![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslında B5A konusunda Mine Hanım çok güzel bir konuya değindi. A şahsı "B5A için çok iyi" dedi B şahsı "B5A bir işe yaramaz" dedi C şahsı "B5A bazı bitkilerde işe yaradı" dedi gibi kişisel yorumlar ve uygulamalar yanında, bu ürün Ege Üniversitesine test için verilir ve sonuç görülür. Sanırım B5A nın bitkiler üzerindeki etkileri için şimdiye kadar herhangi bir üniversiteden bir belge alınmadı veya istenmedi. Bu konuda ben de Mine Hanıma katılıyorum ve B5a nın Ege Üniversitesinde test edilmesi gerekliliği üzerinde duruyorum. Yine B5A nın üretildiği yerle ilgili hiç bir resim buraya eklenmedi, açıkçası bu durum da merak konusu... Sn.B5A üreticilerinin; en kısa zamanda bu ürünün bitkiler üzerindeki etkilerinin test edilmesi için Ege Üniversitesiyle görüşeceklerine veya Mine Hanımla bağlantıya geçeceklerine inanıyorum. . Düzenleyen denizakvaryumu : 07-11-2008 saat 16:52 Neden: imla |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
Sayın denizakvaryumu; Tespitlerinizde çok haklısınız...Şuanda yurtdışında bazı enstititülerden sonuçlar bekliyoruz...Bu sonuçlar geldikten sonra sayın Mine PAKKANER ve sizin tesbit ve önerilerinizi dikkate alarak Türkiye'de bir üniversitede(bu muhtemelen sizin önerileriniz doğrultusunda EGE ÜN. olacak) demo oluşturup B5A nın üniversite ortamında yapılmış test sonuçlarını alacağız...Ancak biz yeni bir firmayız..Takdir edersiniz ki bazı ticari acemiliklerimiz ve ekonomik zorluklarımız var...Bu nedenle bize biraz zaman tanıyın..doğru bir ürün üzerinde olduğumuzu biliyor ve bu ürünü Türk tarımına kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.Sadece biraz zamana ihtiyacımız var.Anlayışınız için şimdiden çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2008
|
Degerli agaçlar net. üyeleri 2.11.008 tarihinde Karacabey çavuşköyde pırasada yaptığımız çalışmayı görmeye gittik çiftçi arkadaşın yaklaşımından pırasanın güzel olduğu belliydi.Çaylarımızı içip hemen tarlaya yola çıktık.3 dönümün yarısı B5A lı diger yarısı kimyasal gübreli.B5A lı kısımda boylar daha yüksek sap kısmı daha geniş ve B5Alı kısımda saatin 14:30 olmasına ragmen salma yoktu diğer yarısıda tam tersi oldukça salıktı.2 bölümdende pırasa toplayıp aynı gün 2 ayrı yemek yaptık.Tadıda çok farklıydı.Resimleri sizlerin değerli yorumlarına bırakıyorum.. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
Alıntı:
Aslında Sayın Selahattin Yılmaz'ın B5A hikayesi de ilginç...(Bu hikayeyi bazı üyeler Yalova fuarında dinlemişlerdi)..Selahattin hoca B5A kullanmaya en zor ikna ettiğimiz üyelerimizden..Ancak yine de B5A ya güvenemeyip,tarlasında kimyasal gübre kullanmak istemiş...Gübreyi almış ancak; gelirken küçük bir trafik kazası nedeniyle Kimyasal gübre yola dökülmüş ve Sayın Selahattin Yılmaz Tarlasında B5A kullanmak zorunda kalmış...15-20 gün sonra gördüğü gelişme O'nun da B5A ya inanmasını ve güvenmesini sağladı... B5A ile alınan sonuçlar geldikçe B5A kullanımı da artarak devam ediyor...Üyelerimizin aldıkları sonuçları merakla bekliyor;Saygılar sunuyorum... |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|