![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Çözünüyor mu, dağılıyor mu? İkisi birbirinden epey farklı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Alıntı:
Çuval içindeki madde granül formda yani doğal o halde değil Perlhumus granül gibi aynı.Ürün % 35 nem içerdiği için ve bu hale getirdikleri makinenin uyguladığı basıçtan dolayı bir sertlik mevcut olduğu halde su içerisinde biraz karıştırdıktan sonra yüksek oranda bu granül yapıdan kolayca sıyrılıp dağılıyor.Perlhumus granülü alkalide eritmeye çalışmıştım erimemişti bu epey yumuşak birşey ona göre. Çözünme kısmına gelince ben su içinde tamamı çözünmesi için fazla uğraşmadım çok az karıştırdım ama ne kadarı çözünüyor derseniz suyla dengeli bir karışım yapılırsa veya toz formu kullanılırsa suda çözünmesi epey yüksek gibi duruyor.Hatta kaptan bir miktarını elime alıp kıvamına baktım pürüzsüz koyu çamur kıvamındaydı çok fazla suyla karıştırmadım.Ama leonarditin alkalide bir anda simsiyah çözünmesi gibi değil .Alkalide suya oranla daha iyi çözüneceğini düşünüyorum.Renk olarak koyu kahverengi bir renkte siyah değil.Ürün leonardit değil, suda leonardite göre çok çok iyi çözündüğü kesin ama ne oranda iyi çözündüğünü anlamanın yolu toz formuyla denemek. Ürünün gidya olduğunu düşünüyorum bu yüzden içeriğindeki kalsiyum karbonattan dolayı madde doğal olarak bazik karakterde.Kalsiyum karbonat suda çözünmediği için belki içeriğindeki kalsiyum karbonat oranında çözünme sağlanabiliyordur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
perlhumus
Alıntı:
perlhumusu ne zamandır kullanıyorsunuz ???? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Perlhumusu geçen bahar aylarında kullandım şu anda bulmak zor.Epey iyi bir ürün köklerinde fazla problem olmayan ağaçları çok iyi geliştirdi fiyatı ise inanılmaz yüksek.Bu bahar üstteki postlarda belirttiğim daha ucuz,daha doğrusu çok daha ucuz olan bir ürünü pahalı fiyattan aldım 130 tl gibi 25 kg'mı.Fazla fazla kullandım ağaç başına 10 kg kadar.Ürün leonardit değil tabi ki farklı bir malzeme ama biraz işe yaramasını umuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|