![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bu konu, bugün ilgimi çekti. Büyüklerimizin, kahve telvelerini ve çayları bitki köklerine döktüğünü görür ve anlam veremezdim. KKTC'de Starbucks Güney'de var.Kuzey tanınmadığı için böyle yerler bizde yok. Evdeki kahve ile salon bitkilerine denesem acaba sonuç nasıl olur? Koku falan olur mu? diye düşünüyorum. Bu arada ben de kahve ile ilgili başka bir bilgimi sizlerle paylaşayım. Açık havada sivrisineklerden kurtulmanın yolu bildiğiniz kahveyi yakmaktır. Ben denedim çok olumlu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Mahmut Bey. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bu kahve yakma işi nasıl yapılıyor? Türk kahvesi mi, veya herhangi bir kahve mi? Biraz daha bilgi lütfen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Bildiğimiz kahve çekirdeklerini **** çekilmiş kahveyi balkon **** verandada Küçük tüp üzerine bir teneke koyun .Tenekenin üzerine bir **** iki kaşık kahve dökün . Yanmaya başladığında yoğun kahve kokusunu alacaksınız zaten. Kısık ateşte yakın bence .Yanan kahve kokusu uzun süre sivrisinekleri kaçırıyor her yere sindiği için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Mahmut Leventoğlu. Her yaz sineklerle mücadele etmekten bıktım. Belki bir çözüm olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|