tüm bunlar göz önüne alındığında bir mevsim için ne kadar EM ye ihtiyacım olur? Lütfen en anlaşılır şekilde bilgi verebilirmisiniz? |
Dün gece oldukça geç bir vakitte İngiltereye döndüm. Türkiye'de 12 günde 3500 km yol yapmışım. Gerek tarımsal gerek çevre çalışmalarımızın iyi gittiğini bizzat yerinde görmekten son derece memnunum. Bugüne kadar el attığımız tüm tarım ve çevre projelerinde çok başarılı sonuçlar aldık. Öncelikle bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.
Gelelim sorularınıza: Sn Meyvelitepe EM Amerika ile temas kurmuş ve bazı mikroorganizma bilgileri almış. Kendisini bilgiye karşı duyduğu merak ve arzudan ötürü tebrik ederim. EMAmerikanın verdiği mikroorganizmalar doğrudur. Zaten grup olarak bakarsanız, 3 grup olduğunu görebilirsiniz: Laktik asit bakterileri, mayalar ve fototropik bakteriler. Prof. Higa, bu mikroorganizmaları kullanıcılara ve resmi dairelere tek tek isimler yerine gruplar halinde vermemizi öneriyor. Çünkü analizlerde EM içindeki mikroorganizmaların hepsini bulmak mümkün olmayabiliyor. (Analiz yöntemlerinin sınırlamalarına bağlı olarak). Zaten önemli olan da bu mikroorganizmaların tek tek isimlerinden çok biraraya geldiklerinde yarattıkları sinerjidir. Sn Adalet Yağcı, EM'yi EM aktif (EMA) olarak tarımda iki değişik şekilde uyguluyoruz: Sulama suyuna 1:500 oranında klorsuz suyla seyrelterek sulama suyuna ve yapraktan spreyleyerek. Sadece EMA kullanabilirsiniz. EMA çok yakında yeni bir isimle çıkacak! Toprağa ekimden önce, bitkiye ekimden sonra, büyüme aşamasında, çiçeklenme aşamasında, meyve verme aşamasında olmak üzere 5 defa uygulamanız yeterlidir. Fazla uygulamanın hiçbir zararı yoktur. www.organikgubre.com adresinden kullanım kılavuzunu indirebilirsiniz. Saygılarımla. |
Türkiye'ye geldiğinizde uğrayacaktınız...Teğet geçtiniz :)
EMA neden yeni bir isimle çıkıyor? |
Gelen mesajı olduğu gibi yapıştırıp çevirisini yapmamış olmamdan dolayı özür dilerim. Çok sıkışık bir zamandı. Ön bilgi olarak öylece koymuştum.
Em Amerikaya EM'nin içinde olan bakterileri ve bu bakterilerin herhangi bir şekilde Pseudomonas Fluorescens bakterisi ile uyuşmazlığı olup olmadığını sormuştum. Gelen yanıt EM'nin içinde temel olarak; Lactobacillus Casei Lactobacillus Fermentum Bacillus Subtilis Saccharomyces Cervisiae Lactobacillus plantarum Lactobacillus delbrueckii Rhodopseudomonas palustris bakterilerinin bulunduğu, PF ile ilgili olarak da, PF'in genel olarak toprakta bulunan bakterilerden olduğunu (something bu anlamda), EM'nin toprağa ugulanmasıyla birlikte, toprak yapılanma faaliyetini hızlandırdığı ve tüm diğer faydalı bakterileri teşvik ettiği yazılı. |
Sn Denizakvaryumu,
Türkiye gezisi çok yoğun geçtiği için uğrayamadım. Çok özür dilerim. İnşallah bir daha ki sefere uğrarım. Sn Meyvelitepe'ye de araştırması için teşekkürler. EM Amerika da aynı benim düşündüğüm gibi belirtmiş. |
EMRO Japonya, EMA'nın, EMA adıyla şişelenerek satılmasını istemediği sadece istek üzerine bizim aktifleştirmemizi ve satmamızı istediği için, yeni bir adla çıkarmaya karar verdik. Ayrıca, herkes aktifleştirmeyi kolayca yapamıyor. Sorunlar çıkıyor. Sırf aktifleştirme yüzünden yanlış yapılan uygulamalar olabiliyor. O yüzden.
|
EM5 benim bildiğim aktifleştirilmiş hali,
EM5 de sadece yaprak uygulaması yapılıyor yeni EMA da ise kök yani sulama yapılacak yanılıyor muyum? |
Yeni EMA tek ürün olarak piyasaya çıkacak. Hem kökten hem de yapraktan verebileceksiniz. Eğer bitkilerde herhangi bir sorun varsa, EM5 ve EM FPE karışımını da (%50 + %50 oranında karıştırıp 1:500 oranında klorsuz suyla karıştırarak) yapraktan verebileceksiniz. EMA, EM5 ve EM FPE ürünlerinin hepsi sıvı mikrobiyal gübredir.
|
Anladığım kadarı ile yeni EMA hem yapraktan hem kökten verilerek bitkinin sağlıklı gelişmesi için koruyucu bir önlem olarak uygulanacak.
Eğer bitkilerde hastalık varsa EM5+EM FPE kullanılacak |
Doğru anlamışsınız Sn Denizakvaryumu.
|
Yararlı bakteriler birbirini öldürmediğine göre;
yeni EMA ve ROA yı karıştırarak uygulama yaparsak, çifte silahla çok daha etkili olur muyuz? Günün en önemli sorusu :) |
Alıntı:
Bu konudaki görüşümü daha önce belirtmiştim. EM, yararlı mikroorganizmalardan oluşan mikrobiyal bir kokteyldir. PF de toprakta bulunan yararlı mikroorganizmalardan biridir. EM ilavesiyle, topraktaki yararlı mikroorganizmaların popülasyonu artmaktadır. Bildiğim kadarıyla ROA da topraktaki yararlı mikroorganizmaları artırmaktadır. Bu açıdan bakıldığında EM ve ROA birbirlerini destekleyebilen ürünlerdir. Ancak, farklı firmalarca üretilen farklı ürünlerdir. Bu yüzden, tüketicilerin ikisini birlikte değil, tek tek kullanmalarını öneririm. Ya ROA kullansınlar ya da EM. Benim düşünceme göre, bu ekonomik kriz döneminde ikisine birden para harcamalarına gerek yoktur. Tabii ki ben EM'yi tanıdığım ve bildiğim için EM kullanmalarını önermem de doğal olacaktır. |
Hem EM'nin içeriğindeki bakteriler, hem de PF normalde toprakta bulunan ve bulunması gereken bakteriler. Bunlar arasında bir antagonizma olduğuna dair herhangi bir bilgiye rastlamadım. Ancak Bionem veya Roa içinde bulunan, bakteri harici başka maddelerin PF dışındaki bakterileri öldürdüğü söylendiğinde (her ne kadar özel olarak yapılmış testler yoksa da) bu ürünlerin birlikte kullanılabilirliği kalmıyor. Öte yandan, şayet bu ürünlerin formülasyonunda böylesine kuvvetli anti-bakteriyel madde varsa, sadece aynı karışımdaki diğer faydalı bakterileri değil, topraktaki tüm diğer faydalı bakterileri, mikorizaları vb. de öldürmesi muhtemel oluyor. Biraz tuhaf bir çelişki, fakat tatmin edici yanıt, daha doğrusu bilgi almak mümkün görünmüyor
|
Hımmm bu konuyu hiç düşünmemiştim.
Örneğin çok kuvvetli bir kekik yağının bionemde olduğunu biliyoruz.Bu durumda toprağa uygulandığında diğer yararlı organizmaları öldürmesi olayı olabilir gibi bir sonuç çıkıyor. Bu konuda açıklama getirilmesi gerekir. |
Alıntı:
Ben sadece EM açısından yorum yapabilirim: EM, mikoriza dahil topraktaki tüm diğer yararlı mikroorganizmaları ve toprağın organik madde içeriğini artırır. Bunun doğrudan bir sonucu olarak da Katyon Değiştirme Kapasitesi artar ve compaction (sıkışma) azalır. Kanıt olarak bunlara ait elimizde birçok makale mevcut. |
Sitenizden mail göndermiştim, henüz yanıt yok . Ev kullanıcıyım. EMA'yı nasıl temin edebilirim?
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Organik madde ve Katyon Değiştirme Kapasitesinin artmasının ve toprağın daha az sıkışmasının ne anlama geldiğinin yorumunu da Sn Deniz akvaryumu ve/veya Meyvelitepe veya forum üyelerimizden herhangi bir arkadaş burada yaparsa çok sevinirim.
|
EM Belge-1
1 Eklenti(ler)
Sn Forum okuyucuları,
EM için ABD'den alınmış mikrobiyal ürün belgesi. OMRI ABD'deki en saygın organik tarım sertifikasyon kuruluşlarından biridir. |
Belge 2 ve 3
2 Eklenti(ler)
Bakanlığın vermiş olduğu üretici/ithalatçı ve mikrobiyal inokülan (mikrobiyal aşılama gübresi) belgesi. 3 Nolu belgede belirtildiği gibi, bakteri isimlerimiz bakanlığın bu konudaki yasal gereğine uygun olarak ürün şişelerimizin üzerindeki etikette verilmektedir.
|
Belge-4
1 Eklenti(ler)
Uluslararası Organik Sertifikasyon Kuruluşu SKAL Belgesi (Agriton Hollanda yalnızca EM ürünleri üretmektedir)
|
1 Eklenti(ler)
Belge 5 - Etko Mikrobiyal İnokulant Gübre ve/veya Toprak Düzenleyici Uygunluk Belgesi
|
Sayın Agaçlar.net üyeleri,
Bu belgelerin devamını önümüzdeki günlerde yayınlamaya devam edeceğim. En az 40 adet dünyadaki çeşitli ülkelerdeki ilgili bakanlıklardan alınmış EM ürünleri belgelerini yayınlamayı planlıyorum. Şimdilik bu kadar. Saygılarımla. Sn Denizakvaryumuna bu belgeleri yayınlayacağıma dair söz vermiştim. Sözümü yerine getirdim. EM yanlızca, bir tarım ürünü değil, çevrede, hayvancılıkta, başka gübre ve kompost yapımında da kullanılan bir mikrobiyal üründür. Bu vasıflara haiz başka hiçbir ürün yoktur! |
Sn Agaclar.net üyeleri,
EM bir Japon ürünüdür. Ancak EM'nin bulucusu olan Prof T. Higa fakir bir çiftçi çocuğudur ve hayatını çiftçileri sömüren kimyasal gübre ve ilaç şirketlerine karşı savaşmaya adamıştır. Ve bunu da başarmıştır. Çok yakında sizlere büyük bir müjdem olacak! Hem kimyasal madde hem de biyolojik ürün (TESCİLLİ veya TESCİLSİZ!) sömürücülerinden tamamen kurtulacaksınız. Çünkü Japonya bizden hiçbir para talep etmediği gibi, üretimi de %100 Türkiye'de yapmamızı istemiştir. Yani Türkiyeden beş kuruş para çıkmamaktadır ve Türkiye ithalat yapmamaktadır. Çok yakında tüm çiftçiler sevinecekler, bazıları da çok üzülecekler! TARIM YENİ BAŞLIYOR! Hepinize saygılarımla. |
Zararli Mikroorganizma
Sn Agaçlar.net üyeleri
Bakanlıktan tescil almış hiçbir mikrobiyal ürün içinde zararlı mikroorganizma bulunmaz. Bulunursa zaten tescil verilmez. Bilginize... EM, Bakanlığımızın istediği yönetmelikteki tüm koşulları yerine getirmiştir. DNA izlerine bakılması diye bir zorunluluk yoktur! |
Bakanlık Gereklilikleri
Bakanlığımız tarafından tescil edilmiş tüm mikrobiyal gübreler:
1) Zararlı mikroorganizma içermezler. 2) Genetiği ile oynanmamıştır. 3) Yönetmeliğe uygun mikroorganizma ya da mikroorganizmalar içerir. 4) Bakteri sayısı olarak da yönetmeliğe uygundur. (Sanırım yönetmelikte en az 1X10 (üzeri7) cfu/ml idi) Tescilli bir ürün, eğer yukardaki 4 maddeye uygun olmasaydı, zaten ne Bakanlığımızca ne de uluslararası sertifikasyon kuruluşlarınca tescil edilmezdi. Yukardaki 1'den 5'e kadar olan belgeler EM'nin bu koşulları yerine getirdiğinin en güzel kanıtıdır. Keşke tüm ürünler böyle saygın uluslararası organik sertifikasyon kurumlarından tescilli olsa... Daha Control Union sertifikasını yaynılamadım. Arkadaşlarım çiftçi ziyaretlerinden dönünce daha çok belge yayınlayacağım. Hepiniz sevgiyle kalınız... |
Alıntı:
www.emturkey.com'dan ilgili şirket ile irtibata geçebilirsiniz. Belki Sn.doğasever'e özel mesajla sormanız ile de gereken organizasyonu yapabilir. |
Alıntı:
Maki01 ile özel olarak ilgileneceğim. Zaten şimdi yeniden yapılandık ve Adana'da da bayimiz var. Sizin yaşadığınız güçlükleri bundan sonra ürün isteyen arkadaşların yaşamaması için elimizden geleni yapıyoruz. Tekrar teşekkürler. |
Belge - 6
1 Eklenti(ler)
Uluslararası Organik Tarım Sertifikasyon Kuruluşu: Control Union
|
Belge -7 ve 8
2 Eklenti(ler)
Avrupa Birliği Ökop Belgesi ve EM'nin Genleriyle oynanmadığına dair ABD'den alınmış belge (İkincisi DNA'larla ilgili umumi istek üzerinedir!)
Belge 8'de sonuç Bölümü'nün çevirisi: SONUÇ Genetik olarak değiştirilmiş DNA'ları bulmak için Gerçek zamanlı PCR ile analiz yapılmış ancak analize göre, test sonucu genetik olarak değiştirilmiş hiçbir DNA bulunamamıştır. |
Alıntı:
Sipariş bilgileri için lütfen aşağıya tıklayınız: http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=282 |
Nasil da unutmusum - Belge 9
1 Eklenti(ler)
Turkiye IMO'dan aldigimiz Organik Tarim icin kullanilan Mikrobiyal Inokulant Belgesi. Ayrica hayvan barinaklarinin (ahirlar ve kumesler dahil) dezenfeksiyonunda da kullanilabilecegi yaziyor! (Zararli Mikroorganizmalarla dezenfeksiyon nerede gorulmus! Tabii ki yalnizca yararli mikroorganizmalar!)
Bu da bu gecenin son belgesi olsun. Yarin insallah yenilerini buldukca devam ederiz. Keske herkesin bu kadar sertifikasi olsa da gosterse... Eger sikildinizsa sertifikalara nokta koyabiliriz. Baska konu var miydi? |
Teşekkürler Sayın Dogasever ve MeyveliTepe,
Ben de info@emturkey.com a mail atmıştım gerçek ismimle. Bir kez daha agaclar.net üyesi olduğumu belirterek göndereyim. İyi Çalışmalar |
Alıntı:
konu penceresinde "agaclar.net" yazan mesajlari ben de bizzat takip edecegim. Urununuzun zamaninda elinize gecmesini saglamak icin. Ben de size iyi çalışmalar dilerim. ÜRÜN ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN DİKKAT: Lütfen aşağıya tıklayınız: http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=282 |
:) Konuya EMA talebi yazarak yolladım bile.
Yanıt da geldi . Teşekkürler |
Alıntı:
|
Konumuz parçalamak!
EM parçalayıcıdır! Zararlı mikroorganizmaları, organik maddeyi acımasızca parçalar! Hiçbir parçalayıcı gerektirmez. Anlayan anlar!
Herkese iyi geceler! |
Evet, bu sabah konumuz organik madde, KDK ve sıkıştırılabilirlik
EM'nın Bakanlık ve Sertıfıkasyon Kuruluşlarından aldığı belgeleri yayınlamaya başlamadan önce EM ile ilgili bir araştırma makalesini burada yayınlamıştım. Bu makale, EM ilavesiyle, organik madde içeriğindeki artış, KDK (Katyon Değiştirme Kapasitesindeki) artış ve sıkıştırılabilirliğin (compaction) azalması hakkındaydı. Aslında, Sn Denizakvaryumu'nun dünden beri ısrarla üzerinde durduğu sorunun yanıtı belkide buradadır. Yani, EM topraktaki tüm yararlı mikroorganizmaları artırdığı, nötr mikroorganizmaları yararlı gibi davranmaya sevkettiği ve topraktaki humuslaşma sürecini hızlandırdığı için bu etkiler görülmektedir. Bu etkileri yapmayan ya da yaptığını ispatlayamayan organik ya da mikrobiyal gübrelerin savundukları tez askıda kalır.
Topraklarımızın büyük bir kısmı şu anda maalesef uzun yıllar boyunca kullanılan pestisit ve kimyasal gübrelerin etkisi nedeniyle zararlı mikroorganizmaların istilası altındadır. Bu zararlı mikroorganizmaların etkisini baskılayacak herhangi bir müdahale (örneğin tek bir mikroorganizma ilavesi gibi!), bize o topraklar üzerinde ekili bitkilerin büyümesinde, gelişmesinde olumlu bir gelişme olarak yansımaktadır. Ancak, bu olumlu gelişme bu yıl veya gelecek yıl veya daha ertesi yıl da geçerli olabilecektir. Ama bu nereye kadar sürebilir? Gelişmenin gerçekten olumlu olabilmesi, süreklilik arzetmesi için sağlıklı bir toprak ekosistemine gerek vardır. Bizler, EM'yi bu yüzden önermekteyiz. Yüzyıllar sürecek bir devamlılık, sağlam ve sağlıklı bir toprak ekosistemi için. Bitkilerin sağlıklı gelişmesi ve sağlıklı güvenli meyve vermeleri bu sürecin doğal bir sonucudur. Herkese günaydın... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025