agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   EM (Etkin Mikroorganizmalar) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/3903.htm)

denizakvaryumu 19-04-2007 22:25

kumes14 arkadaş tarafından bana gönderilen konuyla ilgili tüm broşürleri bir solukta okudum.Kendisine ilgisi için teşekkür ederim.

Organik tarım yapmak isteyenler , (hem gübre hem ilaç )
Arıtma yapmak isteyenler
pis kokuları gidermek isteyenler
ev temizliği için vs.
slaj uygulamaları vs.

mutlaka bu ürünü kullansınlar derim.Yine Türkiye ve Dünya genelindeki uygulamaları düzenli olarak bu forumdan açıklarlarsa konu çok daha iyi anlaşılmış olacak.

lerdemir 19-04-2007 22:34

Hayırlı olsun denizakvaryumu,

Hadi ilk uygulamaları yapın da bitkileriniz üzerinde, tecrübeleri paylaşalım.

Dogasever 20-04-2007 01:01

Sayın Denizakvaryumu,
Gerek kümes14 gerek ben gerekse bu siteyi izleyen ve Türkçe bilen diğer EM gönüllüleri hem Türkiye'deki hem de dünyadaki çalışmaları vakit buldukça sizlere aktaracağız. Bu konudaki Japonca olan yayınların ancak %5'i Japonca'dan İngilizce'ye çevrildi. Ben de İngilizce'ye çevrilenlerin ancak %0,1'ini bile Türkçe'ye çevirmemişimdir. O yüzden biraz önceki mesajımda yapacak bir sürü işim var demiştim. Ama tüm temel bilgileri çevirdiğimize inanıyorum. Okumuş olduğunuz broşürler yapılan tüm çevirilerin bir sentezidir. Umarım tatminkar olmuştur. Brosürler hakkındaki olumlu olumsuz tüm eleştirlerinizi bize bildirin lütfen. Ayrıca, size gönderilen ürünlerin kullanımıyla ilgili herhangi bir sorunuz olursa, çekinmeden bana veya Kümes14'e sorabilirsiniz. Zaman zaman EM bültenleri yayınlıyoruz. Eğer izin verilirse, bu sitede de yayınlamak isterim. Bu sitede en beğendiğim şeylerden biri de Türkçe'ye gösterilen özendir. Saygılarımla.

kumes14 20-04-2007 10:03

Kompost

Alıntı:

EM'yi kompost yapımında kullanmak üzere bir dönem çok araştırdım ve bayiler ile bağlantı da kurdum. Ancak yeterli ve doyurucu teknik bilgiye ulaşamamıştım. Sayenizde bu açığı da gidereceğimizi umuyoruz.
Sayın Pakkaner;
Kompost ile ilgili yaklaşık olarak 3 aydır Kanatlı atıkları ile ilgili çalışmalar içerisindeyiz.Tavuk gübresinde istediğmiz sonuca çok yaklaştık diyebilirim.

Ancak, Hindi gübresinin Organik madde içeriği Tavuk gübresine oranla daha fazla olduğu için çalışmalarımıza Hindi gübresini Kompostlaştırarak Organik Tarım için çok kıymetli ve Mikroorganizmalarca zenginleştirilmiş Gübre yi önümüzdeki 2 ay içerisinde piayasaya sunmayı hedefliyoruz.

Kompost üretimi ile ilgili yardıma ihtiyacınız olduğunda bizimle de temasa geçebilirsiniz.
Saygılarımla;
BOLEM

Dogasever 21-04-2007 18:42

EM nasıl iş görür? – Sağlıklı bir dünya yaratmak

1 Eklenti(ler)
EM’yi olağanüstü yapan şey aerobik ve anaerobik mikroorganizmaların birleşiminden oluşmasıdır. Aerobik oksijenli ortamda yaşayan, anaerobik ise oksijensiz ortamda yaşayan anlamına gelmektedir. Yaşamda kalma mücadelesi için koşulları taban tabana zıt olduğundan bilim dünyası bu iki grubun şimdiye kadar birarada bulunamayacağını kabul etmiştir.

Ancak, her iki grup da doğal olarak toprakta bulunmaktadır. EM’nin keşfinden önce aerobik mikroorganizmaların “iyiler”, anaerobik mikroorganizmaların “kötüler” olduğu doğal olarak varsayılmaktaydı. Her iki grupta da hastalıklara neden olanlarla hastalıkları bastıranlar olduğundan aslında bu yanlış bir varsayımdı. Etkin mikroorganizmalar hastalıklara neden olan mikroorganizmaları kontrol altına alırlar.
Etkin Mikroorganizmalar, organik maddeden antioksidan maddeler, antibiyotikler, vitaminler, biyolojik aktif maddeler, doğal hormonlar, kelate mineraller gibi canlılar için yararlı maddeler üretme yeteneğine sahiptir. Bu yüzden, EM, kokuşma, paslanma gibi oksidasyon süreçlerini durdurarak ve antioksidasyonu teşvik ederek; toprağın, bitkilerin, insanların ve hayvanların sağlıklı olmalarına yardımcı olur.

Birçok etkin mikroorganizma geleneksel olarak gıda üretiminde kullanılmaktadır. Örneğin, ekmek, peynir, yoğurt, şarap, bira, turşu ve alkol.
Mikroorganizmalar dünyasında, küçük bir grup baskın “etkin” (“yararlı”) mikroorganizmalar ile yine küçük bir grup baskın “zararlı” mikroorganizmalar bulunmaktadır. Bunların arasında büyük bir grup “fırsatçı” mikroorganizmalar vardır. “Fırsatçı” mikroorganizmalar ne yararlıdır ne de zararlıdır. Ama hem yararlılar hem de zararlılar gibi davranabilir. (Aşağıdaki şekle bakınız).

Etkin ve zararlı mikroorganizmalar sürekli birbirleriyle mücadele ederler. Milyonlarca “fırsatçı” mikroorganizma ise kenarda durup bir grubun kazanmasını beklerler. Yararlı ve zararlı mikroororganizmalar arasındaki mücadele sona erince, fırsatçı mikroorganizmalar tavırlarını belirler, kazanan grubu izleyerek onlar gibi davranmaya başlarlar.

Tarımsal arazilerimizin büyük bir kısmında (yaklaşık %90'ı) şu anda zararlı mikroorganizmalar hakim durumdadır. Bitki hastalıklarının bu kadar yaygın olmasının nedeni de budur! Bunun en önemli nedenlerinden biri yapay gübre ve kimyasal maddelerin anormal denecek kadar yüksek derecelerde kullanılmasıdır. Sanayiden, trafikten ve evlerden gelen atıklar da, zararlı mikroorganizmaların üremesinde rol oynamaktadır.
Bu toprağın, gıdaların, insanların ve hayvanların sağlıklı olması için hiç de uygun bir durum değildir. Etkin (yararlı) mikroorganizmaların ortamlarda baskın duruma gelmelerine izin verilirse, bu grup mikroorganizmalar, atık organik maddelerden yararlı maddeler sentezleyecekler ve topraklar, hava, su, bitkiler, ağaçlar, tarımsal ve bahçecilik ürünleri (gıda anlamında) ortamları dahil olmak üzere her türlü ortamda hastalıkları bastıran özelliklerine gösterecekler ve böylece insanlar ve hayvanlar için sağlıklı bir ortam oluşacak ve sağlıklı gıda maddeleri üretilebilecektir.
Tarım, bahçecilik, evler ve atıksularda EM’nin doğru biçimde kullanımı ise çevremizdeki etkin mikroorganizmalar sayısının artmasını teşvik edecek, sağlıklı bir dünya oluşturacaktır!

Şekildeki yazıların çevirisi:
Negative dominant group: Negatif baskın grup
Pozitive dominant group: Pozitif baskın grup
90% microorganisms = Followers: Mikroorganizmaların %90’ı fırsatçıdır.

denizakvaryumu 23-04-2007 21:35

EM aktif le toprak bir iki kere sulanınca veya aşılanınca, EM lar toprakta üremeye devam eder mi ? yoksa bu işlemi devamlı olarak tekrarlamak mı lazım.

lerdemir 04-05-2007 23:50

Hani nerede benim numuneler???

Halen daha bir ses seda yok arkadaşlar sizden...

Nedir?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir (Mesaj 93532)
E? Yok mu EM hakkında bir ekleme? Herkes sustu birden?

Kumes14, yollar mısınız bana ilk partiyi?

Elimde ne bitkiler olduğu önemli mi?

Tür, cins ve adet lazım mı? Nedir? Nasıldır?

kumes14 05-05-2007 09:30

Em

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir (Mesaj 101543)
Hani nerede benim numuneler???

Halen daha bir ses seda yok arkadaşlar sizden...

Nedir?

Merhaba;
12.04 tarihli özel mesajım;
Sayın lerdemir;
Elinizde bulunan bitkilerin cinsi ve miktarı ile ilgili bilgi bizim için önemli.
Ayrıca,irtibat adresi verirseniz en kısa zamanda ürün gönderebiliriz.
Çevre ye olan duyarlılığınızı düşünerek size evinizden çıkan mutfak artıkları ile (Meyva kabukları,sebze artıkları gibi organik atıklar) kompost gübre yapmaya yarayacak EM Aktif de gönderebiliriz.
Saygılarımla.

İrtibat adresiniz geldi ancak elinizde bulunan bitkiler ile ilgili bilgi gelmedi.Gerekli bilgiyi gönderdiğinizde en kısa sürede ürünler adresinize gönderilecektir.
Saygılarımla;

lerdemir 05-05-2007 09:45

AAaaaa? Tamamen unutmuşum bu özel yazışmayı, özür dilerim kumes14...

Forumumuzda özel mesaj kutumuz için düşük bir sayı kısıtlaması olduğundan ve de forumu aktif olarak kullanmaktan ötürü çokça özel mesaj alıp vermekten ötürü, biraz süresi geçen özel mesajları silmek mecburiyetinde kalıyorum...

Tekrar affola... Bu başlığı da takip edenler, benim bir yukarıdaki mesajım dolayısı ile yanlış bir izlenime kapılmasınlar diye hatırlatmış olayım bu vesile ile.

Evimdeki bitkiler:

1- Kadife kırmızı GÜL - Açık balkonda.
2- Hanımeli - Açık balkonda; parmaklıklara sarılmış vaziyette.
3- Çilek - Açık balkonda; saksıda.
4- Ceviz - Açık balkonda, büyük boy peynir tenekesinde :)
5- Gardenya - İçeride, saksıda, yakında dışarıya alacağım
6- Ful (2 adet) - İçeride, saksıda, yakında dışarıya alacağım (hfz, teşekkürler)
7- Phaleopsis - Orkide diye bildiğimiz palyopsisler, 2 adet. İçeride.
8- Bambu - Lucky Bambu isimliler. İçeride, 10 adet civarında.
9- Ludisia Discolor - Bir cins özel orkide, içeride
10- Areca - Salon bitkisi, salonda.
11- İthal Salon Çamı - Salonda tabii ki :)
12- KIBRIS LİMONU - Peynir tenekesinde, yakında açık balkona alınacak
13-14-Çiğdem ve Boru-Henüz suda köklüler, toprağa alacağım;*** BENBEN1967

İlginize tekrar teşekkürlerimle...

Buradan, uygulama/deneme sonrasındaki gelişme ve tecrübeleri tüm arkadaşlarla paylaşacağımdan tüm arkadaşlara da örnek olur umarım.

Saygılar

lerdemir 20-06-2007 16:19

Kumes14,

Elimdeki bitki cinsi ve sayısı ile ilgili bilgiyi de vermiştim bir üstteki mesajımda; başka bir eksiğim var mı?

5 Mayıs'tan bu (20 Haziran) yana epeyce bir süre (tam 1,5 ay) geçti ama halen bana gelen giden bir şey yok. Bir aksilik mi oldu?

Deneyebilme imkanı bulabilecek miyiz bu ürünü?

Ya da sevgili denizakvaryumu,

Ürünü denediniz mi? Denedi iseniz sonuç nedir? Merak içindeyim...

denizakvaryumu 20-06-2007 19:07

Bana yollanan 3 çeşit ürünü de denedim, bu ürünler herşeyden öte doğal ürünler , yararlı oldu tavsiye ederim.

.

lerdemir 20-06-2007 19:44

Tamam işte sevgili denizakvaryumu;

Biraz detaylandırabilir misiniz?

Nasıl "yararlı oldu"?

Hangisini nasıl uyguladınız ve de ne gibi bir sonuç aldınız? Hani biraz daha cahile öğretir gibi detaylıca, açıklayıcı bir cevap istirham etsem?

denizakvaryumu 20-06-2007 21:23

EM5 Uyguladığımda birkaç bitkide yaprak biti ve kırmızı örümcek vardı...diğer kimyasal ilaçlar gibi hemen yok etme gibi bir olay yok ancak 7-8 uygulamadan sonra zararlılar yok oldu...(ölmüyor kaçıyor-arap sabunu gibi)

Ema ve Emfpe kullandığımda mevcut sıvı gübrelerimi kullanmadım ancak gelişmelerinde bir gerileme görmedim aksine gelişmeleri çok daha iyi oldu...

Tüm bunlardan çıkardığım sonuç:

Evde hobi olarak saksıda çiçek yetiştirenler için
Sezon başından önce mart başı gibi bu ürünleri bir kür olarak kullanmak (yani bir ay boyunca) kırmızı örümcek-yaprak biti gibi zararlıların çıkmasını önler bitkileri de hastalıklara karşı dayanıklı hale getirir.
Ayrıca mevcut saksı toprağınızın iyileştirilmesini sağlar humik asit gibi...

.

lerdemir 21-06-2007 12:03

Bilgi için çok teşekkür ederim denizakvaryumu,

O zaman ben de numune talebimi yineliyorum kumes14'ten.

lerdemir 09-07-2007 16:57

Bu başlığı takip eden tüm ilgililerin dikkatine,

Geçtiğimiz hafta kümes14'ten iki ürüne ilişkin numuneler geldi.

Paketin içine uygulama için yazılı açıklama da koymuş sağolsun.

Henüz uygulama fırsayı yaratamadım, ama gelişmeleri buradan aktaracağım.

Kadir Çetintaş 09-01-2008 10:55

Selamlar,

Konunun ilginç olmasına rağmen yazışmalar kesilmiş;

Aradan epey bir zaman geçmiş ancak, deneme sonuçlarını kısaca almak mümkünmüdür:confused:

Saygılar.

lerdemir 09-01-2008 13:08

Ben uygulamaları düzenli olarak yapmadım RastaN,

Kumes14'ün yolladığı iki adet ürün numunesinden kullanımı daha kolay olanını 3 kez yapraklara uyguladım; ama tabi bu, yarıda kesilmiş antibiyotik alımı gibi oldu sanırım; herhangi bir etki gözlemleyebilme vasatı yaratmamış oldum hali ile.

Uygulamadığım ürün dediğim ikinci ürün ise toprak ıslahı için kullanılıyor, yeni saksılama yapılacağı zaman harca uygulanacak ve bir tür mantarımsı bir kültür oluşturmaya yönelik olduğunu zannettiğim bir ürün. Kışın akabinde saksı değişimi yapacağım sırada bunu yeni saksı harçlarıma uygulamayı planlıyorum; o yüzden henüz kullanmamıştım.

Benden yana veri yok yani maalesef henüz :(

Kumes14'e not: Güneş görmeyen ve oda sıcaklığındaki bir dolap çekmecesinde muhafaza ediyorum numune ambalajlarını. Bozulacaklarını sanmıyorum. Kullanabilirim değil mi kıştan çıkınca...

denizakvaryumu 09-01-2008 13:59

İçindekiler bir nevi mikroorganizma olduğu için kullanım süreye bağlı, kokusundan anlayabilirsiniz, başlangıçtaki koku zamanla kötüleşiyor.Bu durumda kullanılmaz.

lerdemir 09-01-2008 18:45

Hmmm; bu kötü haber... :(

Kadir Çetintaş 10-01-2008 05:59

Cevaplar için teşekkürler! :)

Keşke daha düzenli kullanma imkanınız olsaydı.

Kullanılmayan ürünlerin buzdolabında saklanması daha uygun olurdu tahminim.

Firmalarda bu başlığı takip etmeyi bırakmışlar anlaşılan. Şu anda da numune alma imkanı varmıdır acaba?

lerdemir 10-01-2008 08:29

Bir sormak lazım...

Dogasever 08-04-2008 16:40

Sayın Çetintaş
Yaptığımız çalışmalarla ilgili bilgileri www.emturkey.com adlı sitemizden alabilirsiniz. Saygılarımla

Dogasever 08-04-2008 16:45

Sayın Çetintaş
Hiçbir EM ürününün kesinlikle buzdolabında saklanmaması gerekiyor. Deniz akvaryumunun belirttiği gibi kötü kokuyorsa kullanılmamalıdır. EM5 ve EM fpe ve EM1 kolay kolay bozulmaz ancak EM aktifin kullanım süresi 30 gündür EM Bukaşinin ise 6 ay! Eger hava almazsa 1 yıla kadar kullanılabilir. Saygılarımla

Dogasever 08-04-2008 16:53

Teşekkürler Deniz Akvaryumu!

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 91887)
Ben şüpheci bir insanımdır ama verdiğiniz örnekler ve siteler fazlasıyla tatmin edici.Türkiye, başta arıtma olmak üzere bu ürünü acilen kullanmalı hatta Devlet tarafından bu ürünün kullanılması teşvik edilmeli...derim

Şimdiye kadar bu ürünün Türkiye de duyulmamış olması bana ilginç geldi.

Size bu sitedeki yazılarınızdan ötürü ne kadar teşekkür etsem azdır. Ben EM ürününü devlete vermeye hazırım. Yeter ki devletin bir makamından böyle bir istek gelsin! Ama böyle bir isteğin de geleceğini hiç zannetmiyorum. Sevgili Denizakvaryumu Türkiye hem çevrede hem de tarımda kimyasal maddelere milyarlarca dolar para harcamaktadır. Maalesef hem Türkiye fakirleşmekte hem de çevre kirlenmektedir. EM sorunları önemli ölçüde çözüyor. Umarım sizler gibi duyarlı insanların sayısı artar da em kullanımı yaygınlaşır.

Dogasever 11-04-2008 18:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 92364)
Organik Tarım ile ilgilenen bir arkadaşımdan 7-8 ay kadar önce bu ürünü duymuştum.. Tam ayrıntı hatırlamıyorum ama ürünün denemesini yaptıklarını ve kesinlikle çok önemli bir ürün olduğunu onayladıklarını hatırlıyorum..

Ürünün sunumu ile ilgili fazla bir yorum yapmak istemiyorum.. Sunum benim de içime sinen şekilde değil ama ürünün önemini hatırladığımdan fazla da takılamadım.. (Bazen çok önemli konularda herşey mübah olabiliyor)

Ürün ile ilgili, deneme yapan arkadaşımdan en kısa zamanda bilgi alıp, onların deneyim ve yorumlarını hemen buraya yazacağım..

Bu arada Antalya'da 25 dönümlük serasında EM ile domates üreten bir çiftçimizin ya da 2 yıl üst üste muz yetiştirmede başarısız olduktan sonra EM'yi deneyen bir muz çiftçisinin söylediklerini aşağıdaki linkte Video 1 ve Video 2 üzerine tıklayarak dinleyebilirsiniz...

link: http://www.emturkey.com/

Videoları izlemek için Real Player yüklemelisiniz (Yükleyin, http://www.real.com/freeplayer/?rppr=rnwk)

feriha 11-04-2008 20:18

Forumun her sayfasını dikkatlice okuduğumu sanıyordum yanılmışım:(
Numuneleri kullanan arkadaşlar biraz daha ayrıntılı bahsederseniz bende bitkilerimde kullanmak istiyorum. Teşekkürler.

Dogasever 01-01-2009 13:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kadir Çetintaş (Mesaj 192518)
Cevaplar için teşekkürler! :)

Keşke daha düzenli kullanma imkanınız olsaydı.

Kullanılmayan ürünlerin buzdolabında saklanması daha uygun olurdu tahminim.

Firmalarda bu başlığı takip etmeyi bırakmışlar anlaşılan. Şu anda da numune alma imkanı varmıdır acaba?

Kadir Bey selamlar
Haklısınız, burayı bir süredir takip etmiyoruz. Ancak bu arada birçok çevre denemeleri yaptık. Bu denemelerden önemlilerini burada önümüzdeki günlerde açıklayacağım.

Tarımda ise, daha çok Antalya civarındaki seralara yöneldik. Bu seralardaki ve Anamurda muz uygulamalarını web sitemizden takip edebilirsiniz.

Önümüzdeki Şubat ayından itibaren EM'nin Türkiyede üretimine başlayacağız. İnanın bu işler çok kolay değil! Ekonomik krizle bir yandan baş etmeye çalışırken bir yandan da ürünün ruhsatlandırılması, tohumların ithali için bürokrasi ile uğraşıyoruz.

Benim anlamadığım, 150 ülkede kullanılan 13 ülkede devlet politikası olarak benimsenmiş ve Avrupa Birliğinde serbest dolaşımı olan ve ayrıca Control Union, OMRI gibi uluslararası sertifikasyon kuruluşlarından organik tarım sertifikası bulunan bir ürünün Türkiyeye girişinde neden bu kadar sıkı davranıldığıdır.

Zehir ya da pestisit sokmak isteseniz, bu kadar sıkı denetime sahip olacağını hiç zannetmiyorum. Neyse, sorunlarımızla başınızı ağrıtmak istemem. Yakında üretime geçtiğimizde sizlere ürün temin edebileceğiz. Şu anda yalnızca sürekli kullanan müşterilerimize ve araştırma amacıyla EM kullanan bazı okullara ürün verebiliyoruz. Saygılarımla

Not: Em ürünlerinin normal oda sıcaklığında saklanması buzdolabına konulmaması gerekiyor

onuruygun 14-03-2009 08:25

Bu EM ürünlerde kullanılan bakteri türleri hangileridir, bilgi verme şansınız var mı acaba?

Dogasever 10-05-2009 22:53

Onur Bey,
Ozur dilerim uzun zamandir siteyi ihmal ettim ancak islerimiz gercekten cok yogun o yuzden cok sik vakit bulamiyorum.
EM icinde bulunan baslica mikroorganizma gruplari: fototropik bakteriler, laktik asit bakterileri, aktinomisetler, mayalar ve yararli kuflerdir. Bunlarin her biri ve topraktaki etkileri hakkinda www.emturkey.com sitesinden bilgi alabilirsiniz. Saygilar.

sasahin 19-05-2009 19:33

Sayın doğasever web sitenizle ilgili bir sorun var sanırım, sayfa görüntülenemiyor.

Dogasever 02-06-2009 18:12

Sorun halledildi. Şimdi web sitemiz çalışıyor. İlginiz için teşekkürler.

nkoksal 02-06-2009 21:53

Sn.Dogasever, maalesef sorun halledilmemiş site hala açılamıyor.

Dogasever 04-06-2009 13:54

Sayin nkoksal
Dune kadar Turkiyedeydim ve sorun bana yaklasik 10 gun once iletildi ve site yoneticisiyle sorunu hallettik ve su anda Turkiyeden girilebiliyor az once arkadaslarla da bunu teyit ettim. (Ankara bolgesinden girilebiliyor). 2 gun once de Izmir bolgesinden siteye girdim. Eger siz giremiyorsaniz, lutfen bulundugunuz yeri bildiriniz ki biz de site yoneticisine su bolgeden girilemiyor diye bilgi verelim. Tesekkurler. Saygilar.

MeyveliTepe 04-06-2009 13:59

Kocaeli'den girilemiyor. Sitenin DNS kaydı olmadığı için IP adresi alınıp erişilemiyor.

habibe 04-06-2009 16:04

Sn. Meyvelitepe, ben erişebiliyorum..

Dogasever 04-06-2009 17:02

Arkadaşlar eğer web sitemize erişemeyenler varsa, lütfen bulunduklari ili belirtirlerse sevinirim. Ona gore sorun varsa halletmeye çalışıyoruz. Ama aynı ilden bir kişi bile erişebiliyorsa, sorunu bulmamız çok zor. Kocaeli'nden Sn Meyvelitepe erişemezken Sn habibe'nin erişmesi biraz garip bir durum. Şu anda bana Dünyanın her yerinden erişilebildiği bilgisi geldi. Saygılarımla.

nkoksal 04-06-2009 23:06

Sn. Doğasever ben Ankaradayım, şu anda tekrar siteye girmeyi denedim hem verdiğiniz linkten, hem de google da aratarak her iki şekildede siteye girilemiyor.

Dogasever 05-06-2009 16:51

Sn nkoksal,

Bizim sitemize girmekte zorluk cektiginiz bilgisayarinizdan asagidaki web sitesini ziyaret ederek sayfanin ust tarafindaki IP adresini bize bildirirseniz, bulundugunuz lokasyon icin neden siteye erisilemedigini arastirip sorunu cozebiliriz. Siteye giremeyen arkadaslardan da ayni bilgiyi rica edecegim. Selamlar

Ziyaret edilecek site adresi: http://whatsmyip.org

nkoksal 05-06-2009 22:34

Sn Dogasever,
şimdi denedim siteye giriliyor. Bookmarkladım inşallah tekrar kaybolmaz.

Dogasever 06-06-2009 09:40

Rusyadaki bazi IP'ler sitemizi bloke ediyordu. Bunlar dun itibariyla kaldirildi. Yine de sorun yasayan arkadaslar olursa (baglanti sorunlari disinda) lutfen http://whatsmyip.org sitesine girerek ust kisimdaki IP numarasini bize bildirsinler lutfen. Saygilar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025