agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Bionem Mikrobiyal Gübre Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/11975.htm)

Halil Önen 25-06-2009 09:12

[QUOTE=Halil Önen;451172.

Unutmayın, kükürt küllemenin en iyi ilaçlarından biridir. Ancak kullanma zorluğundan dolayı çiftçi tarafından terk edilmiştir.:(

Öyle olamalı zaten.

Taral ve damlama ile gübreleme yapanlar için kolaylık.

Ama saksı yetiştircili ve küçük üreticinin sırt tulumbası ile ilaçlama alanları da çok geniş.

Bir ürün çıkarıyorsan tüm alanlara hitap etmek zorundasın.

Şimdi gelecek, 'yeni ürünler beraberinde yeni teknolojileri de getirir' diyecek.;)

( o yokken biraz dedi kodu yaptık. Yine kızmasın.:D
Saygılar

Oğuz Alper 25-06-2009 09:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir (Mesaj 451760)
Bir diğer çıkarımım ise, bu hale gelmeden de, bu Bionem'in işe yarıyor olduğudur.

Sn.lerdemir ;

Kesinlikle işe yarar . Zaten kullanıcılarımın yorumları ile tescillenmiş durumda ancak benim çabam işe yaramasından daha da önemlisi mükemmeli yakalamak.

Halil Önen 25-06-2009 09:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz (Mesaj 451663)
Eklenti 89305

Eklenti 89306
Elma 3 yaşında ve bodur .Her dalda da seyreltme yaptım.

Bu arada dikkatimi çekti.

Sn. Mügan hanım'ın şeftalisine taç verilmiş mi?

Sanki bana tek lider dal bırkılmış gibi geldi.

Üç tac verilmeden (ki taçlar toprak seviyesinde en çok 30cm.olamalı ve doruk dallı lider budama olmalı) bu şekilde büyütülen ağaçların hem ömrü az oluyor hem de az verim alınıyor.

Dilerim yalnış görüyorumdur.

Saygılar

Oğuz Alper 25-06-2009 09:32

Taral ı olan veya turbo ilaç makinası olan çifçilerimiz için sorunumuz yok. Ev kullanıcılarımız içinde sorunu hallettik .( El mikseri ile )

Üstten karıştırıcılı veya çok iyi bir karıştırıcılı sırt pülverizatörü bulduk mu Taral veya turbo kullanmayan çifçilerimizin de işini çözmüş olacağım.

Oğuz Alper 25-06-2009 09:39

Sn.Halil Bey ;

Benim ürünlerim sayesinde çok kişi taral sahibi oldular ve hepside iyi ki de olmuşuz diyorlar.:p

denizakvaryumu 25-06-2009 09:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper (Mesaj 451797)

Üstten karıştırıcılı veya çok iyi bir karıştırıcılı sırt pülverizatörü bulduk mu Taral veya turbo kullanmayan çifçilerimizin de işini çözmüş olacağım.

Çiftçi olmasam da, benim sorunumu da çözmüş olacaksınız :)

Bekliyoruz, umarım ROA ya yetişir.

denizakvaryumu 25-06-2009 09:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper (Mesaj 451800)
Sn.Halil Bey ;

Benim ürünlerim sayesinde çok kişi taral sahibi oldular ve hepside iyi ki de olmuşuz diyorlar.:p

1,5 dönüm için taral alırsak "deli " derler :D

Oğuz Alper 25-06-2009 09:48

Sn.Denizakvaryumu ;

Bence Roa ya kadar dönümleri arttırsanız hiç fena olmaz diye düşünüyorum . ( Tonaj ve kalite farkıyla , araştırmacı kişiliğiniz ve titizliğinizle ciddi gelir kaynağı olabilir ):p

Ama araştırıyorum bakalım bulamasam bile bir makinacı ya bunu yaptırtabileceğimi düşünüyorum.

MeyveliTepe 25-06-2009 10:03

İlaçlama ekipmanı ciddi bir sorun. Bende taral var ama hiç bir işime yaramıyor. Sebebi pratik değil, ilacın yarısından fazlası ziyan oluyor. Motorlu sırt pımpaları da fazlasıyla hammallık gerektirdiğinden iyi değil. Bir ara taral gibi bir şeyin elektriklisini alıp, açma kapama düğmesini hortuma bağlayacağım bir uzatma kablosuyla yapmayı düşünmüştüm. Sonra şarzlı sırt pompası buldum. Her şarzda 10-12 depo boşaltılabiliyor. Şimdilik en pratik ve ilacı en uygun kullanan cihaz bu. Zeytin ağaçlarının tepesine kadar ilaç atabiliyorum. Daha yüksek ağaçlarda işe yaramaz.

Anlaşılan Bionem'i ben de doğru dürüst karıştırmadan kullanmışım. Şeftalilerde işe yaramamasının sebebi bu mu acaba?

Karıştırmak için şöyle bir şey geliyor aklıma. Matkabın ucuna takılan boya karıştırıcılar var. Mikser kadar iş görür. Söz gelimi, 100 lt'lik su için gereken dozaj büyükçe bir kovada 15 litre su karıştırılır. Uygun miktarda karıştırılmış ilaç alınıp pompaya konur. Üzerine su ilave edilir. İlave edilen su ile önceden mikserlenmiş ilacın karışması kuvvetli çalkalama veya pompanın içerisinde normal karıştırma ile homojonize etmek sağlanabilir. Zaten iyice karışmış malzemenin daha fazla su ile karıştırılması ayrıca mikserlemek gerektirmez.

Oğuz Alper 25-06-2009 10:14

Sn.Meyvelitepe;

Şeftalileriniz de nasıl bir sorununuz var ? Bir de Bionemi diğer hiçbir ürün ile su haricin de başka hiçbir şey ile karıştırmamalıyız ( DELFİN dahil ).

MeyveliTepe 25-06-2009 10:28

Daha yapraklar çıkarkenden başlayarak birer hafta ara ile üç kez sadece Bionem uygulamama rağmen şeftalilerde yaprak kıvırcıklığı oldu (olacağını bildiğim için özel uygulama yapmıştım). Akabinde mastercop ile önledim. Şimdi iyiler.

Bionem Delfin karışımını zeytinlerde uygulamıştım. Ayrıca bu ilacın karıştırılamazlığı konusundaki söyleminiz tedbiren söylenen bir ifade mi, yoksa bu konuda somut bir bulgu mu var? İçeriğinde PF ve BT'nin birlikte bulunduğu ilaç veya uygulamaların var olduğunu hatırlıyorum bir yerlerden.

Oğuz Alper 25-06-2009 10:29

[QUOTE=MeyveliTepe;451814]İlaçlama ekipmanı ciddi bir sorun. Bende taral var ama hiç bir işime yaramıyor. Sebebi pratik değil, ilacın yarısından fazlası ziyan oluyor. Motorlu sırt pımpaları da fazlasıyla hammallık gerektirdiğinden iyi değil. Bir ara taral gibi bir şeyin elektriklisini alıp, açma kapama düğmesini hortuma bağlayacağım bir uzatma kablosuyla yapmayı düşünmüştüm.

Taralınızın devridaim yapan kısmını tanka giren giriş yerinden söküp ucuna hortum bağlayıp bu hortuma ikinci bir tabanca taktığınızda üstten karışımı bu tabanca hem ilaç uygularken hemde uygulamadan önce karışım probleminizi kolayca çözecektir.

İlaç sarfiyatınızıda ağaçlar arasında gezerken boşa harcamamak için tabancayı kapatıp açabilirsiniz. Tabancayı kapattığınızda basınç taral makinasının üstten karıştırma için hazırladığımız tabancaya gideceğinden dolayı motorunuzada zarar vermeden ve ilaç sarfiyatını minumuma düşürerek kullanabilirsiniz.

MeyveliTepe 25-06-2009 10:31

Kaolin kili uygulamasından sonra artık hiç bir ilaçlama yapmıyorum zaten. Gerektiğinde takviye kaolin kili uygulayacağım. Tuzaklardaki duruma göre kısmi spinosad yapma olasılığını yedekte tutuyorum.

Oğuz Alper 25-06-2009 10:50

Sn.MeyveliTepe ;

Daha önceden de bu konuyu belirtmiştim.Tekrar açıklayayım Bionem in formülasyonu gereği diğer preparatlardaki bakterilere antibakterisit görevi görür. Diğer preparatlarda pseudomonas F. ın ırkı farklı olduğundan yine onuda barındırmaz.

Şeftali yaprak kıvırcıklığına kesinlikle etkilidir. Sn.Balıkçı serdar ın bu konu hakkındaki yorumunu da inceleyebilirsiniz.

Bitkilerinizi korumak ve sağlıklı yetiştirme yapmanız için kullandığınız yöntemler ve ürünler tamamı ile sizin tercihiniz de ve tasarrufunuzda olan bir konudur. ( Kaolin Kili gibi... )

Sonuç olarak Bionem i su haricinde başka hiçbir preparat ile karıştırmadan uygulamamız gerekiyor.

denizakvaryumu 25-06-2009 11:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 451831)
Kaolin kili uygulamasından sonra artık hiç bir ilaçlama yapmıyorum zaten. Gerektiğinde takviye kaolin kili uygulayacağım. Tuzaklardaki duruma göre kısmi spinosad yapma olasılığını yedekte tutuyorum.

Sn.MeyveliTepe

kaolin kili gittikçe önem kazanmakta, başka konularda geçmişti ama bir başlığı yok.

Forumdaki tek uygulayıcı olarak konu başlığı açsanız, oradan devam etsek.

Uygulama hakkında görüşlerimizi bildirsek :)

Oğuz Alper 25-06-2009 13:13

Taral Makinalarının ve Sırt pompalarının temizliği :

Daha önceden kimyasal ilaç atılmış Taral makinalarının sadece tank kısmının yıkanması ( Kimyasal ilaçlardan , Bakırlı preparatlardan ve benzeri .... ) yeterli değildir. Mutlaka filitrelerinin de arındırılması gereklidir. Kullandıkları ilaçlama hortumlarının da temizlenmesi gerekmektedir. Bu iş için arap sabunu yeterli gelecektir.

Aksi taktirde Tankın veya sırt pompalarının içinde kalan Bu zehirler ve kimyasal kalıntılar Bionem in ve ROA ' nın içerisindeki bakteriyi öldürebilir. Tıpkı bizleri etkilediği gibi !!!

Halil Önen 25-06-2009 13:45

Bir arkadaşım Taralı temizlemek için,

bazı ilaçlarla beraber verilen yapıştırıcılardan yayarlanıyor.

Taralın içine biraz su koyuyor.
Biraz yapıştırıcı ekliyor.
Taralı çalıştırıyor, hem taralı hem de atma borularını temizliyor.

Bazı yapıştırıcıların temizleme amacıyla kullanılabileceği üzerinde yazıyor.

Ben sırt tulumbası temizliğinde de kullanıyorum.

Şimdi aklıma geldi.

Yapıştırıcılar Bionem ya da ROA ya zararı olurmu? Kalıntısı kalmışsa.

Oğuz Alper 25-06-2009 13:51

Halil Bey ; Çok önemli bir konuya değindiniz yayıcı ve yapıştırıcılar kesinlikle Bionem ve ROA nın içerisindeki bakteriye olumsuz etkisi var. Kesinlikle beraber kullanımı söz konusu değil . Bu yüzden kalıntıları da temizlemeye özen göstermeliyiz.

Bionem ve ROA SU HARİCİNDE HİÇBİR MADDE İLE KARIŞTIRILMAZ

ialp32 25-06-2009 14:20

Oğuz bey

Bu sabah 4*10lt uygulama yaptım saat 6 dan 8 e kadar,bir uygulama belki 15 dk.bile sürebiliyor devirdaimli pompa şart,çalkalamayı unutabiliyor insan. Fasulyeleri yıkadım bakalım ne olacak,başlamışken domates,biber,salatalık,kabak,acur ve en son güllere sıktım:(mesajı yazarken dışarda bulut geçkini oldu saat 15 ,beş dk. yağmur yağdı inşallah uygulamam zarar görmemiştir.:(

Halil Önen 25-06-2009 14:24

[QUOTE=MeyveliTepe;451814]Karıştırmak için şöyle bir şey geliyor aklıma. Matkabın ucuna takılan boya karıştırıcılar var. Mikser kadar iş görür.

Sn. Meyveli tepe'nin bu dediği olabilir.

Şarjlı matkabın ucuna boya karıştırıcısı veya kalekim karıştırıcısı takılıp,

sonra da sırt tulumbasına konan ilaç ile su doğrudan karıştırılabilir.

Dur ben deneyeyim.

Rakı kıvamını tutturabilecek miyim, bakayım. ( tutturabilirsem, belki bir tek atarım):D

ialp32 25-06-2009 14:28

[QUOTE=Halil Önen;451982]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 451814)
Karıştırmak için şöyle bir şey geliyor aklıma. Matkabın ucuna takılan boya karıştırıcılar var. Mikser kadar iş görür.

Sn. Meyveli tepe'nin bu dediği olabilir.

Şarjlı matkabın ucuna boya karıştırıcısı veya kalekim karıştırıcısı takılıp,

sonra da sırt tulumbasına konan ilaç ile su doğrudan karıştırılabilir.

Dur ben deneyeyim.

Rakı kıvamını tutturabilecek miyim, bakayım. ( tutturabilirsem, belki bir tek atarım):D

Ben kaç gündür diyorum,o karıştırıcıyı bulamam diye bozuk blender kullanacam.

Remzi Sarıoğlu 25-06-2009 14:30

Sayın Halil bey bunu yarın yapsanız daha iyi olur. ( yani tek işini)

Bu gece Regaip Kandili.
Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

Müjgan Yılmaz 25-06-2009 15:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 451689)
Müjgan Hn.

siz bionemi bitki ve ağaçlara hangi aletle püskürtüyorsunuz?

Sn Denizakvaryumu
Bionem i ;16 litrelik tankı olan ,sırtta taşınan,pompa ile attırıyorum.Çin malı ucuz tamamen bıonem için kullanıyorum.
İlacı ben hazırlıyorum,büyükçe bir yeraltı sarnıcı yaptırdım orada toplanan yağmur suyunu kullanıyorum.
Püskürtme sırasında beş dakikada bir çalışanı uyarıyorum:)Tankı çalkalaması için .Zaman ,zaman espri konusu oluyor ama ,sistem bu:)
Saksılar için ;kendı küçük el pompamı kullanıyorum.

gilan 25-06-2009 15:55

Bionem'i dün petunyalara uyguladım. En sevdiğim mevsimlik çiçektir ama her sene önce yaprakları yapış yapış olmaya başlar, sonra da ölürler. Aynı sorundan şikayetçi pek çok insan var. Hastalık etmeni nedir hiç bir bilgim yok ama eğer Bionem çare olursa sırf bu yüzden bile alırım. Bakalım göreceğiz...

Müjgan Yılmaz 25-06-2009 16:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 451795)
Bu arada dikkatimi çekti.

Sn. Mügan hanım'ın şeftalisine taç verilmiş mi?

Sanki bana tek lider dal bırkılmış gibi geldi.

Üç tac verilmeden (ki taçlar toprak seviyesinde en çok 30cm.olamalı ve doruk dallı lider budama olmalı) bu şekilde büyütülen ağaçların hem ömrü az oluyor hem de az verim alınıyor.

Dilerim yalnış görüyorumdur.

Saygılar

Sn Halil Önen
Ne deseniz,haklısınız ağaçlarım üç yaşında ben de acemi bahçıvan,(bir çok meyveyi sadece manavlar da görerek büyüdüm)öğrenmeye doğrusunu bulmaya çalışıyorum.Bu yıl ilk kez doğru düzgün meyve alabileceğim.
Mart ayın da bir uzman davet ettim,ağaçlar çok genç şu an budamaya ihtiyaç yok dedi.Tüm önerilere açığım uzmanlara da sonsuz saygım var.Sonbahar da bır iki ağacın fotoğraflarını göndererek ,izninizle yardım talep edebılırım.
Ama birtek şey gururla söyleyebilirim,sadece çiftlik gübresi kullanarak(bu yıl bıonem de ilave ettım)tüm dostlarıma ilaçsız,hormonsuz sebze yedirdim.Mükemmel sayılabilecek,gül ve ortanca yetiştirdim.

lerdemir 25-06-2009 16:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Remzi Sarıoğlu (Mesaj 451989)
Sayın Halil bey bunu yarın yapsanız daha iyi olur. ( yani tek işini)

Bu gece Regaip Kandili.
Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

Amin, sağolun...

Sizlerin de...

Oğuz Alper 25-06-2009 16:38

Tüm ağaçlar net çalışanlarının ve üyelerinin kandilini kutluyorum.Herşey gönüllerince olsun.

Oğuz Alper 25-06-2009 16:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 452038)
Bionem'i dün petunyalara uyguladım. En sevdiğim mevsimlik çiçektir ama her sene önce yaprakları yapış yapış olmaya başlar, sonra da ölürler. Aynı sorundan şikayetçi pek çok insan var. Hastalık etmeni nedir hiç bir bilgim yok ama eğer Bionem çare olursa sırf bu yüzden bile alırım. Bakalım göreceğiz...

Sn.Gilan ;

Bakalım neler olacak :p

Oğuz Alper 25-06-2009 16:42

Sn.Halil Önen ;

Aman sakın o tek şekerinize iyi gelmesin sakın :p

Oğuz Alper 25-06-2009 16:50

Sn.Müjgan Hanım;

Sizin duyarlılığınızın tüm üreticilerimize bulaşması dileklerimle . Paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025