![]() |
Dün bursada halil abiyi çok andık
özellikle zeytinci üreticilerin sorularına anacak halil hoca cevap verebilir diye kulağını çıtlaktık ancak fuara gelen son derece bilinsiz üreticinin yanında simbiyotek ten boraksa kadar her konuyu bilen ve bilğilerimizi arkadaşalar ilede paylaşıyorum diyen genç arkadaşlar da çoktu... Bunu görmek beni çok sevindirdi bir arkadaş 'sadece benim kullanmam yetersiz kalır tüm komşularımla beraber hareket ediyorum ve bilğiyi paylaşıyorum 'deyince ümitlendim |
Alıntı:
|
Alıntı:
ben resim çekmedim yakup bey gerekeni yaptı bugünde sıkısık olabilir yakında yükleyecektir yakup bey gercekten çok samimi bir ortamda bizleri ağırladı çok sıkışık olmasıan rağmen her yere yetişti yedik içtik sohbet ettik ağaçlar netten bir iki arkadaşta geldi... yaklasık bir saat oturdum ilk ziyeret ve vazifeyi tamamladıktan sonra fuarı gezmeye başladım |
1 Eklenti(ler)
Bugün, pardon dün olmuş, :)
Maceralı bir yolculuk ile Bursa tarım fuarını ziyarete gittik, çok bir zaman bulup fazla gezemedik, gitmişken yakup kardeşime uğramadan nakliye masraflarımı almadan olmazdı. :) Tam nakliye masraflarımı (pastalar çaylar) ödenirken birden tanıdık bir sima görünce çok sevindik. Mine pakkaner hanımefendi karşımızdaydı, çok sevindik süpriz olmuştu, fazla sohpet edebilme ağırlama imkanı olmayışı tek üzüntümüzdü. Eklenti 334857 Yakup kardeşim kendimi uyanık sanırdım bizi de uyuttun ya ona yanarım :( Şapkalarrrr. :D Şaka şaka |
Ekip gayet güçlü olmuş
teşke hep beraber sohbet edebilseydik yakup bey artık buluşma merkezi oldu... Bu sayfaları sevmek vazifemizdir... |
Alıntı:
Yakup Bey'e ne kadar teşekkür etsek azdır gerçekten de... Tatlı dil ve güler yüz her şeyden öte lezzet bırakıyor damaklarda... Herkese sonsuz teşekkür ve selamlarımla... |
Sevgili loveforlife, çok özür dilerim, fotoğraf karesinde olmayınca sizlerden bahsedemedim, Sohpet, zaman da kısıtlı olunca fotoğraf çekinmek aklımıza gelmedi.
Sizleri tanımak beni de çok mutlu etmiştir, güler yüzünüz tatlı diliniz iz bırakmıştır bilesiniz. Konunun dağılmaması için daha sonra bu sohpetler silinebilir, |
Yakup beyin standı hangi holde acaba yarın inşallah fuarda olacam tanışma fırsatını kaçırmayalım.
|
Alıntı:
Saygı ve selamlarımla... |
Alıntı:
Sana 10 şapka feda olsun. Sen cevizleri ayır. Gelecem inşaallah o tarafa. Kuru incirde sıkıntı var. Olumlu olusa, yanımda incirle gelirim niye düşünüyorum. Hanım da biraz rahatsız.. O sebeple biraz seyahat kısıtım var ama geçer inşaallah. Hem şapkaları unut diye ben mi söyledim. Bak Belen ahalisine, onlar unutmuş mu? Abi bak bunları pek söyleme sen.. Yaşlılığa delalet. Biliyon, sonra Halil bey takılıyo.. :D |
Alıntı:
Selametle kalın. |
Alıntı:
Mesai arkadaşlarım alakayı gördükçe şaşırdılar. Gerçekten de her ne kadar ben ağırlasamda, sanki her misafirim beni ağırladılar. Maalesef tatlı yorgunluklar çabuk geçiyor. Saygılarımla. |
Tarımda Bor Kullanımı
Bor, tohumdan çürümeye kadar, bitkinin yaşamsal döngüsünde çok önemli. İnsan vücudundaki vitaminlere benzetilebilir. Bor bitkide yaprakta depo edilmekte ve ihtiyaç halinde oradan kullanılmaktadır. Bu nedenle, sezon boyunca, bitki yaprağında yeterli bor bulunmalıdır. Çiftçi, içinde bulunduğu şartlara göre bunu kendisi ayarlamalıdır. Özellikle, vejetatif gelişme döneminde bitkide bor tüketiminin hızla arttığı unutulmamalıdır.
Gübreleme için çeşitli reçeteler vardır. Bunlar yanlış değildir. En doğru karar, bitkinin ve çiftçinin içinde bulunduğu şartlara göre verilmelidir. Ürününüze göre dekara yaklaşık olarak yıllık 80 gram ile 900 gram arasında Bor verilmeli. Eğer bu miktarda boru, Etidot-67 olarak vermeyi tercih ederseniz, 400-4500 gram arasında bir kullanım söz konusu olacak demektir. Ürünün 1 kg'ının, 2,00 TL olduğu düşünüldüğünde, dekar başına sadece 0,80-9,00 TL bor maliyeti oluşacaktır. Karşılığında, bitkinin sağlıklı bir yıl geçirmesine ve çiftçi geri bildirimlerine göre, bor eksikliği yaşanan ve organik gübreleme (yaprak kaynaklı) yapılmayan topraklara göre %30 a kadar verim artışı elde edilebilecektir. Organik gübreleme yapıldığında, gübrenin kaynağı olan yapraklarda bulunan bor, toprağa gübre ile verildiğinden, bor gübrelemesi ihtiyacının azalması beklenmektedir. Çünkü bor, bitkide yaprakta depo edilir. Bu nedenle sonbaharda dökülen veya hayvanların yediği yapraklardan oluşan organik gübrede doğal olarak bor bulunur. Açıkça söylemek gerekir, ki çiftçi için en doğru bilgi, tecrübe ile kazanılan bilgidir. Bu nedenle, hangi gübre veya ilacı alırsanız alın, mutlaka önce az bir alanda deneme yapın. Deneme yapılan ürünlerle yapılmayan ürünleri kıyaslayın. Borun toksik (zehir) etkisi elbette önemlidir. Ancak, bu konuda da hesap yapıp konuşmak gerekir. Tabanda biriken suyun bitkiyi çürüttüğü veya kuruttuğu ya da bir avuç sofra tuzunu bir defada yerseniz hayati tehlikeye gireceğiniz düşünüldüğünde, her şeyin fazlasının zarar olduğu gerçeğini hatırlamaktayız. Bor kullanımında tavsiye edilen oranları aşmaya gerek yoktur. Ayrıca, Türkiye topraklarında madenler ve bunlardan etkilenen yöreler dışında genel olarak toksik seviyede bor içeren toprak da yoktur. Bu nedenle, bitkinin yıllık bor ihtiyacı, bitkiye düzenli olarak verilebilir. En az 2-3 yılda bir toprak ve sulama suyu analizi yaptırmak (hatta bor vb için yaprak analizi yaptırmak) ve eğer sulama suyu veya toprağın pH seviyelerinde önemli sıkıntılar varsa buna göre gerekli tedbirleri alarak gübreleme yapmak gerekir. Unutulmamalıdır, ki ancak doğru bilgilere göre hareket edersek daha ileriye gidebiliriz. Saygılarımla |
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılarımla |
Sevgili kardeşimiz bizde sizi ailecek tanıdığımızdan memnun olduk,hoş sohbetiniz ve bize verdiğiniz bilgi için eşim ben teşekür ederiz.Size hayırlı yolculuk dileriz .Ailenizle huzurlu mutlu günler dileriz Mudanyadan selamlar.
|
Bu konu ne oldu kapanmış gibi hadi bakalım deneyimler lazım bana bor ile ilgili fındıkta kullanımı hakkında bilgi lazım ...
|
fındıkta kullanan varmı ???
|
Var da kimdi onu çıkaramıyorum.
Sanırım bizim işçilerden biri idi. Ben sormadım, mühendis bir arkadaşım sormuştu ve bana anlattı. Genel olarak aynı etki, görünümde ve yapraklarda canlanma, daha fazla ve dolgun meyve tutumu. Saygılarımla |
merhabalar yakup bey internette ilaç ararken borlu olan etidot 67 ile karşılaştım bundan 2 yıl önce bor içeren gübre aramıştım maalesf yoktu olan gübrelerdende karışım halinde ve çook pahalıydı 3 gün önce siparişi verdim ürün eilime ulaşmak üzere bizim orda kayısı yetiştiriyoruz etidot 67 yi deneme amaçlı iki şekilde kullanmayı düşünüyorum 1. aşama ilaç gibi 400 lt depoya koyup ilaç olarak atacam miktar olarak 2 kg yetermi 400 litre için
2.aşama geri kalan ilaç olarak atmadığım kaysının köküne bir avuç gübre gibi bunuda kayısının kök kısmına yakınmı uygulamalıyım toprağa attıktan sonra toprağa karıştırmalımıyım beni bilgilendirirseniz sevinirim ayrıca tanıdık iki arkadaşa bir kg verip gübre gibi kullanmaları için uygulama yaptıracam borun meyveyi büyüttüğünü daha önce duymuştum etidot 67 kullanmamdaki amaç 1- kayısıda en büyük problem don borun dona karşı iyi bir koruma olduğu için 2- küçük meyve para etmiyor borun meyveyi büyütüğünü düşünüyorm onun için kullanacam tek sıkıntı dozajını ayarlamaktan korkuyorum böyle borla ilgili bilgilendirmelerinizden dolayı size çok teşekkür ederim |
arkadaşım benim zeytinliğime kullandım.4 ve 5 dönum,2 sınede aynı ilaç gubre surum işlerini yaptık ancak hava sartlarından dolayı sadece 5 dönum olan yere bor atabildik,şimdi baktıgımızda agaclar sanki biraz daha iyi duruyor, zeytin taneleri daha diri ve biraz iri,en azından ben öyle gördüm.gözlemim boyle,saygılar
|
Alıntı:
Sn. byrm23, Şimdi size 3 yıldır dediğimi deyip de önce 3-5 ağaca uygulayın desem, forumda birileri beni tefe koyup çalarlar.. Öncelikle şunu belirteyim, bir şeyin ilaç etkisi göstermesi, o şeyi ilaç yapmaz. Bal nedir? Gıda. Açık yara üzerine dökerseniz? İlaç. Ama bal nedir? Gıda... Umarım anlatabilmişimdir. Kayısı, literatüre göre yaprağında 20-70 ppm bor istemekte. (Literatür denen şey farklı ülkelerde farklılık gösterebilir ama aynı literatürdeki çalışmalar kendi içerisinde tutarlılık göstereceğinden düşük hata payına sahip olacaktır. Baktığım tabloya göre, diğer ürünlerin bor ihtiyaçlarına bakarak yazıyorum). Bu da, kayısıda bor eksikliği işaretlerinin hemen görünmemesi gibi bir anlam içermekte. Aynı zamanda, rahatlıkla binde 5 (2 kg bor/400 litre su) oranını uygulayabilirsiniz demek. Çeçeklenmeye olumlu etkisi olduğundan çiçekten önce yapraktan uygulanmasının etkili olacağı kanaatindeyim. Ancak, topraktan yapacağınız uygulama zamanı konusunda toprağınızın yapısı, yağış durumu vb özellikleri bir düşünün. Bitkinin vejetatif gelişme döneminde bora çok ihtiyaç duyacağını bilin. Ben olsam, yapraktan ve topraktan yapacağım uygulamalar arasında en az 5-6 hafta bir süre koyardım. topraktan uygulama yapacağım için de, binde 5 yerine binde 3 (1,2 kg etidot/400 litre su) falan uygulardım. Saygılarımla |
Arkadaslar, gülle bulamaci ile etidot67 birlikte yapraklara atilabilirmiydi?
|
Alıntı:
Ama ayrı ayrı atmanızı tavsiye ederim. Her birinin etkisini görme açısından görmenin önemi yanında bu bir ARGE çalışması değil... Siz de biraz yerde deneme yaparak sonuçlarını gözlemlerseniz sevinirim... |
Sevgili Halil önen. ***. Iyi güzelde, malesef ben orada degil, cok uzaklardayim. Olmasi gerekenleri sadece tel. ile rica ediyorum... Ama önerinizi not ettim... Yazin, kaolin, Gülle bulamaci, yaprak gübresi ile birlikte atmistim. Bunu sizde yapiyorsunuz bildigim kadari ile. Ben de rahatsiz edici bir durumla karsilasmamistim. Etidot 67 yi ise, izmirden, eylül basi aldim. Ileride dener yazarim insallah... Tesekkür ediyorum...
|
Arkadaşlar bu sene fındıkta Etidot 67 +Kaolin + Klinoptilolit (bu sıvı halde atılırsa atacam ) sıvı olarak atmayı düşünüyorum .. acaba hepsini karıştırarak atınca fındıklara zararı olurmu nedersiniz...
|
Alıntı:
Deneme sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyoruz. |
tskler
|
Alıntı:
Aşağıdaki ürünler ne amaçla kullanılıyor sadece merak ettiğim için soruyorumda..Etidot -67 hakkında bilgi edindim ama diğerlerinide merak etmedim değil....cvplar için şimdiden ******..:p Borik Asit Bor Oksit Etibor-48 Boraks Pentahidrat Boraks Dekahidrat Etibor-68 Etidot-67 |
Rafine Bor Ürünleri
Bu bağlantıda, rafine bor ürünlerinin kullanım alanlarına dair bilgiler bulabilirsiniz.
Saygılarımla |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025