![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Ya arkadaşlar, konu tamamen benim bilgi alanım dışında, fakat sayfalarca lehte ve aleyhte ama somut bir netice vermeyen tartışmalar çok garibime gidiyor. Ben bu konularda kör cahilim ama şu soruları da sormadan edemiyorum: - B5A nın bir labratuarda test edilmesi çok mu zor ve pahallıdır? Mesela Sn.doğasever EM uygulamanız olduğu için, herhalde şirketinize ait veya çalıştığınız bir labratuarlar vardır. -Böyle bir test yaptırırsanız soruların bir çoğuna cevap bulmuş olmazmısınız? -Netten topladığım bilgi kırıntılarına istinaden, bu bileşimin içinde kaç tane, hangi mikroorganizmalar var? Bunlar besi ortamında yaşıyorlarmı? - B5A nın PH derecesi kaçtır? Faydalı organizmaların yaşamasına uygunmudur? - Habire çeşitli kokulardan bahsediliyor, bunlar labratuar testlerinde tanımlanamazmı? Ben ve benim gibi arkadaşlar, çeşitli ürünleri, deniyoruz. Neticede kendimize göre bir kanıya varıyoruz. Ancak Sn.doğasever (lütfen alınmayın, kişisel değil. Şu anda sadece siz aklıma geldiğiniz için) gibi, konuyla teknik olarak ilgili, hatta doğru veya yanlış, ürün konusunda rakip olma durumunda olan arkadaşların, bence görüşlerini, en azından kendi yaptıkları labratuar testlerine falan dayandırarak savunmaları gerekir. Lütfen söyleyin bana, bir labratuar testi çok mu pahallı veya netice vermiyecek bir şeymidir? Eğer böyleyse, başlangıçda da belirttim, bütün yazdıklarımı cehaletime verin. Saygılar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Sayin tugo Laboratuvar testlerini yaptirmak bize dusmez. Ortaya bir iddia attiginiz zaman, iddiayi ispatlamak iddiayi ortaya atana duser. Bu urunun mikrobiyal oldugunu ve tum urunlerden farkli ve ustun oldugunu iddia eden ben degilim, urunun sahipleri. O yuzden eger tuketiciyi aydinlatirlarsa sevinirim. Tabii ki biz de laboratuvarimizda kendimiz icin test ederiz ancak bu test sonuclarini aciklamamiz etik olmaz. Neden benim israrla sorularima yanit aradigimi simdi anladiniz mi? Lutfen siz de beni yanlis anlamayin. Size karsi herhangi bir sey soz konusu degil. Aslinda B5a ya karsi da herhangi bir olumsuzluk gutmuyorum. Keske hersey soyledikleri gibi olsaydi. Cok memnun olurdum ancak ortada bazi "kotu kokular" var. Ben de ne oldugunu anlamaya calisiyorum. Bir B5a yetkilisi bize yardimci olursa sevinirim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2009
|
sayın doga sever;ben b5a degılde sizin dediğiniz ürün hakkında olumlu bir şeyler söyleseydim sanırım bu yorumu yapmayacaktınız.Kaldı kı ben sızın bahsettiğiniz ürünle alakalı olumlu ya da olumsuz bir şey söylemedim.Bu alınganlıgınız neden kaynaklanıyor anlamış değilim.Sayın tudor'un yazdıklarına cevabende test ettirmek bize düşmez demişsiniz ama karalamak sanırım sizin göreviniz.Yanlış anlaşılmasın ben birilerini savunmak ya da yermek için yazmıyorum ama sayın dogqasever'ın yazdıklarınıda anlamakta zorlanıyorum.Bu alınganlık neden acaba saygılar... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Hayret neden yanlış anlamakta ısrar ediyorsunuz. Piyasaya büyük iddialarla bir ürün çıkmış. Ürün ben varım ve dünyada tekim diyor. Bir sürü insan da aynı vagona biniyor. Vagona binmeyen birkaç kişi "Peki, haklısınız, doğrusunuz ama söyleyin bakalım nedir bu ürünün aslı diye" sorunca, vagondakiler "Bu ne alınganlık?" diyor. Bunun nesi alınganlık? Ortada bir gerçek var: Bu ürünü ben üretmedim ve üretenlere de bu ürünün içinde ne var? Neden bu kadar kötü kokuyor? Etki mekanizması nedir? İçinde hangi mikrocanlılar var? diye soramaz mıyım yani? Neden konuları duygusallaştırıyorsunuz? Burada başka bir sıvı mikrobiyal gübre daha var: Bionem mesela. Peki hiç mi merak etmiyorsunuz ben neden aynı soruları Bionem için sormuyorum diye? Çünkü içinde psedomonas flourecense olduğunu Bionem belirtmiş ve bu mikroorganizma da tüm dünyada herkesce tarımdaki etkisi biliniyor ve isptlanmıştır. Bunlar literatüre de geçmiştir. Benim de b5a için merak ettiğim budur? Bunu siz de merak etmelisiniz. Ben de aynı şeyi size soruyorum: Neden bu kadar vurdumduymazlık? Ortaya bir ürün çıkıyor ve muhteşem ve dünyada benzersiz olduğunu söylüyor ve siz niçin bu ürünün içinde ne olduğunu ve nasıl bir mekanizmayla görev yaptığını merak etmiyorsunuz? Eğer siz biliyorsanız bize de anlatın lütfen. Saygılar Not: Artık bu konuda yazı yazmak istemiyorum. Lütfen eğer bilimsel açıklama getirmeyeceklerse, kimse bana hitaben yazı yazmasın. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|