agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen praecox

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-04-2008, 16:43   #8
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Galeri: 21
Acı ama gerçek!

Et suyu tabletleri nasıl imal edilir hiç araştırdınız mı?

Şöyle ki... Önce kesilen hayvanların işe yarar kısımları ayrılır. Biftek, bonfile, veya fileto, bud, gerdan v.s. sonrası kıyma olabilecek kırıntılar da işlenir köfte veya salam sosi olarak. Geriya kalan bakiye kadavra artıkları tuz ruhunun içinde eritilir. iğrenç katı gibi zor akışkan sıvımsı bir kütle oluşunca falza gelen tuz ruhu sud kostik ile nötalize edilir. Suyu çekilir kurutulur veda kuru made küp şekline getirilir. Tabii bu kimyasal tepkime sonucu aşırı bir tuz oluşur. Öncelikle bunun bitkilere iyi geleceğini sanmadığımı yazmak isterken korkarım büyük çoğunluğun da bir daha etsuyu tableti kullanırken tekrar düşüneceklerini farketim.

Kimyasal veya mikrobiolojik açıdan bir sakıncası yok iken...

Siz yine de reklamlara kanmayın kimse tavuğun en iyi taraflarını alıp suda haşlayıp o temiz tahtada kıyıp baharat ekledikten sonra fırınlarda kurumıya bırakmıyor...
Zaten Benetton'un reklam fotoğrafçısı Oliviero Toscani "Reklam gülen bir leşdir" diye de kitap yazmamışmıydı

dryad beğendi.
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025