agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-05-2009, 16:52   #1
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Ben geçen yıl B5A alıp kullanmıştım, biberlerim coşmuştu. Güllerim de hastalanmadı.
Domateslerim son bir kaç yıldır meyve döneminin ortasında yaprakları yanmış gibi kavruluyordu, geçen yıl da öyle oldu, buna rağmen ürün gayet sağlıklı ve bereketliydi.

Bu sene bahar geciktiği için sebze fidelerimi Pazar gün toprakla buluşturacağım, benim sorum şu; sayın Hüseyin Ovak, Selahattin Yılmaz hocam, domates biber patlıcan gibi sebzelerimi diktikten sonra can suyunu B5A ile versem uygun olurmu?

Sürekli yağmur yağdığı için bahçem daha yeni bellendi, ağaçların altı diz boyu ottu, bu yüzden de ağaçlarıma B5A veremedim, Pazar günü ağaçlarıma da topraktan B5A uygulamasına başlamak için geç mi kaldım.

Lütfen bu konularda beni bilgilendirirmisiniz.
Sayın Adalet Yağcı ;
B5A yı kullanım için geç kalmazsınız...Uyguladığınız her dönemde B5A dan fayda sağlarsınız...Saygılar...

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-05-2009, 18:33   #2
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Sayın Üyeler;
Uzun zamandan beri (meşgul olduğumdan dolayı) siteye yazamadım...Zaman zaman boşluk bulduğumda ziyaret edip yazılanları okumaya çalışıyorum...Şuanda olduğu gibi...
Benim amacımın bu forum üzerinden satış ya da ticaret olmadığını,sadece faydalı olmak amacı ile birşeyler yapmak istediğimi daha önce de belirtmiştim...Ticari kaygılar ile yazılanlar açıkçası beni çok ilgilendirmiyor...Bu ürünün doğru pazarlanıp pazarlanmadığı falan çok önemli değil...Önemli olan doğru bir ürün olması...
Bilimsel veri olup olmadığı tartışılıyor halen...Bana ulaşan raporları size ulaştırmaya çalışıyorum... Ancak halen bu bilimsel mi değil mi tartışmaları sürdüğünü görüyor ve üzülüyorum...
Şuanki bilimsel öğretilerin Türk tarımını nereyegetirdiği gözler önünde...B5A nın yaptıkları da...
Sayın üyeler;'' Zarfın üzerine bakarak içindeki mektubu okuyamazsınız...''
Ben size B5A ile yetişmiş çileğin Pestisit raporunu sundum, bu raporda sıfır toksit maddeye rastlanmış iken; kilasik tarım uygulamaları ile yetişen ürünlerimiz gümrüklerden geri dönmekte...Durum böyle iken halen bilimselllikten bahsedip,laf kalabalığı yapmaya luzum olmadığını düşünüyorum...
Herkes herşeyi söyleyebilir..Biz işimize bakıyoruz...Bu Ülkede Gübre fiatlarını ucuzlatıp,En kısa sürede organik tarıma geçişi sağlamaktır hedefimiz...B5A ailesi olarak hepinize saygılar sunuyoruz...

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-05-2009, 22:54   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak Mesajı Göster
Şuanki bilimsel öğretilerin Türk tarımını nereye getirdiği gözler önünde...
Türk tarımının durmunun sorumlusu bence bilim değil, toprak analizi yapmadan gübre atan, arınma süresine bakmadan tarım ilacı kullanan üretici, üreticiyi kendi çıkarları doğrultusunda yönlendiren, yanlış ilaçlar öneren zirai bayi, yanlış tarım politikalarına yön veren politikacılar, üreticiyi kendine mahkum etmeye uğraşan tohum firmalarıdır. Ama bilim değildir.

Bilim, bilgiyi bilmektir. Bilimin karşıtı ise cehalettir. Her daim oyumu bilimden yana kullandım, bundan sonrada bilime olan inancım ve saygım devam edecektir.

Todor Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-05-2009, 15:13   #4
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Doğru söze ne denir!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Türk tarımının durmunun sorumlusu bence bilim değil, toprak analizi yapmadan gübre atan, arınma süresine bakmadan tarım ilacı kullanan üretici, üreticiyi kendi çıkarları doğrultusunda yönlendiren, yanlış ilaçlar öneren zirai bayi, yanlış tarım politikalarına yön veren politikacılar, üreticiyi kendine mahkum etmeye uğraşan tohum firmalarıdır. Ama bilim değildir.

Bilim, bilgiyi bilmektir. Bilimin karşıtı ise cehalettir. Her daim oyumu bilimden yana kullandım, bundan sonrada bilime olan inancım ve saygım devam edecektir.
Todor çok doğru söylemiş, bilimsel öğretiler, herhangi bir yanlış gidişin nedeni olamaz! Yanlışı uygulamalarda ya da uygulayıcılarda ya da o öğretileri insanlara başka türlü yansıtanlarda aramak lazım. Aramızda cehaletten medet umanlar varmış gibi bir duyguya kapıldım. Aslınsda buna bilinmeyenden medet umanlar demek daha doğru olabilir! Bu düşünce bile insanın tüylerini diken diken etmeye yeterli!

Dogasever Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026