![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Harcımın son halini yazmamışım elimde olduğundan dolayı hem torf hem cocopeat kullandım onu belirteyim. Toprak:13 ölçek Torf:7 ölçek Cocopeat:6 ölçek Solucan gübresi:6 ölçek Pomza:4 ölçek Leonardit:2 ölçek Burada solucan gübresi toplam harcın 1/6 kadar sayılır toprakta geçen seneden koyun gübresi olduğu için dengelendi diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2015
|
teşekkürler arkadaşlar cok doyurucu bilgiler olmuş ellerinize bilgilerinize sağlık |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2014
|
Perlit bitki kullanımı
Merhaba arkadaşlar, Bitkide perlit kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-01-2011
|
arkadaşla birşey danışıcam ama umarım yine yanlış yere yazmıyorumdur. ben genelde bitkilerimi torfa ekerdim şimdiye kadar bir sorun yaşamadım, son ektiğim bitkileri bahçe toprağı karıştırılmış torfa ekmem tavsiye edildi, bende bu tavsiyeye uydum. şimdi o bitkilerime su veriğimde suyu yukarıdan bile zor çekiyor torak suyla yukarı kalkıyor toprak toz gibiydi zaten,yeni çelik ektiğim zaman kolay köklenme olmuyor. şimdi tüm bitkilerimin toprağını değiştirip perlit,torf ve hindistan cevizi torfu karışımı yapsam sizce nasıl olur? nergis ekmiştim bahçe toprağı ve torf karışımı toprağa, henüz sulamaya başlamadım ama toprak bana çok kalitesiz gibi geldi çelikler bile köklenmiyor sizce soğanları da çıkarıp dediğim gibi mi yapsam? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohum ekerken ve çelik köklendirirken cocopeat ve perlit karıştıranilirsiniz çok güzel bir karışım oluyor,hatta torf ta ekleyebilirsiniz.Ama dikeceğiniz bitkilerinizin besin ihtiyacı olacak torf az besin içerdiğinden topraksız istediğiniz gibi gelişemeyebilir. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Ozaman benim aldığım bahçe toprağında bir gariplik var kum gibi su dökünce toz şeklinde suyun üstüne çıkıyor. Kalitesiz mi oluyor |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Kalitesizlikten olduğunu sanmam,bazen benimde başıma geliyor o toprağın kumlu olmasından kaynaklanıyor sanırım.toprağı diğerleriyle karıştırınca o olay azalır diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Akşam toprağımın resmini ekliycem |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
toprağım bu şekilde toz gibi |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-12-2015
|
Aranızda yeni olduğum için forumu genel taradığımda bulamadığım bir soruyu size soracağım eğer yanlış yerde sorduysam ya da hatalı bir soruysa şimdiden özür dilerim. Toprak,torf,perlit,pomza,gübre,güvre şerbeti,humik asit(leondarnit) çakıl vs. gibi malzemelerin hepsini bulabileceğimiz forumun da sponsoru falan olan bir sayfa var mı? Hangi adresten temin edebiliriz? Bu konuda bilgi verebilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Sn. Greant64 hoş geldiniz. Sn. doğalbahçe'den temin edebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/toprak-...atis/36340.htm |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar bu konuya bayadır bir şey yazılmamış,o işi ben üstleneyim.Bu sene balkonumdaki bütün toprakları atıp sıfırdan başlıyorum.Arkadaşın köyünden toprak ve koyun gübresi aldım.Toprak ne kadar iyi bilemiyorum en son patates yetiştirmişler,bir arada koyunları orada yatıyomuş(gece veya gündüz o kadarını bilmiyorum) Gelelim soruma,eski konulara baktım toprak harcı hazırlarken her tarifte kum var.Bu kumun yerini şimdi kullanacağım pomza tutuyormu yoksa illede kum olacak mı? Benim düşündüğüm karışım, bahçe toprağı,torf veya cocopeat,koyun gübresi,pomza,büyük ihtimal leonardit de eklerim.Bu karışımda kum yeri doldurulamayan bir maddemidir yoksa gerek bile yok mu? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2013
|
Ponza ile lav taşı aynı şey midir acaba? Elimde toz haline gelmiş lav taşı var. Toprağa karıştırsam nasıl olur? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2016
|
Bir soru da benden..Bir arkadaşımdan bitkileri diplerine çörekotu posası koyduğunu ve bitkilerin coştuğunu duyduktan sonra bir süre bu posadan arayıp bulamamıştım .Tesadüf pazarda çörekotunu sıkıp yağını satan birini görünce bir poşet aldım bu posadan ama araştırınca tarımda kullanımına rastlayamadım.Bu konuda fikrinizi alabilirmiyim? |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Alıntı:
Mesela neem cake isminde bir gübre ar tesbih ağacı tohumlarından elde ediliyor artı olarak bitkiyi zararlılara koruyor. Parker Neem Cake 20 Kg - n11.com |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-02-2017
|
Arkadaşlar adana da perlit i nereden bulabilirim. Koçtaş ve metro ya baktım yoktu. Yardımcı olabilir misiniz. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-02-2017
|
Arkadaşlar herkesin eline sağlık. Perlit i kargo ile almak istediğim zaman astarı bezinden pahalıya geliyor gibi onun yerine pomza taşı kullansam aynı verim alınır mı? Ne artısı olur? Ne eksisi olur? Fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
100 m2 bahçenin toprağı çok sıkı. 20 torba kadar yanmış gübre, 2 torba leonardit attım biraz düzenlendi ama yinede tam istediğim gibi değil. Toprağı işlerken perlit atsam faydasını görürmüyüm. Toprak sıkılığını engellemiş olurmuyum. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2016
|
Saksı toprağı karışımı
Kutulu ürünlerden çıkan strafor köpüklerini ufalayıp, saksı toprağına 1/4 oranda karıştırmanın toprak kalitesine faydası olur mu? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Olur. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2018
|
Gecen yil aldigim1 hektarlik meyve bahcemin topragi sert ozellikte. Capa makinasinin zorlandigi yerler oluyor Bunu pnleme amacli 16 cuval çam torfu, 5 cuval ince kavak talasi, 5 cuval odun firin külünü karistirip bahce geneline yaydim. Yumasatacagini tahmin ediyorum. Kasim sonunda 2 ton civari buyuk hayvan gubreside attim. Yorumlarinizi bekliyorum. Bahce geneli kiraz |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/temel-k...ulama/6214.htm |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2017
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2018
|
Hektar yanlis bilgi oldu. Toplam 1000 metrekare. Kukurt tavsiyesi icin tesekkurler |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
Merhabalar, arama yapmaya çalıştım ama telefonumdaki bir sorundan dolayı arama penceresi sürekli kapanıyor yazamıyorum şimdiden özür dilerim Saksılarıma serpiştirdiğim ponza (lav) taşlarının besin açısından bir süresi var mı varsa ne kadar süre sonra etkisini kaybediyor acaba, aynı şekilde çuvalda duran saksı topraklarına karıştırmadığım ponzalar da durduğu yerde besin değerini kaybeder mi |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
sayın semvayt; pomzanın herhangi bir besin değeri yoktur, sadece görsel ve toprağı gevşetici ve su geçirgenliği saglayıcı özelliği vardır, |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
pomza ile bahsettiğiniz lav taşı farklıdır, sizin bahsettiğiniz her halde çiçeklerin altına dekoratif olarak konulan kırmızımsı taşlar, pomza ise değişik ebatlarda beyaz gözenekli taşlardır, bims taşı olarakta bilinir biriket imalatında kullanılır, pomza da volkanik bir taştır. |
|
|
|
![]() |
|
|