agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-08-2010, 14:50   #1
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Selahattin Bey

Araştırma kuruluşuna gerek yok çünki Tübitakla anlaşmadan önce ben kendi kurumumu kalıntıyla ilgili duruma ikane edemedim ettimde katkı kalıntı bölüm başkanının olaya muhalefeti nedeniyle proje yattı ve firma Tübitaka yöneldi.

Kalıntı analizi gibi bir konuda bu söyledikleriniz ilginç. Ürünlerin karşılaştırılmasını isteyen ben değilim sizsiniz. Ben de diyorum ki eğer karşılaştırmak istiyorsanız, bunu adam gibi bir araştırma kurumu yapsın ve yukarda belirttiğim gibi her yönüyle karşılaştırsın. (dioksinler, pestisitler, TH, nükleer kirleticiler ve sizin de önereceğiniz varsa diğer kirleticiler,...). Bu iş öyle amatörce yapılan bahçecilikle yapılacak bir iş değil. Ancak adam gibi bilimsel bir kurum tarafından yapılabilir. Diğer türlü sonuç ne olursa olsun, mutlaka sonunda itiraz gelecektir. Bakın tekrar ediyorum. Benim ürünüm senin ürününü yener diye iddia eden ben değilim. Sizsiniz. Ben sadece dünyada benzeri olmayan ürün ifadesini kullanmanızın etik olmadığını söyledim. (Diğer arkadaşların mesajlarını okursanız onlar da bu söylediklerimi destekler nitelikte). Siz ise, bunu hemen ürün yarışına döktünüz. Sayın Meyvelitepe'ye hak veriyorum: Ürünlerimizin karşılaştırılabilir olması için etki mekanizmalarının bilinmesi gerekir. Sizin ürünün etki mekanizmasını henüz bilmiyoruz. Ben buna rağmen karşılaştırmayı kabul ettim. Ancak bir şartla dedim. Tam teşekküllü bir araştırma kurumunda olması. Aksi takdirde, olay ciddi değildir.

Emine Akman beğendi.
Dogasever Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-08-2010, 17:31   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Bu iş öyle amatörce yapılan bahçecilikle yapılacak bir iş değil.
Bu cümleye bende katılıyorum, aldım denedim çok iyi sonuç verdi, sebzelerim bitkilerim ağaçlarım çok iyi gelişti demek, iyi olduğunu doğru olduğunu haklı olduğunu göstermez. Belki kişi yalan konuşuyor.

Sanırım b5a firmasının bakir alanlarda deneme alanları yok, varsa da bu bir üniversite tarafından gözlemlenir denenir raporlanır. onun tarlasındaki bunun tarlasındaki yetişen ürünler beni de ikna etmiyor, o tarlalara daha önce neler verilmiş neler atılmış toprak analiz değerleri neydi. Belki de b5a denenen tarlada tarla sahibi gece gidip başka bir şey verdi verdiğini de size söylemez bilemezsiniz. Aslında bu tür denemelerden firma daha çok zarar görür. Bu tür şeyler deneme sahalarında yetkili bilim adamlarınca üniversitelerce denenir ıspatlanır raporlanır.

B5a yı bende aldım denedim, yanyana olan aynı cins ağaç biri gelişti bir diğeri gelişmedi, şimdi ben ne demeliyim?
Diyemem, bilimsel olarak analiz edilmediği sürece ne dersem yalan olur. Ama biri gelişiyor bir diğeri gelişmiyorsa, gelişenide b5a dan dolayı gelişti diyemem geliştirseydi diğerini de geliştirirdi diye düşünürüm.

Emine Akman beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-08-2010, 18:12   #3
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Çok haklısınız Sn Lilium. Benim de anlatmak istediğim bu. Hem ben B5a'nın yukarda sayılan tüm söylenenleri yaptığına da inanıyorum. Yapmıyor demiyorum ki. Çok çok üstün bir ürün de olabilir. Sadece şapka çıkartırım. Bize de tebrik etmek ve gurur duymak düşer. Karşılaştırma teklifi benden gelmedi. Ama BMR Tarım mutlaka ürünleri karşılaştırıp bir puan öne geçmek istiyorlarsa, anlaşsınlar tam teşekküllü bir araştırma kurumuyla, ben de ürün temin edeyim. Bilimsel kurumlar taraf tutmazlar nasıl olsa. Başında gidip kimsenin durmasına da gerek yok.
Yalnız böyle kapsamlı bir bilimsel çalışma oldukça pahalıya mal olacaktır. İstek onlardan geldiğine göre faturayı da ödemeleri gerekir diye düşünüyorum.

Emine Akman beğendi.
Eski 19-08-2010, 22:28   #4
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
...,
Ancak adam gibi bilimsel bir kurum tarafından yapılabilir. Diğer türlü sonuç ne olursa olsun, mutlaka sonunda itiraz gelecektir. Bakın tekrar ediyorum. Benim ürünüm senin ürününü yener diye iddia eden ben değilim. Sizsiniz. Ben sadece dünyada benzeri olmayan ürün ifadesini kullanmanızın etik olmadığını söyledim. ...

Sizin tavsiye edeceğiniz ya da şurada yaptırabileceğiniz herhangi bir adam gibi bilimsel kuruluş uygundur yeterki akredite bir kuruluş olsun istemiyorsanız onunda olmasına gerek yok.

Söylediğim kendi kuruluşumda yaptıramamamın nedeni daha önce kalıntı konusunda benzer bir ürünün (halen aynı fonksiyonla piyasada satılıyor) aslında işe yaramadığı sonucuna ulaşılmasına binaen katklı kalıntı laboratuvar şefinin firmaların ürünlerine ait projelere sıcak bakmamasından kaynaklanmaktaydı ve B5A da o ürünün gölgesinde kaldı maalesef. Kısaca söylemeye çalıştığım şey de şuydu: Her kurumu böyle bir araştırmaya ikna edemiyorsunuz malieti ne olursa olsun. Tüm masraflar size ait olsa bile yapmak istemiyorlar. Yani siz aslında bu teklifi yaparken daha işin başında öyle istediğiniz türden analizlerin hepsini birden yapabilecek çok fazla sayıda kuruluş yok olanları da ikna etmek size ait B5A var. İstediğinize rağmen her türlü deneme şartlarında, her türlü bilimsel ve her türlü şartınıza bahsettiğiniz ekleyeceğiniz çıkaracağınız analizlerde dahil B5A hazır. Herkes masrafını öder.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-08-2010, 12:12   #5
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Selahattin Bey'e Yanıt

Selahattin Beycim,

Mesajınız için çok teşekkür ediyorum. Size gerekli yanıtı EM başlığı altında kısa süre içinde vereceğim. Saygılar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Sizin tavsiye edeceğiniz ya da şurada yaptırabileceğiniz herhangi bir adam gibi bilimsel kuruluş uygundur yeterki akredite bir kuruluş olsun istemiyorsanız onunda olmasına gerek yok.

Söylediğim kendi kuruluşumda yaptıramamamın nedeni daha önce kalıntı konusunda benzer bir ürünün (halen aynı fonksiyonla piyasada satılıyor) aslında işe yaramadığı sonucuna ulaşılmasına binaen katklı kalıntı laboratuvar şefinin firmaların ürünlerine ait projelere sıcak bakmamasından kaynaklanmaktaydı ve B5A da o ürünün gölgesinde kaldı maalesef. Kısaca söylemeye çalıştığım şey de şuydu: Her kurumu böyle bir araştırmaya ikna edemiyorsunuz malieti ne olursa olsun. Tüm masraflar size ait olsa bile yapmak istemiyorlar. Yani siz aslında bu teklifi yaparken daha işin başında öyle istediğiniz türden analizlerin hepsini birden yapabilecek çok fazla sayıda kuruluş yok olanları da ikna etmek size ait B5A var. İstediğinize rağmen her türlü deneme şartlarında, her türlü bilimsel ve her türlü şartınıza bahsettiğiniz ekleyeceğiniz çıkaracağınız analizlerde dahil B5A hazır. Herkes masrafını öder.

Emine Akman beğendi.
Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026