agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Bionem Mikrobiyal Gübre Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/11975.htm)

denizakvaryumu 23-06-2009 11:17

Hımmm bu konuyu düşünmemiştim.

Neden beyazlaşıyor ?

lerdemir 23-06-2009 11:17

Süt beyaz olmadan kullanıyorum ben; hızlıca bir süre çalkalıyorum; şişedeki bulanıklık tüm şişeyi kaplayınca tamamdır diye uyguluyorum.

Hiç "süt beyaz" bir sonuç almadım.

Ama uygulama sonuçlarımdan da memnunum şimdilik...

Nedir bu çelişki şimdi?

denizakvaryumu 23-06-2009 11:24

Blendırla karıştırmadan süt beyaz hale getirmek mümkün değil zaten, ben de çalkalayıp uygulayanlardanım, hiç bir zaman süt beyaz hale getiremedim :)

İklimsiz 23-06-2009 11:39

İlk başlarda blanderla falan uğraşmayıp, çalkalayabildiğim kadar çalkalayıp uyguluyordum. Uygulama esnasında da gücüm yettiği kadar tekrar çalkalıyordum :)

Havaların ısınmasından mıdır nedir, istilacılar serin yaprak altlarını konak edinmeye başladılar. Sprey kabım 2 lt, 8 çay kaşığı bionem+su blanderdan geçirilip, rakı niyetine haşaratlara veriliyor.

Artık, ölüyorlar mı, yoksa kafayı mı buluyorlar bilemiyorum :)

gilan 23-06-2009 12:45

Mutfakta kullandığınız blenderı mı kullanıyorsunuz yoksa bu iş için bir blender mı tahsis ettiniz? :)

Asmamda çok fena külleme başlamış, bu sabah bir leğen su doldurdum ve dinlensin diye bıraktım, yarın sabah da uygulayacağım ama bu karıştırma işi çok canımı sıkıyor.

İklimsiz 23-06-2009 14:02

Mutfakta kullandığım blanderi kullanmıyorum.

BİM market bir ara ucuz blander satmıştı. Bionem karıştırmaya kısmetmiş :)

ialp32 23-06-2009 15:11

Mutfaktakini kullanın ne olacak ki yoksa bakterilerden korkuyormusunuz
en nihayetinde bulaşık makinesinde yıkanıyor yani,ben önceki mesajlarımdan birinde yazmıştım;bozuk blenderın ucunu matkapa takıp çalıştıracağım. Hani korktuğumdan değil de bozuk blender değerlensin.

malina 23-06-2009 15:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper (Mesaj 450447)

Yorumunuz bir harika .Kesinlikle süt beyaz olması işlemin tamamlandığını gösterir.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper (Mesaj 450253)

Minimum 15 dk. yeterlidir. 24 saat bekletip uygularsanız çok daha iyi olur.

Bu ayrıntılar, konunun ilk mesajında yeterli biçimde anlatılmamış. İlk mesajınızdaki eksiklikleri tamamlar mısınız?

Adalet Yağcı 23-06-2009 16:36

Ben Bionemi 50 litrelik bir tankta hazırlıyorum, orjinal şişeyi bir kaç dakika hızlıca çalkalayıp 250 cc. suyun içine karıştırıyorum.
Tankın altında sulama pompasını takmak için bir tahliye çeşmesi var, o çeşmeye bir hortum bağlayıp, su motorundan geçirerek devridaim yaptırıyorum, en az onbeş dakika, ama hiç bir zaman süt rengi bir sıvı elde edemedim.
Şimdi bu güne kadar yaptığım Bionem uygulamaları boşuna mı gitti?

Oğuz Alper 23-06-2009 16:37

Herkese Merhaba ;

İyi bir sonuç almak istiyorsak. Karışıma özen göstermemiz gerekiyor. Bu konuya dikkat edersek çok sevinirim.

Oğuz Alper 23-06-2009 16:38

Sn.Malina ;

İlk mesajda eksiklikleri hemen tamamlıyorum.İlginize teşekkür ederim.

Oğuz Alper 23-06-2009 16:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 450712)
Ben Bionemi 50 litrelik bir tankta hazırlıyorum, orjinal şişeyi bir kaç dakika hızlıca çalkalayıp 250 cc. suyun içine karıştırıyorum.
Tankın altında sulama pompasını takmak için bir tahliye çeşmesi var, o çeşmeye bir hortum bağlayıp, su motorundan geçirerek devridaim yaptırıyorum, en az onbeş dakika, ama hiç bir zaman süt rengi bir sıvı elde edemedim.
Şimdi bu güne kadar yaptığım Bionem uygulamaları boşuna mı gitti?

Sn.Adalet Hanım;

Uygulamalarınızda grileşmeyi fark ettiyseniz. Boşuna gitmemiştir. Ancak el mikseri ile karıştırırsanız daha iyi sonuçlar elde edersiniz. Devridaim yaptığınız hortum bidonun yukarısından suyun yüzeyine püskürttüğü taktirde süt beyaz oluşunu 7 dakika sonra görebilirsiniz. Sevgiler

Oğuz Alper 23-06-2009 16:50

Sn.Denizakvaryumu ;

Bakteri ve içerisindeki yağlar ile enzimler ; Karışım başladıktan sonra fermentasyon a uğrayıp hem sayıları artmaya başlıyor , hemde enzimler ve yağların parçalanması ile süt beyaz ( Rakı normunu ) alıyor.

Adalet Yağcı 23-06-2009 16:50

Tankın rengi mavi olduğu için dikkatimi çekmemiştir Oğuz bey, bir dahaki sefere dikkat ederim.

Oğuz Alper 23-06-2009 16:52

Sn.Adalet Hanım ;

İlginiz ve çabanız için ben teşekkür ederim.

Oğuz Alper 23-06-2009 16:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 450550)
Mutfakta kullandığınız blenderı mı kullanıyorsunuz yoksa bu iş için bir blender mı tahsis ettiniz? :)

Asmamda çok fena külleme başlamış, bu sabah bir leğen su doldurdum ve dinlensin diye bıraktım, yarın sabah da uygulayacağım ama bu karıştırma işi çok canımı sıkıyor.

Sn.Gilan ;

Asmalarınıza belirttiğim şekilde karıştırıp organik olarak bu hastalıklardan kurtulmak istiyorsanız ( Karıştırma işi hiç canınızı sıkmasın ) hazırladığınız karışımı asmanızın külleme olmuş yapraklarının altına ve üstüne , gövdesine ve olmamış yapraklarına püskürttüğünüzde aradan 48 saat geçtikten sonra külleme olmuş yaprağın arkasını çevirip baktığınızda mantari hastalığın hücre çeperlerinin kuruduğunu göreceksiniz. Uygulama periyodunu ve karıştırmayı ihmal etmeyelim. Sevgiler

Oğuz Alper 23-06-2009 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz (Mesaj 450517)
İlk başlarda blanderla falan uğraşmayıp, çalkalayabildiğim kadar çalkalayıp uyguluyordum. Uygulama esnasında da gücüm yettiği kadar tekrar çalkalıyordum :)

Havaların ısınmasından mıdır nedir, istilacılar serin yaprak altlarını konak edinmeye başladılar. Sprey kabım 2 lt, 8 çay kaşığı bionem+su blanderdan geçirilip, rakı niyetine haşaratlara veriliyor.

Artık, ölüyorlar mı, yoksa kafayı mı buluyorlar bilemiyorum :)

Sn.İklimsiz;
Yumurtalarını çatlatıp yeni birey oluşturmaz ve popülasyonları minimum seviyede ( zarar eşiğinin altında tutar ) . Erginleri de sizin tabiriniz ile sarhoş olur ve rahatsızlanır ve 2 **** 3 gün içerisinde mefta olurlar. Bunların bazılarının yaşam süresi zaten 7 gündür. Sevgiler

malina 23-06-2009 17:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper (Mesaj 450714)
Sn.Malina ;

İlk mesajda eksiklikleri hemen tamamlıyorum.İlginize teşekkür ederim.

Sadece bir cümle eklemişsiniz :)

Alıntı:

KARIŞTIRMA İŞLEMİNİ EL MİKSERİ İLE YAPARSANIZ ÇOK DAHA İYİ SONUÇ VERECEKTİR.

SOLDAKİ RESİM KARIŞMADAN ÖNCE SAĞDAKİ KARIŞTIKTAN SONRA
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1245683545 http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1245683545
Konunun can alıcı noktası, ancak denizakvaryumunun sorularıyla ortaya çıkıyor.

Kusura bakmayın ama, büyük bir alanda kullanmak için sizden ürün satın almış olsam, ve eksik bilgi nedeniyle (KARIŞTIRMA İŞLEMİNİ EL MİKSERİ İLE YAPARSANIZ ÇOK DAHA İYİ SONUÇ VERECEKTİR. cümlesi ancak ayrıntıları bilince anlam kazanıyor, bilmeyen biri için çok açıklacı değil) ürünü boşa harcamış olsam, zararımı karşılamak için ücretsiz ürün talep ederdim.

İlk mesaja aşağıdaki bilgileri ekledim:

Alıntı:

Su ile bionem'in çok iyi karışması gerekir. Bunun için el blenderi kullabilirsiniz. Ev kullanıcıları, ağzı kapalı bir şişede, 4 parmak boşluk bırakıp, hızlıca çalkalayarak bunu sağlayabilir. Karışımın süt beyaz olması, işlemin tamamlandığını gösterir.

Hazırladığınız karışımdaki bakterilerin sayısı ne kadar çok olursa, o kadar etkili olacaktır.

Bu nedenle bionemi suyla karıştırdıktan sonra en az 15 dakika beklemelisiniz.
24 saat bekletip uygularsanız çok daha iyi olur.

Bakteri ve içerisindeki yağlar ile enzimler karışım başladıktan sonra fermentasyona uğrar, hem sayıları artmaya başlar, hem de enzimler ve yağların parçalanması ile süt beyaz (Rakı normunu) renk oluşur.

Oğuz Alper 23-06-2009 17:09

Sn.Malina ;
Eksikliğimi giderdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Oğuz Alper 23-06-2009 17:54

Kullanıcılarımın talebi doğrultusunda eğer şu ana kadar ki kullanımlarından memnuniyetsizliği var ise kendilerine almış oldukları ürün kadar yenilerini ücretsiz gönderebilirim.

Sn.Malina nın belirttiği cümleye istinaden:
(
Kusura bakmayın ama, büyük bir alanda kullanmak için sizden ürün satın almış olsam, ve eksik bilgi nedeniyle KARIŞTIRMA İŞLEMİNİ EL MİKSERİ İLE YAPARSANIZ ÇOK DAHA İYİ SONUÇ VERECEKTİR. cümlesi ancak ayrıntıları bilince anlam kazanıyor, bilmeyen biri için çok açıklacı değil ürünü boşa harcamış olsam, zararımı karşılamak için ücretsiz ürün talep ederdim.)

ialp32 23-06-2009 20:05

El mikseri burada fikirler beyan edildikçe ortaya çıkan bir konu , üyeler konuşacak, tecrübe edecekler, elbette ortaya çıkan sonuçları anlatacaklar ve eksiği olan kendini tamamlayacak. Ciddi problem yaşayan var mı acaba ? Forumun çoğu sayfasında insanlar dertlerine derman arıyor.

feriha 23-06-2009 21:13

Oğuz Bey,

Bionemi blender ile karıştırarak beyaz hale getirmeden kullandığım dönemlerde ben kendimce beklediğim faydayı gördüm.
Güllerimin yapraklarında küllenme olmadı, yoğun şekilde beyaz sinek akınına uğramış bitkilerimdeki sineklenme yok oldu.
Saksılarımda sinek olmadı. Olduysa da bionemle giderdiğimi düşünüyorum.
Demek ki bu haliyle de bir fayda sağlıyor tecrübesi edindim.
Belki gereken faydayı sağlamak için daha sık kullanmak durumunda kaldım.

Bir süredir bionemi blender ile karıştırırak ve bir süre bekleterek kullanmaya başladım.
Benim bir talebim yoktur, teşekkür ederim.

Oğuz Alper 23-06-2009 21:41

Sn.Feriha Hanım ;

Samimi yorumlarınız ve paylaşımlarınız için ben teşekkür ederim. Terasınızda güzel ve sağlıklı bitkileriniz ZEHİRLİ İLAÇLAR OLMADAN Bionem ile organik olarak koruma altında . Sağlıklı bitkileriniz ile terasınızda keyifli vakit geçirmeniz dileklerimle tekrar TEŞEKKÜR EDERİM. Sevgiler

malina 23-06-2009 21:47

Bir üretici olarak doğru davrandınız. Teşekkür ederim...

İsteyen olmayabilir ama doğru olan, her ihtimale karşı teklif etmekti...

İklimsiz 23-06-2009 21:57

Burada adı geçen gardenya bionem uygulamaları sonucu unlu bitten tamamen arındı.

Arındı derken, artık hareket eden unlu bit göremiyorum. Cansızlar hala dal aralarında duruyor, temizle temizle bitmiyorlar çünkü.

Dün gardenyayı incelerken, karıncaların cansız unlu bitleri götürmeye çalıştıklarını gördüm :)

Oğuz Alper 23-06-2009 21:59

Sn.Malina ;
Böyle güzel bir siteyi hayatta tuttuğunuz ve inanılmaz bir mesai harcadığınız için sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Bir ömür boyu Ağaçlar.net in yanı başımızda olması dileklerimle . Sevgiler

Oğuz Alper 23-06-2009 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz (Mesaj 450899)
Burada adı geçen gardenya bionem uygulamaları sonucu unlu bitten tamamen arındı.

Arındı derken, artık hareket eden unlu bit göremiyorum. Cansızlar hala dal aralarında duruyor, temizle temizle bitmiyorlar çünkü.

Dün gardenyayı incelerken, karıncaların cansız unlu bitleri götürmeye çalıştıklarını gördüm :)

Sn.İklimsiz ;

Uzun zamandır Bionem ' in etki mekanizmasından bahsettim. Sizlerin bahsettiğim bu etki mekanizmasına Bionemi uygulayarak canlı şahit olmanız benim için anlatılamaz bir duygu.

Kitin tabakası tüm zararlı böceklerin savunma mekanizmasının can alıcı noktasıdır. Bu tüm zararlı böceklerin yumurtası da kitin ile kaplı. Dolayısı ile yumurtadan civcivi çıkartmıyoruz:p

Aynı şekilde tüm mantari hastalıkların hepsinin hücre çeperleri de kitin ile kaplı . Nematod zararlısının hücre duvarı kitin , yumurtası kitin gibi devam etmekte olan bu zincir BİONEM sayesinde kırılarak organik olarak Zehirli İlaçların bıraktığı kalıntıları da bırakmadan sağlıklı yetiştiricilik sağlamasının yanında inanılmaz maliyet avantajı sağlamakta . Tüm bu bilgiler ışığında ürünümü sizlere tanıtmaya çalıştım.

Gözlemleriniz ve yine samimi paylaşımlarınız için de ayrıca teşekkür ediyorum . Bedava işçileri de bulmuşsunuz ( Karıncalar ) Her şey için teşekkür ederim.

BalıkcıSerdar 23-06-2009 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper (Mesaj 450761)
Kullanıcılarımın talebi doğrultusunda eğer şu ana kadar ki kullanımlarından memnuniyetsizliği var ise kendilerine almış oldukları ürün kadar yenilerini ücretsiz gönderebilirim.

Sn.Malina nın belirttiği cümleye istinaden:
(
Kusura bakmayın ama, büyük bir alanda kullanmak için sizden ürün satın almış olsam, ve eksik bilgi nedeniyle KARIŞTIRMA İŞLEMİNİ EL MİKSERİ İLE YAPARSANIZ ÇOK DAHA İYİ SONUÇ VERECEKTİR. cümlesi ancak ayrıntıları bilince anlam kazanıyor, bilmeyen biri için çok açıklacı değil ürünü boşa harcamış olsam, zararımı karşılamak için ücretsiz ürün talep ederdim.)

Kendi namıma konuşayım;

Ben sizin daha önceki çok iyi karıştırın uyarılarınıza istinaden, 30 litrelik bidona 28 litre su koyduktan sonra, kalan 2 litreyi yeteri miktar Bionemi 5 litrelik bidonda çalkalayarak iyice karıştırdıktan (kendime göre) sonra 30 litreye tamamlayıp, o bidonunda şöyle bir kaç kere çalkalayıp kullandım. Bırakın beyazlamayı, grileşmemişti bile ama sonuçları daha önce belirttiğim gibi gayet tatmin ediciydi. Demek ki beyazlayıncaya kadar karıştırmış olsaydım bitkilerim kuduracakmış:)

Şimdi sizden ricam bana kudurmuş bitki gönderin, bu saatten sonra Bionemin doğru uygulanması olsa da, şimdiye kadarki olması gereken kudurukluğu başka türlü telafi edemezsiniz:)

Şaka bir yana buradaki niyet önemli Oğuz Bey, telafi etmek konusundaki samimiyetiniz bile yeterli, teşekkürler, çalışmalarınızda başarılarınızın devamı dileklerimle selamlar.

Oğuz Alper 23-06-2009 23:13

Sn.BalıkçıSerdar;

Yorumlarınız ve olumlu yaklaşımlarınız için canı gönülden teşekkür ederim. Bu arada Tenekede Tavuk gözümden kaçtı zannetmeyin:p sizlerin keyifli vakit geçirdiğinizi okumak ve resimlerinizi görmek çok güzeldi . Umarım en kısa zaman da hep beraber böyle bir günü yaşamak dileğimle . Sevgiler

BalıkcıSerdar 23-06-2009 23:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper (Mesaj 450973)
Sn.BalıkçıSerdar;

Yorumlarınız ve olumlu yaklaşımlarınız için canı gönülden teşekkür ederim. Bu arada Tenekede Tavuk gözümden kaçtı zannetmeyin:p sizlerin keyifli vakit geçirdiğinizi okumak ve resimlerinizi görmek çok güzeldi . Umarım en kısa zaman da hep beraber böyle bir günü yaşamak dileğimle . Sevgiler

Bakın, önümüz tatil mevsimi "Umarım en kısa zaman da hep beraber böyle bir günü yaşamak dileğimle" sözünüzü davet kabul eder, üstünüze yıkılıveririm haberiniz olsun:)

Sayın Malina bana yine kızacak ama yazmadan duramadım:)

Tabi ki bunlar işin esprisi, ama bu sene tatilimde yolum o taraflara düşerse, tanışmayı, çalışmalarınızı yerinde görmeyi isterim. İnşallah diyelim artık, benden de selam ve sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025