agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-07-2008, 00:31   #1
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Belkide yazimin anlasilmadigini dusunerek bir de belge eklemek gerekir ancak umarim basarabilirim. Beni taniyanlar ne kadar beceriksiz oldugumu bilirler bu konuda.))

yakamozsimsek Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-07-2008, 00:56   #2
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Neyi belgeliyaceksiniz bilemem... veya neyi organik veya inorganik olarak kabuledeceksiniz onu hiç bilemem ama size sadece şunu sormak istiyordum...

fasulye veya nevi bir bakliyat yediğinizin ertesi bağırsak aktiviteleriniz sonucunda oluşturacağınız methan gazı ağırlıklı olarak M. sphişngter analusunuzun laxasyonu sonucu açığa çıkartacağınız gazı doğal gaz olarak kabul edecekmisiniz yoksa bu da mı kimyasal bir katkı sonucu oluşmuş bir şey mi?????

Bu tür gazlar için de sefety data sheetler var yani maske takmamız mı gerekiyor yoksa ne?
Yoksa Emine hanımın çiftlikde doğum yapması mı yasaklandı da hebrim yok?

Siz Patric süsskindind in bir de parfüm romanının baş sayfalarını okuyun da 1700 lerde hayat nasılmış ona bakalım...

Yeter ya hu?

praecox Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-07-2008, 00:57   #3
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Uzgunum eklemek istedigim bilgi resmini su an için bulamadim. Ancak yarin bulabilirim sanirim. Neyse ben organik tarima doneyim.Bir meyve agacini ele alir isek bu meyve agaci her sene normal sartlarinda 50 kilo elma veriyor ise ve her sene bu elmalar dokuluyor ve orada toprak oluyor ise ve yapraklar'da keza ayni sekilde bu islemle ve digerleri toprak oluyorsa bu meyve agacinin veriminin nasil dusmesini bekleyebiliriz yaslilik hariç.Birde organik tarimda bu elma agacini ornek verirsek ve her sene meyvelerini toplar isek yapraklarini toplayarak yakar isek yabani otlari ve diger bitkileri yok eder isek bir zaman sonra bu urun 30 kiloya daha sonralarida 0 kiloya dusmezmi.Peki neden dunyanin kendine ait olan uretme kapasitesi insan oglunun tuketme hizina yetisememesi sonucu bu agacin uzerindeki meyvelerde toplayarak yedigimiz meyveleri dogaya **** o agacin dibine birakmamamizdan kaynaklanmamaktamidir.Bu elma agacina verilen gubrelerin sonunda meyve agaci kendi gucune ulasmaktadir.Kisacasi aldigimizi farkli bir yonde geriye vermektir.

Eski 30-07-2008, 01:03   #4
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yakamozsimsek Mesajı Göster
Uzgunum eklemek istedigim bilgi resmini su an için bulamadim. Ancak yarin bulabilirim sanirim. Neyse ben organik tarima doneyim.Bir meyve agacini ele alir isek bu meyve agaci her sene normal sartlarinda 50 kilo elma veriyor ise ve her sene bu elmalar dokuluyor ve orada toprak oluyor ise ve yapraklar'da keza ayni sekilde bu islemle ve digerleri toprak oluyorsa bu meyve agacinin veriminin nasil dusmesini bekleyebiliriz yaslilik hariç.Birde organik tarimda bu elma agacini ornek verirsek ve her sene meyvelerini toplar isek yapraklarini toplayarak yakar isek yabani otlari ve diger bitkileri yok eder isek bir zaman sonra bu urun 30 kiloya daha sonralarida 0 kiloya dusmezmi.Peki neden dunyanin kendine ait olan uretme kapasitesi insan oglunun tuketme hizina yetisememesi sonucu bu agacin uzerindeki meyvelerde toplayarak yedigimiz meyveleri dogaya **** o agacin dibine birakmamamizdan kaynaklanmamaktamidir.Bu elma agacina verilen gubrelerin sonunda meyve agaci kendi gucune ulasmaktadir.Kisacasi aldigimizi farkli bir yonde geriye vermektir.

Siz bunları toplayıp çıkartabiliyor iseniz vede bir sonuç elde ediyorsanız bir şey diyemem...

sadece şapka çıkartırım...

siz bahçenizde 15 yıl çapa sallamışken ben hayatımı boşa harcamışım demektir...
bu da bana ağır gelir...
siz burada B5A yı değil hayatınızı sorguluyorsunuz demektir bende eğitim yaşamımı boşa geçmiş olarak algılamama sebep oldurmıyacağım sizi .. siz ve sizin gibileri...

saygılarımla

Eski 30-07-2008, 01:08   #5
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Bir bitkinin içerisine katki maddesi konulmadan elde edilecek urun bitkinin gucunun disana nasil çikabilmektedir.Doganin insanlara sundugu guç bellidir . Bu guc meyvelerin kullanilmasi ancak geriye organik olarak kazandirilmamasindandir.Uretilen araziden alinan bugdayin saplarinin arazi uzerinde yakilmasi halinde ortaya çikacak durum kisaca sudur .Olu toprak. Aldigimizi geri vermemek. Verimi hizlandirmak için degil verimi bitkinin gucune uygun olarak tasarlanmis olan organik tarima ve organik gubreye yonelis bundandir.Topragin dahada zenginlestirilmesi sadece ekinin en uygun konuma gelerek meyvelerini yapraklarini tohumlarini **** koklerini buyumesi gerektigi sekilde buyutmektir.Bunun için toprak zenginlestirmede en iyi yontem engrais verte yani yesil gubre olarak ele alabiliriz.Bunlarin bazilari sunlardir ispanak hardal yapiminda kullanilan bitki gibi.Ancak onlarca karisim yapsakta doganin var olan dogal uretme gucunu geçemeyiz.Organik tarima kimyasallarin katilma nedeni sudur çok genis arazilerde bio olarak engrais verte yani sivi gubrenin yetersiz **** pahali olmasindan kaynakli sinirli olarak katilmasina izin verilmistir.Bunlarda sinirlari oldugu ve analiz labaratuvarlarinda'ki aletler buna gore ayarlanmis olmasindan dolayi organik olarak çikar .Dunyanin hiç bir yuzde yuz karisimi doganin gelisminin uzerine çikamaz.
Neyse yarin devam ederim.

Eski 30-07-2008, 01:15   #6
Kaybettik...

praecox's Avatar

Yok ben yarını bekliyemiyeceğim...
sizin yukarıda yazmıya çalıştığınız thermodinamikin ilk kanunlarından biri o da energininin saklı kalması ile ilgili....
veya siz E=mc^2 yi yeni kerşfetiniz.
ancak öylesi bir anlaşılmaz yazıyosunuz ki... sökebilmek na mümkün.

Bravo

Eski 30-07-2008, 01:19   #7
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Yok ben yarını bekliyemiyeceğim...
sizin yukarıda yazmıya çalıştığınız thermodinamikin ilk kanunlarından biri o da energininin saklı kalması ile ilgili....
veya siz E=mc^2 yi yeni kerşfetiniz.
ancak öylesi bir anlaşılmaz yazıyosunuz ki... sökebilmek na mümkün.

Bravo
Karisikliktan dolayi uzgunum dikkatte ediyorum.Bence yazilarinizi sona saklasanizda konumu bir hiç ugruna dagatmasam.

Eski 30-07-2008, 01:23   #8
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yakamozsimsek Mesajı Göster
Karisikliktan dolayi uzgunum dikkatte ediyorum.Bence yazilarinizi sona saklasanizda konumu bir hiç ugruna dagatmasam.
Hangi "HİÇ" uğruna dağıtıyorsunuz.
ne demek oluyor bu...?
Siz bir vantrolog musuuz da monoloğuuzu böldüm saygısızca?

Özür dilerim.

Eski 30-07-2008, 01:30   #9
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Hangi "HİÇ" uğruna dağıtıyorsunuz.
ne demek oluyor bu...?
Siz bir vantrolog musuuz da monoloğuuzu böldüm saygısızca?

Özür dilerim.
Amacim sadece sunu soylemekti dikkatim dagiliyor .Yani yazdiklarimi kitaptan degil beyinden yaziyorum.Anlayisla karsilamanizi beklerdim. Malumunuzdurki hem turkçe karsiliklarini bulmam hem yazima dikkat etmem hem nerede kaldigimi dusunmem gerekiyorken sizin yazinizida gorunce sadece dikkatim dagiliyor.Aksi taktirde saygisizlik yaptiniz anlaminda soylemek istememistim.

Eski 30-07-2008, 01:27   #10
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Organik tarimda en buyuk hatalardan biri de sudur. Ekinin biçilmesi ve saplarin yakilmasi.Meyvelerin yenilmesi ve diskilama yolu ile kanalizasyona birakilmasi.Yaprak ve digerlerin yakilmasi.Hayati sivinin yani la sev **** bitkilerin aci suyu bu yapraklarin ekin saplarinin ve meyvelerin içerisinde olmalarindan dolayi toprak içerisinde ki zenginlestirme **** topragin kendini yenilemesinde en buyuk etkendir.Yakildigi taktirde bunlar sekil degistirecek ve doga uzun yillar sonra bunlari tekrar kazanabilecektir.Bunlarin yakilmasi yerine organik yapida degerlendirmek gerekirse bu artiklarin tamaminin içerisinde var olan la sev once compost sonra humus ve sonrada toprakta ozgurce dolasan engrains olacaktir .Yani diger adi ile cho3.Topragin kaybi sadece meyveler olacak ve senelere bu çalismayi yaydigimizda topragin canli kalmasi daha uzun surecektir.Isin gerçegi bunlari parça parça degilde duzgun bir sekilde yazmam gerekirdi ama neyse.
Bu aksamlik bu kadar.

Eski 30-07-2008, 10:50   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2008
Galeri: 25
Sayın MeyveliTepe;
Haddimi aşmayı sevmem. Kendi alanımda, kendi saygınlığıma özen gösterdiğim kadar, başkalarının uzmanlık alanına da saygı gösteririm.

Mikrobiyoloji, bizim yüzeysel olarak gördüğümüz bir derstir. Dolayısı ile derste gördüğümüz temeller üzerinden yorum ve sonuca varmam, benim de sizin de kafasını karaştırır.

Tarım Bakanlığı, bir ürüne izin verirken, bu konuda deneyimli uzmanlarının görüş ve raporlarına göre izin verir. Tarım Bakanlığın da, vardığı sonuca göre "organik sıvı gübredir" izni benim için yeterlidir. Ben ürünün bu sıfatı ile ilgilenirim.

Emine Aktaş Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-07-2008, 18:23   #12
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emine Aktaş Mesajı Göster
Sayın MeyveliTepe;
Haddimi aşmayı sevmem. Kendi alanımda, kendi saygınlığıma özen gösterdiğim kadar, başkalarının uzmanlık alanına da saygı gösteririm.

Mikrobiyoloji, bizim yüzeysel olarak gördüğümüz bir derstir. Dolayısı ile derste gördüğümüz temeller üzerinden yorum ve sonuca varmam, benim de sizin de kafasını karaştırır.

Tarım Bakanlığı, bir ürüne izin verirken, bu konuda deneyimli uzmanlarının görüş ve raporlarına göre izin verir. Tarım Bakanlığın da, vardığı sonuca göre "organik sıvı gübredir" izni benim için yeterlidir. Ben ürünün bu sıfatı ile ilgilenirim.
Sayin emine aktas ben aksini soyledigimi hatirlamiyorum ancak sizin vermis oldugunuz bilgiyide vermedim.Bu bilgiyi eklediginiz için tesekkurler.

Eski 30-07-2008, 13:00   #13
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
))

Bu iş iyice içinden çıkılmaz hal aldı. Kısırdöngü....

Siz şimdi ne diyorsunuz bana, mermer kaplatayım mı? Mermerin bileşeni nedir? Isınınca gaz çıkartır mı?

Sevgili praecox, yani altı üstü gaz çıkartmayı öyle bir anlatmışsınız ki inanın korkudan, barsağımda flatulens olursa degaze edemeyeceğim artık. Allahtan sigara içmiyorum da ateşle yaklaşma ihtimali pek yok.

limon Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-07-2008, 13:31   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2008

Siz şimdi ne diyorsunuz bana, mermer kaplatayım mı? Mermerin bileşeni nedir? Isınınca gaz çıkartır mı?

http://www.maden.org.tr/resimler/ekl...f8b3435_ek.pdf inceleyin. Nasıl olsa bilim linklere düştü.)))))))))
Artık bilim adamları, elini eteğini çeksin, linkler sağolsun......

Emine Aktaş Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-07-2008, 18:25   #15
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emine Aktaş Mesajı Göster

http://www.maden.org.tr/resimler/ekl...f8b3435_ek.pdf inceleyin. Nasıl olsa bilim linklere düştü.)))))))))
Artık bilim adamları, elini eteğini çeksin, linkler sağolsun......
Bilim adamlari elini etegini çekerse yeni gelismeleri kimler bulacak.Gerçi sizde bunaldiniz .Bu konudada size hak veriyorum isin içine organik girdigi zaman içinden çikalamaz hal alir bu konu taa ki çitlere kadar da uzanir.Citler normal evlerimizin bahçesinde uyguladigimiz çitlerdir.

Eski 30-07-2008, 13:37   #16
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Sevgili yakamozşimşek, şimdi benim umudu kestiğim meyve ağaçlarıma 15+15+15 veya onun gibilerini vermemdense B5A vermem daha iyi değil midir? Ne olur cevap kolay olsun vallahi yoruldum.

limon Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-07-2008, 18:28   #17
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Sevgili yakamozşimşek, şimdi benim umudu kestiğim meyve ağaçlarıma 15+15+15 veya onun gibilerini vermemdense B5A vermem daha iyi değil midir? Ne olur cevap kolay olsun vallahi yoruldum.
Nedir bu 15+15+15+. Bana yazili olarak yazarsan sevinirim.Turkiyedeki bazi meslek uzeri kullanilan usluplari bilmemekteyim.

Eski 30-07-2008, 17:48   #18
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Sevgili limon burada sahsi olarak turkiyedeki sivi gubrelerden tanidigim b5a dir. Bu urunun organik raporuda mevcuttur . Gonul rahatligi ile verebilirsiniz.Ancak kullanma kilavuzunu iyice okuyunuz.Iç mekanda kullanmak istiyorsaniz kuçuk bir onlem aliniz. Bitkinize disarida veriniz bu mamulu ve kesinlikle koklamayiniz.Saklama kosuluna da gelince asla evde saklamayiniz .Butun sivi maddelerin tamaminin saklanma yeri bahçedeki bir depodur.Bunun da kosullari vardir .Bu tur sivi **** toz olarak aldiginizda sakladiginiz binanin pencereleri olamak zorundadir ve bunlar açik kalmak zorundadir.Peki neden. Bu tur karisimlar iç mekanda çikartmis olduklari gazi disariya rahatlikla vermediklerinden dolayi sikisma yaparak kapiyi açtiginizda yuzunuze gelecek basinçla oldugu gibi cigerlerinize nufus edecektir. Ya sanirim bunlari yazmak zor olmasa gerek uretici firmanin.Sizin urununuzu ben ne yapayimda tarifini ogreneyim.Benim sizden istedigim sunu insanlara basitce soylemenizdi ****** bazi maddeler var.Bunun da onlemi alinmali.Cok mu zordu bunu soylemek .Bunlari yazmak .Neden hiç bir zarari yoktur imaji yaratarak pazarlamaya çalistiniz.Sunu belirtmeliyimki kimyacida organikci o ulkede ve sadece gururunun incildigini dusunerek konuyu degisik yerlere çekme mantiginda hareket etmektedir.Gururunuz incilmesin arkadaslar benim kimsenin malinda gozum yok.Uyguladigim organik gubreler zaten var. Ve bu gubrelerdede bazi maddeler bulunmamakta.

Eski 30-07-2008, 18:02   #19
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Ancak sevgili limon agaçlarinizi bir uzmana danismanizda gerekmektedir .Cunku sorunun ne oldugu hakkinda bir bilgim yok eger uzman bir arkadas bolgenizi taniyor ise ve size sorun gubreleme diyor ise b5a.Ancak sorun hastalik diyor ise size b5a diyemem.Ancak diyenlerede bir sey diyemem.Eger uzman ph diyor ise yine birileri b5a diyor ise bir sey diyemem.Benim genel kanim sudur ki içerisinde kimyasal maddeler çok yuksek miktarda olan bir urunde kullansan sorun baska ise ne ise yarar.

Eski 30-07-2008, 18:08   #20
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Dogru yerde dogru zamanda dogru tespit ile mudahale.Aslinda bu o kadar karisik degil.Ancak bu meslek sanirim meslek olarak çok yeni oldugu için bu kadar karisik duruma geliyor.Ancak bunlar tartisarak duzelecektir.Eger tartisma yoksa sonuçta var olmaz.

Eklenen Resimler

Eski 30-07-2008, 18:11   #21
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Toprak altinda gerçeklesen ekolojik yapi ancak kimyasallar ile degistirilebilir.Bu forumun artik guzergahi organik tarima donmeye basladi bence ben bunlari organik tarimla ilgi forumlara yazmaliyim.

Eski 30-07-2008, 21:10   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Bu soruya ilave olarak;

B5a yı buzdolabında saklamanın ne gibi sakıncaları olabilir?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-08-2008, 17:24   #23
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Bu soruya ilave olarak;

B5a yı buzdolabında saklamanın ne gibi sakıncaları olabilir?
Sayın üyeler;
B5A nın saklama koşulları 4 ila 10 derece serin yerde saklanmasıdır..Ancak ambalajının temizlenmesinden sonra buzdolabında da saklamanızda bir sakınca yoktur...
Bu konuya açıklık getirmek istedim...SAYGILAR...

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-07-2008, 10:06   #24
Ağaç Dostu

nuzel's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2008
Arkadaşlar b5a ile ilgili bir tecrübemi aktarmak istiyorum.Armut ağaçlarımın yapraklarında yapışkan bir sıvı oluştu (bala benzer Sanırım adı pisila imiş) b5a lı bol suyla yaprakları yıkadım.5 gün sonra yalnız suyla tekrar yıkadım.Bu yapışkan madde yok oldu.
Bilgilerinize...

nuzel Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-07-2008, 10:08   #25
Ağaç Dostu

nuzel's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2008
Ha bu arada çimlerimede uygulamıştım Sarı çimler yeşerdi.Ben tarafsız olarak sonuçları izleyip sizlere aktarıyorum.

nuzel Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-07-2008, 18:21   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-02-2008
B5A yı bende kullandım. Kuruyan limoni servilerde, kullandıktan 20 gün sonra ağaçlarda gözle görülür bir canlanma oldu. Ayrıca mart ayında dikmiş olduğum incir fidanlarından bir tanesi kurumuştu. Sökmeyi düşünürken, deneme amacıyla, 15 gün önce bu ilacı kullandım.
Geçen gün kontrol ettiğimde fidanın gözlerinde patlamalar oluştuğunu gördüm.Enteresan!!

Bu ürünü ilk kullananlardan birisi olarak mennuniyetimi de sitemizde belirtmiştim.
Ancak son günlerde yaşanan tartışmalar, bu ürünü kullanmayı çok istememe rağmen bende bazı teredütler oluşturmuştur.

Genelde de ürünü kullanan kişilerin çoğu memnun olduklarını belirtmişlerdir.

Ancak benim tereddütüm, benim için oldukça kıymetli olan, bahçe ve ağaçlarımda bu ürünü kullandıktan birkaç yıl sonra telafisi mümkün olmayan sıkıntılar yaşarmı yım sorusudur.

Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki; daha önce hiçbir ilaç ve gübreyi kullanırken, bu kadar detaylı bir tartışma yaşamamış ve araştırma yapmamış olmamdı.Herhangi bir problem karşısında ziraii ilaç satıcısının tavsiye ettiği ilacı tereddütsüz kullanırdım.

Acaba buradaki problem B5a nın tanınmış ve büyük bir firma tarafından icat edilmemiş olması mı, bilemiyorum.(sakın bmr tarımı küçümsediğim düşünülmesin)

Sonuç olarak bu konuda yorum yapan arkadaşların, bu ürünü kullanmalı mı, yoksa kullanmamalı mıyız hakkında net cevap vermelerini rica ederim.

kızılhisar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-07-2008, 19:57   #27
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-05-2008
Sayın Hüseyin OVAK ;

Yaklaşık 10 sayfa olmuş o nedenle hepsini gözden geçiremedim. Belki soracağım soruların cevabını daha önce vermişinizdir öyleyse tekrar etmenizi rica ederim.

1- Ürününüz hangi tarihte ilk olarak üretilmiş? ilk olarak hangi bitkide kullanılmış? Ne şekilde bulunmuştur?(yani önceden bu bakterilerin böyle bir fayda sağladığı bilinmekte veya herhangi bir bilimsel yayında bahsedilmekte midir?)

2- Anladığım kadarıyla bu ürün topraktaki organik maddeleri inorganik hale çevirerek bitkilerin alabileceği forma dönüştürüyor(Yani doğal sistemi hızlandırıyor). Ancak bu ürünün sürekli kullanılması durumunda topraktaki organik maddelerin azalması veya bitmesi sonucu bu ürünün etkisi gittikçe azalmayacakmıdır? Ürünün çalışma şekliyle ilgili başka bir prensibi varsa belirtirseniz sevinirim.

SAYGILARIMLA

Düzenleyen akgb : 31-07-2008 saat 19:58 Neden: imla
akgb Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2008, 13:49   #28
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akgb Mesajı Göster
Sayın Hüseyin OVAK ;

Yaklaşık 10 sayfa olmuş o nedenle hepsini gözden geçiremedim. Belki soracağım soruların cevabını daha önce vermişinizdir öyleyse tekrar etmenizi rica ederim.

1- Ürününüz hangi tarihte ilk olarak üretilmiş? ilk olarak hangi bitkide kullanılmış? Ne şekilde bulunmuştur?(yani önceden bu bakterilerin böyle bir fayda sağladığı bilinmekte veya herhangi bir bilimsel yayında bahsedilmekte midir?)

2- Anladığım kadarıyla bu ürün topraktaki organik maddeleri inorganik hale çevirerek bitkilerin alabileceği forma dönüştürüyor(Yani doğal sistemi hızlandırıyor). Ancak bu ürünün sürekli kullanılması durumunda topraktaki organik maddelerin azalması veya bitmesi sonucu bu ürünün etkisi gittikçe azalmayacakmıdır? Ürünün çalışma şekliyle ilgili başka bir prensibi varsa belirtirseniz sevinirim.

SAYGILARIMLA
Sayınakgb;
B5A ilk olarak 1999 yılında üretilmiş olup,2007 ekim ayına kadar araştırmaları ve denemeleri sürmüştür...Araştırma ve denemelerinde Bitki besleme,Bitki koruma,Toprak,Fizyoloji,Stoloji,Histoloji,genetik bilimlerinden faydanılarak,çok uzun bir araştırma süresi geçirmiştir...Tüm izinleri alındıktan sonra 2007 kasım ayında resmi olarak satışa başlamıştır...
İlk kulanılan bitkiler Biber, domates,marul,maydanozdur...Büyük alanda ise Esterli ot ilacı ile yanmış buğday,nohut,pancar ve mısırda kullanılmıştır...
B5A doğal ortamda bitkilerin Hümoral ve hücresel bağışıklık sistemini güçlendirerek gelişimine katkıda bulunuyor...
Doğal ortamda bitki topraktan aldığı enerjinin % 3 ile % 15 ini kullanıp geri kalanını, çiçek dökümü,yaprak dökümü,kabuk dökümü ile toprağa geri veriyor...Bu nedenle toprağın organik ortamda fakirleşmesi gibi bir olay da söz konusu değil...Saygılarımla...
NOT: Bu bilgilere B5A nın tarihçesini araştırıp Öyle ulaştım...(Kaynağımı sormayın lütfen)..

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-07-2008, 22:29   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-05-2008
hmmm...gayet mantıklı bi soru !

damat ferit Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2008, 08:43   #30
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Hımmm bu durumda 318 nolu mesajdaki soru önem arz etmekte ?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025