![]() |
ben kömür işletmesinde çalışıyorum ve maden mühendislerinden duydum humik asiti. daha sonra internette biraz araştırdım ve bu maddenin faydalı olduğunu öğrendim. şimdi 20 dönüm kiraz bahçeme kömür ocağından çıkan hümik asiti ne şekilde atabilirim bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
|
BIOTOTAL HÜMİK ASİT çiçeklerde kullanan varmı?
|
sayın meymun
aldık biototal şimdi peşine düştük kullanan varmı diye firmaya ulaşamadım detaylı bilgi için siz birşeyler öğrenebildiniz mi |
http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=905&page=42
şu üsteki formda kullananlar varmış biraz araştırın humikasit zararlı bir madde deyil kullanım şekil ve doğru zaman fayda verir |
Sıvı hümik asit kullanımı
Küçük alanlarda , saksı bitkilerinde kullanımı ile ilgili oranlama açısından sorular var ama çok net cevaplar gelmemiş.Aldığım sıvı hümik asitin eiketine baktığımda, hepsini yazmıyorum örneğin meyva ağaçlarında vejatif gelişme başında toprağa dekara 1000-2000 ml, daha sonra yaprağa dekara 60-100 ml keza narenciyede ilkbahar ve sonbaharda toprak,çiçeklenmeden önce yaprağa bu oranlar verilmiş,seralarda ve süs bitkilerinde her ekimden önce toprak1000-1500ml. , sonra yaprak 60-70 ml olarak verilmiş.Kabaca bir hesap yaparsak 1 metrekarelik bir alnımız varsa 1 ml toprağa kullanmalıyız anlamına geliyor. Örneğin 1 metrekarelik bir alandaki süs bitkilerine 0,06 ml yapraktan uygulayacağımız anlamı çıkıyor. Ben böyle hesapladım ama doğru mudur?
|
tanıtım
Sn Ahmetaltınoba,
Önce kendinizi tanıtsanız, daha sonra ürününüzü ve firmanızı tanıtsanız sanırım daha inanılır olacaksınız. Böyle pek cevap alamazsınız.:confused: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu üründen sadece deneme amaçlı olarak üretilmişti. Bir süre önce bu deneme ürünleri bazı arkadaşlara denemeleri için yolladık. Bu deneme sonuçlarını bekleyelim isterseniz. Ondan sonra, size de yollarız. Ancak bu arada, bana toprak analizinizi yollarsanız, size yardımcı olabilirim. Saygılarımla. |
Alıntı:
BA5 topiğinde toprak analizinizi gördüm. Bence acilen toprağın organik madde miktarını arttırmalısınız. Yanmış hayvan gübresi, Leonardit, EMA'lı kompost ve yosun gübresi karışımı bir uygulama çok güzel olur. Ancak yaz mevsiminde olduğumuz için bunları sonbaharda yapmakta fayda var. Yaz mevsiminde sulama suyuna EMA, Sim Organik, Natural Bioplasma olmak üzere üçünü birden karıştırarak verebilirsiniz. Burada herhangi bir ürün reklamı yaptığım düşünülmesin, ben Zeytin ve Antepfıstığı uygulamalarında bu ürünlerin başarısını gördüm. Bu yüzden öneriyorum. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Analiz sonuçları
|
Alıntı:
Elinizde yanmış hayvan gübresi var mı? Sulama durumunuz nasıl? Eğer suyunuz bol ise. Hayvan gübresini büyük bir plastik bidon içerisinde biraz melas (bulamazsanız pekmez) ile karıştırarak ağzını kapatın. Gübre-Melas-Su oranı sırasıyla 3-1-6 olabilir. İlk günlerde yoğun gaz çıkışı olacaktır. Bidonun ağzını biraz gevşeterek her gün sabah akşam havasını alınız. 7-10 gün bekledikten sonra gaz çıkışı durunca 1/200 oranında sulandırarak bitkilerinize topraktan veriniz. İnanın çok faydasını göreceksiniz. Kolay gelsin. |
Selam acemi
Bu verdiğiniz değerlerle litre bazında 10 litrelik gübre elde etmiş olacağız demekki. Bu hazırlanan gübreyı her iki analizde de aynı orandamı kullanacağım. Bununla toprağın nesını artırmış olacağız. Melas yerine kullanacağım pekmezin cinsi önemlimi(Üzüm,Dut v.s.) Teşekkürler |
Sn. Kaptanzst,
Yaz günü sulama olanağı yoksa aslında bunu hızlı çözüm olarak önerdim. Siz Trabzonda olduğunuza göre ağaç başına 1-2 kg hayvan gübreside kullanabilirsiniz. Çünkü orada yağmurlar bol oluyor. Hayvan gübresini ağacın kökünden 40-50 uzaga uygulayıp, yağmur yağmazsa 2-3 günde bir sulayın. Sıvı gübre yapmaya gelince elinizin altında her zaman bulunsun derim. Bence her ikisinde de kullanabilirsiniz. Sürekli vereceğiniz için 1/500 oranında da sulandırabilirsiniz. Bununla toprağınızın organik içeriğini zenginleştirmiş olursunuz. Önce bir kaç tanesinde deneyin bir ay içersinde farkı görürsünüz. İster üzüm ister dut kullanın farketmez. Ama ben kendim olsam üzüm pekmezini tercih ederdim. Ancak bunlar hep geçici çözümler şimdiden sonbahara kadar bol bol yanmış hayvan gübresi toplayın derim. Hatta imkanınız varsa Leonardit ve Klinoptiloliti hayvan gübresi ile karıştırabilirsiniz. Zeytinlibahçe adlı arkadaşımız hayvan gübresi + leonardit + klinoptilolit + EMA yı karıştırarak çok güzel sonuçlar elde etti. Aşağıdaki linkte bahçesini görebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20565 |
Arkadaşlar saatlerdir hümik asit ve deniz yosunu ile ilgili doz ayarlama hususuna takıldım kaldım ve araştırmayı derinleştirdikçe kafam daha da karıştı zira dozaj yüzdeleri ürünün pH'ina, toplam hümik + fulvik asit oranına vs. göre devamlı değişiyor. Bir türlü elimdeki ürünü kac litre suya ne kadar cc karıştıracağımı netleştiremedim! Neden "xxx cc/100 litre su" demezler de "xxx cc/da" derler anlamam ki!
Elimdeki hümik asit içeriği: Toplam (Hümik+Fülvik) Asit:%16 Organik Madde:%7 Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O):%5 PH: 11 - 13 Bu humik asitin benim kullanacagim alan için üzerinde yazdığı önerilen oranı: 1000 cc/da (Topraktan) Şimdi ben bunu örneğin 10 litre suya ne kadar cc karıştırmam gerektiğini bir türlü çözemedim! Eger yardımcı olursanız cok cok sevinirim. NOT: Ürünü saksıdaki bonsai fidanlarım için kullanacağım. |
Sn. Sakaki,
Genelde bu tür ürünler 1/200, 1/500 ve 1/1000 oranında karıştırılıyor. Siz bitkilerinizi yakmamak için 10 lt suya 10 cc karıştırınız. |
Bilgilendirme cevabınız ve ilginiz icin tesekkurler sn acemi caylak!
Gecen hafta cok kararsiz kalmış 20 litrelik bir kovadaki suya bir kapak dökmüştüm. Şimdi tekrar baktım kapak yaklaşık 20-25 cc alıyor. Tam isabet olmuş yani :D |
fazla humik asit
Merhaba arkadaşlar.
Salon bitkilerimin (torf+yanmış koyun gübresi+ perlitten oluşan) toprak harçlarını biraz daha zenginleştirmek için tarım ilaçları satan bir yerdenlitresi 7 (yedi) Liraya 1 lt humik asit aldım. Satıcının tarifi üzerine saksı başına 1 fincan humik asidi 1 bardak suyla karıştırarak verdim. Satıcı ısrarla aşırı doz kullanmanın bir sakıncasının olmayacağını söylemesine rağmen, ben bitkilerimin çok neşeli olmadıklarını düşünüyorum. Sanki bu humik asidi fazla sevmemişler gibi geldi. Acaba kısa ve uzun vadede bitkilere herhangi bir zararı olur mu? Toprak düzenleyici olarak kullandığımız bu sıvı toprağın ve bitkilerimin yapısını bozar mı? |
Sn. Süleyman Koçak çok fazla vermişsiniz gözüküyor. Bir kova suya bir kapak yeterliyken, siz bir bardak suya bir fincan eklemişsiniz. Bu türden ürünleri satan satıcılarda ne olduğunu bilmiyorlar ki. O satıcı hayatında bitki yetiştirmiş mi? Eğer durum kötüyse bitkilerinizin toprağını değiştirmekte fayda var.
Ayrıca herhangi bir ürünü kullanmadan, kullanım miktarı hakkında mutlaka bilgi edininiz. |
Alıntı:
Ayrıca ben bir işgüzarlık daha yaptım: Daha sonra kullanmak üzere hazırda beklettiğim toprak karışımını -yine zenginleştirmek için- balkona serdim. Ve bu toprağa fısfısla bolca sıvı humik asit ekledim. Birkaç saat güneşte kuruttuktan sonra tekrar poşetine doldurdum. Yani elimde halen bol humik asitli büyük bir poşet saksı harcı var:D Şimdi, netice itibârı ile saksılar ve saksı harcım için yapılması gereken nedir? |
Fazla dozlanmış malzemenizi ilave toprak ile seyrelterek kullanabilirsiniz.
|
Teşekkürler sayın MeyveliTepe.
|
leonardit ve hümik asitler
Alıntı:
ben IZOTAR A.S.den canan yılmaz. Ürünümüz ile ilgili kullanımları, olumlu tepkileri görmek beni çok mutlu etti. Kısaca değinmek istiyorum. PERLHUMUS leonarditdir. toprak uygulamalarında bitkiye oldukça olumlu etkileri bulunmaktadır. Leonardit ürünlerini toprak kondisyonlayıcısı gibi düşünmelisiniz. Toprağınızda var olan olumsuzlukları (tuzluluk, pH, toprak yapısı, organik madde miktarı vs) düzenleyen bir madde.Leonarditin işlem görmüş hali potasyum humat olarak adlandırılır. doğada var olan leonardit suda çözünmez haldedir. Zaten çözünür formda olan bir madde olsaydı milyonlarca yıl süren bir parçalanma süreci sonucunda oluşan bu madde yıkanıp gidebilirdi. Potasyum humat leonarditin potasyum hidroksit ile muamelesi sonucunda oluşur. Bu sebeble asit ismi taşıyan ürün alkali değerler gösterir. Toz ve sıvı formdaki potasyum humat toprak yapısı yanısıra bitki içine girebilme özelliği ile bitki metabolizmasına olumlu etki eder. Özellikle köklenmeyi teşvik eder. Bildiğiniz gibi kökler bitkilerin beynidir. Karar verme mekanizması olan önemli hormonlar köklerde üretilir. Bu sebeble canlı köklerin var olması ve çoğalması sağlıklı bir bitki için gereklidir. Sayısız faydaları olan hümik asitlere ilgini yoğun olduğunu görmekten memniyet duydum. Arada bir katılarak sorualra cevap vermek benim içinde güzel bir paylaşım olacaktır. |
Alıntı:
|
Sayın Cnnylmz, bilgiler için teşekkür ederim.
Benim sorum yine PERLHUMUS il ilgili olacak, her yıl toprağa iki defa(İlk baharda ve Son baharda)PERLHUMUS verilmesi öneriliyor. Bu konudaki fikirlerinizi alabilir miyim? Bu şekilde kaç yıl devam etmem gerekir uygulamaya? |
hümik asit
arkadaşlar ben GLİ (garp Linyitleri İşletmesi) çalışıyorum. yani sizin anlaycağınız: Tavşanlı Kömür İşletmelerinde Memurum.. hümik asit satışı yapıyor işletmemiz. kilosu 3-3,5 Tl arası olması gerekli isteyen bizim kurumla **** benle irtibata geçebilir. sakın hiç kimse benim dolandırıc olduğumu falan düşünmesin..zaten ben memurum. kurumumuz satıyor...
|
hümik asit
arkadaşlar ankara da Türkiye Kömür İşletmeleri Kurmu (Hipodrom Caddesi) Yeni Mahalle/Ankara alabilirsiniz **** Tavşanlı dan alabilirsiniz .. kargo ile **** şahsen kendiniz alabilrisiniz...
|
Perakende satıyorlar mı? Bir çuval iki çuval gibi.
|
yok artık
çuvalla satılır mı? dalga mı? geçiyorsun..bilgilendirme amaçlı olarak bilinen birşeyi paylaştım..isteyen belirttiğim adresten alabilir **** internet sitesinden telefonu ögrenir. siparişini verir kargoyla alır..:p
|
hümik asit
1-3-5-10 kiloluk sıvı bidonlarda alabilirsiniz:rolleyes:..
|
sıvı hümik asiti çimlerini söktüğüm bahçe toprağına uygulasam yeni ekeceğim çimlere faydası olur mu acaba? Nasıl uygulamalıyım?
|
Alıntı:
Bilgilendirme için teşekkürler. Ancak insanlar sipariş için hangi numarayı arayacaklar? Türkiye Kömür İletmeleri Kurumu perakende satış yapıyor mu? Kargo ile gönderim yapıyorlar mı? Bu bilgileri bir kerede paylaşırsanız çok iyi olur. Böylelikle bir çok soruyu önceden yanıtlamış olursunuz. Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bu arada perakende satış yapılıyor istediğiniz kadar alabilirsiniz...
|
TKİ İzmir tarım fuarına stand açmışlar. parakende humas satışı var. ben bugün 2 kg. aldım.
Fuar pazar güne kadar açık. izmirden merak eden arkadaşlar ziyaret edebilir. giriş ücretsiz. ilgili kişi nihat ölmez 0544 543 91 91 2 kg. fiyatı 4,72 tl www.ili.gov.tr |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Türkiye Kömür işletmeleri ''Hümas '' adıyla Hümik asit ürettiklerini; ve bu ürünü İzmir Tarım Fuarında tanıtmışlardı.
Eklenti 172988 Fiatı 2 lira dolayındaydı. (Bir lt. si) 20 lt. almak için gitmiştik. İkinci gidişimizde kalmamıştı. Eklenti 172989 Müd. Hasan bey ile kalan 32 adet birer litreliklerin hepsini kapattık. :) Kalabalık arttı. '' Ne oluyor bedava mı? veriyorlar derlerken'' biz kolileri dodurduk. Onlar baktı kaldı.:) Almak isteyenler için; Sn. Nihat Ölmez şu tel. verdi. 0544 543 91 91 Saygılar Eklenti 172990 |
TKİ Ilgın işletmesi laboratuarlarında Elbistan kömüründen humik asit üretildiği bir süredir biliniyor. Geçen yıl Tarım Kredi Kooperatifleri birliği ile iş birliği de yapıldı sanırım. Sıvı formda kaliteli humik asit üretilip oldukça düşük fiyatla satılmaya başlandığı bildiriliyor.
Satışa sunulan hümik asit ile ilgili herhangi bir içerik testi, analizi göremedim. Sn.Birolum2001, bu gibi raporlara ulaşabiliyorsanız ve bilgilendirebilirseniz çok makbule geçer. Anladığım kadarıyla TKİ'nin lenonardit üretmek gibi bir faaliyeti yok. Doğrudan hümik asit üretiliyor. İçerik de gerçekten iyi ise fiyatlar çok makul. |
Resimdeki etikette %12'lik olduğunu görüyorum. Piyasada satılan sıvı hümik asitler genelde %15'likdir. Fiyatına bakılırsa yine de iyi. PH çok yüksek. Kullanırken doza dikkat.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025