![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2022
|
Merhaba... 40 lt saksıda 6 yaşında lime limonum var...toz yarasa gübresini hangi dönemlerde ve hangi ölçülerde kullanmalıyım... aynı anda toz yarasa gübresini topraktan, sıvı gübreyi yapraktan kullanabilirmiyim ? 4 gün önce bir kilo solucan gübresi ve bir su bardağı güvercin gübresini toz haline getirip karıştırdım ve uyguladım...bu uygulamalardan sonra yarasa gübresi uygulamak bitkiye zarar verir mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2022
|
Hocam bu yaprak gübrelerinin içerisine ağır metal element konmasının sebebi nedir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
Makro elementler (azot, fosfor, potasyum, magnezyum). Faydalı dozuyla, zararlı dozu arasındaki miktar çok büyüktür. Mikro elementler (kobalt, bakır, çinko, manganez, molibden, demir, iyot, bor). Bu elementlerin faydalı dozuyla, zararlı dozu arasındaki miktar çok düşüktür. Bu nedenle tartım yapılırken hassas terazi terazi kullanılması gerekir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Dedemden,Seleda Azote Organomineral 18-0-0 +Bakır,Manganez,çinko sıvı yaprak gübresi aldım yarım su bardağı civarı,16 litrelik sırt pompasına koydum ve 11 yaşındaki ceviz ağaçlarıma attım hepsinin yapraklarını kararttı. Büyük ihtimal ölçüyü kaçırdım diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Eğer ticari bir üretim yapılmıyorsa ağacı doğal haline bırakılması gerektiğini öğrenmiş oldum. Yardımcı olmak isterdim ama paylaştığınız görseldeki yaprak aktivatörü hakkında bir bilgim yok. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|