agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni463Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-08-2011, 02:38   #1
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,033
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
...
Aynen Kaolin başlığında yapıldığı gibi.
...
Kaolin başlığında olan şuydu:

Ortada a) ilan edilenden, b)sahibinin açık ve net bir şekilde olduğunu söylediğinden müşteri aleyhine çok farklı olan bir ürün vardı. Öyle ki, bildirilen ile gerçekte olan arasındaki fark, müşteriyi ürünün fiziksel özellikleri, göreceli fiyatı ve beklenen faydalar hakkında doğrudan yanıltacak mahiyette idi.

Buna, ürün sahipleri ve türlü sebeplerle ürünü sahiplenenler tarafından, yanıltıcı bilginin düzeltilmesi ya da bir şekilde müşteriye izah edilmesi yerine, "bir sapma olmadan ya da az sapma ile kullanılabilir" denilen diğer 3 ürüne saldırıda bulunulmak, bu şekilde "yanıltma"nın üzeri kapatılmak şeklinde tepki verildi.

Orada adı geçen Surround, ABD organik tarımda kullanılabilir belgesi olan OMRI listesinde mevcut. Diğer ürün Sunguard, Amerikan Georgia kaynaklı kaliteli madenlerden çıkan mineralin yüksek teknoloji ile işlenip orijinal M97 formülasyonuna getirilmiş bir ürün. Bu ürün, bu haliyle ABD piyasasında mevcut değil, doğal olarak OMRI listesinde de değil. Tartışmalar arasında aynı isimde ancak başka içerikte bir ürün sebebiyle listede olduğunu söyledim. Bu bana ait bir hatadır. Bunu da orada hemen yazdım zaten. Üstelik, bu ürünün kullanımından söz edilen son üç senede hiç bir yerde de omri listesinde olduğuna dair bir ibare yoktur. Aynı mesajda da bu ürüne elimdeki içerik belgesini yapıştırdım. Bu ürünü getirip satan firma herhangi bir şekilde omri'den filan söz etmiyor. Ancak ürününün kalitesi ve standartları konusunda gereken bilgiyi de net bir şekilde veriyor. Yani, bu ürünü satan firma yanıltıcı bilgi vermiyor. Öyleymiş gibi yazmanız anlamsız.

Üçüncü ürün ise (AT-80) M97 formülasyonuna çok yakın, "bana göre" kullanılabilir, Çin menşeili bir ürün idi. Numune incelemem tamamlandı. Bir dördüncüsünü de kısa sürede yayınlayacağım.

Burada ilginç olan ise, satanlar tarafından ürün ve ürünün kullanımı, hatta bu ürüne ait teknolojiyi oluşturanların söyledikleri hakkında, herhangi bir telorans ile açıklanamayacak mahiyette müşteriyi yanıltanların ve bunu "vahim" değil de gayet olağan bir şeymiş, "forumdaki arkadaşların bir şeyler yapmaya çalışması" gibi göstermeye çalışanların yaklaşımıydı. Bunların ilginç örnekleri hala o sayfalarda duruyor. Durmaya da devam edecek. En son, fi tarihinde ve alakasız bir başlıkta para ile satın aldığımı söylediğim bir dökümanı aslında para ile satın almadığımı ima ederek, (ne alakası varsa), hala düzeltilmeyen ve hala açıklanamayan, müşteri yanıltmayı zavallılık mertebesinde örtme çabasıydı.

Bir şekilde bu başlıkta yine eski EM tartışmalarını provoke etmeye çalışıyorsunuz. Etiketten bahsediyorsunuz. Neticede, müşteri yanıltılmadığı sürece bu bir sorun ise sahibi olan firmayı ilgilendirir. Her ne kadar bu güne kadar hiç aktifleşitirilmiş EM almamışsam da, kendi adıma, EM1 ve aktifleştirilmiş EM'nin biribirinden ayrılacak şekilde etiketlerle satılmasını tercih ederdim. Öte yandan, linkini verdiğiniz yönetmelik bitki koruma ürünleri ile ilgili, gübrelerle değil. Gübreler konusunda da etiket standartlarına baktığımda, EM1 ve EM Aktif diye ayrı etiketler yapılsaydı ne farklı olurdu diye baktım. Mevcut haliyle isim dışına farklı yazılabilir bir şey görmedim. Mevcut etikette aktifleştirilmemiş diye de bir şey yok. Şöyle aktifleştirin vb. de bulunmuyor. Belki de mevcut gübre tanımlarının içinde aktifleştirme diye bir tanım olmadığındandır, bilemiyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 11:37   #2
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Kaolin başlığında olan şuydu:

Burada ilginç olan ise, satanlar tarafından ürün ve ürünün kullanımı, hatta bu ürüne ait teknolojiyi oluşturanların söyledikleri hakkında, herhangi bir telorans ile açıklanamayacak mahiyette müşteriyi yanıltanların ve bunu "vahim" değil de gayet olağan bir şeymiş, "forumdaki arkadaşların bir şeyler yapmaya çalışması" gibi göstermeye çalışanların yaklaşımıydı.
Gözden kaçırdığınız bir nokta var Sn. meyvelitepe,

Bu forumda Kaolin konusuyla ilgilenen zaten üçbeş kişiydi ve hepside adını sizin koyduğunuz Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği üyeleri idi ve sizin ağzınızdan çıkan herşeyi doğru olarak akbullenmeye hazır kişilerdi. Öyle ki, siz bir ara elinizdeki numuneye gri dediniz, kalsine değil dediniz, elinde numune olan ve sorunsuzca kullanıp pompada tıkanma yaşamayan, renginde bir anormallik görmeyen insanlar bile güneşe karşı işememek için seslerini çıkaramadılar. İçlerinden bir tek Sn. Lilium sesini çıkardı zannederim. En vahimi olmayan OMRI belgesini varmış gibi gösterdiniz yine kimsenin gıkı çıkmadı. Ya farkında değillerdi ya da yine sizden çekindikleri için sustular. Ancak benim gibi ürünü hiç yakından bile görmemiş bir deli çıkarak "kral çıplak" dedi.

Bu forumda üçüncü yılım dolacak ve bir çok tartışmaya katıldım ama gördüğüm şu ki, Meyvelitepe ve şürekasının desteklediği bir tartışmaya muhalif olarak girersen paçavran çıkana kadar hırpalanırsın. Bu yüzden konuya vakıf veya bilgisi olanlar dahi yazmaktan imtina ettiler. Gerçi bir çok tartışmalar gündemden kaldırıldı ama benim takip ettiğim tüm tartışmalarda sonuç buna yakındı. Benim dahil olduğum tartışmalarda da durum bundan farksızdı. Ne zaman siz veya çevrenizden biri ile tartışmaya girsem 118.000 üyeli toplulukta hep aynı kişilerin yazdıklarını gördüm. Kimileri konuyla hiç ilgili olmasalar bile krallarına destek için orada idiler.

Hala aynı mantıkla şürekanızdan olan birine destek çıkmak için EM başlığında ortaya koyduğum aksaklıkları "Neticede, müşteri yanıltılmadığı sürece bu bir sorun ise sahibi olan firmayı ilgilendirir." diyerek provakasyon olarak göstermeye çalışıyorsunuz. Müşteriyi aldtmak nasıl olur ki? Olmayan belgeyi varmış gibi göstermek veya A ürününün şişesi ile konsantrasyonu ve içindeki canlı organizma sayısının her lot için değiştiği bir ürünü sanki aynı ürünmüş gibi satmak mı? Yine bu sayfalardan ürün sipariş edipte ürününü alamayan veya yanlış ürünle karşılaşan forum üyelerinin feryatlarına kulak tıkarken hangi mod da düşünüyordunuz.

Bu benim dederlendirmem. Belki yine bazılarına garip gelebilir ama bu forumda yazmasalar bile okuyarak takip eden binlerce üye var. Ben yine takdiri onlara bırakıyorum.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 12:57   #3
Ağaç Dostu
 
syıldıran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-03-2008
Şehir: Aydın
Mesajlar: 208
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Gözden kaçırdığınız bir nokta var Sn. meyvelitepe,

Bu forumda üçüncü yılım dolacak ve bir çok tartışmaya katıldım ama gördüğüm şu ki, Meyvelitepe ve şürekasının desteklediği bir tartışmaya muhalif olarak girersen paçavran çıkana kadar hırpalanırsın. Bu yüzden konuya vakıf veya bilgisi olanlar dahi yazmaktan imtina ettiler.

Bu benim dederlendirmem. Belki yine bazılarına garip gelebilir ama bu forumda yazmasalar bile okuyarak takip eden binlerce üye var. Ben yine takdiri onlara bırakıyorum.
Sn. Sarıcan ,
Mesajınızda yazdığınız tecrübeyi yaşayan biri olarak yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Maalesef bazı firma ilgilileri ürünlerini pazarlamak için forumu bir pazar olarak kullanmaya başladıklarından beri üzülerek görmekteyim ki seviye düşmekte , saldırgan ve aşağılayıcı mesajlar artmakta . Bu konuyu daha önce forum yöneticilerimize de mesajla belirtmiştim. Hatta tabiri caizse bir müddet küsür forumdan bile uzaklaştım. Ama içimizdeki ağaç sevgisi nedeniyle ara sıra derken yine her gün foruma uğramaya başladım. Yine üzülerek görüyorum ki pek değişen bir şey yok. Saygı ve selamlar . .

syıldıran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 13:37   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Em(ek)ler

Saplantı şeklınde her gun bu foruma giriyorum
sık kullanılanlar listesınde em sayfası kayıtlı önce buradan foruma giriyorum sonra sayfalara geçiyorum
bir çoğumuz gıbı em yı hocamız meyvelı tepeden ögrendım
tüm hararetlı tartışmaları her harfıne kadar takıp edıyorum
kaolın konusundakı hararet henuz sönmemış durumda beklıyor
kaolın sayfasındakı kg ile ilgili hatayı kabul edıp düzeltılebılırdı
düzeltılmeyınce çok cıddı yanıltma var dıyerek üzerıne gıdıldı ve sindirildi
ben ce kaolının durumu ıle em nın em1 deyıp aktıf gelmesı arasında hiç bir fark yoktur
belkı de daha da vahımıdır
yakında bende sıparış verıcem ama hunuz bıtmemış em lerımde em1 yazıyor ve üzerıne kalemle A yazılmış
yanı orjınal ambalajına karalama yapılmış
bu çok yanlış bır sey
evet em yı sevıyoruz hararetlı tartışmaların oldugu bu konuda kaolındekınden kesınlıkle masum sayılamaz
kaolının ambalajına karalamayla 310 gram yazınca nasıl olucaktı ....
sayfadakı ozi arkadasımızın anlattıgı tam bır turk usulu fıkra dır
asla dogru degıldır
ben bu kadar sevdıgım urunden üç ay boyunca cebelleştıgımı belırtmelıyım
basımdan gecenı anlatmak uzun sürer
yapılan yanlışlıktan dolayı taşlar yerınden oynadı ve bursa bayılıgı ıptal oldu
sulandırıp sulandırıp yollamışlar bize
bence işin özü:
em çok guzel bır ürün
pazarlamada çok ciddi hatalar yapıldı
bayıler her turlu cambazlıgı yaptılar(sulandırılmış EMA)
ve halen devam eden em1 yazıp ema vermelerı asla masum gösterılemez
kalbımden gelen ses:
çok sey ögrendıgımız dogaseverın de küstürülmesi boşa değil diye düşünüyorum

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 13:38   #5
Ağaç Dostu
 
İnci Akalp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-03-2007
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 103
Galeri: 2
Sizin de gözden kaçırdığınız bir nokta var Sn. Sarıcan

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Gözden kaçırdığınız bir nokta var Sn. meyvelitepe,

Bu forumda Kaolin konusuyla ilgilenen zaten üçbeş kişiydi ve hepside adını sizin koyduğunuz Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği üyeleri idi ve sizin ağzınızdan çıkan herşeyi doğru olarak akbullenmeye hazır kişilerdi. Öyle ki, siz bir ara elinizdeki numuneye gri dediniz, kalsine değil dediniz, elinde numune olan ve sorunsuzca kullanıp pompada tıkanma yaşamayan, renginde bir anormallik görmeyen insanlar bile güneşe karşı işememek için seslerini çıkaramadılar.
Ya farkında değillerdi ya da yine sizden çekindikleri için sustular. Ancak benim gibi ürünü hiç yakından bile görmemiş bir deli çıkarak "kral çıplak" dedi.

Bu forumda üçüncü yılım dolacak ve bir çok tartışmaya katıldım ama gördüğüm şu ki, Meyvelitepe ve şürekasının desteklediği bir tartışmaya muhalif olarak girersen paçavran çıkana kadar hırpalanırsın. Bu yüzden konuya vakıf veya bilgisi olanlar dahi yazmaktan imtina ettiler. Gerçi bir çok tartışmalar gündemden kaldırıldı ama benim takip ettiğim tüm tartışmalarda sonuç buna yakındı. Benim dahil olduğum tartışmalarda da durum bundan farksızdı. Ne zaman siz veya çevrenizden biri ile tartışmaya girsem 118.000 üyeli toplulukta hep aynı kişilerin yazdıklarını gördüm. Kimileri konuyla hiç ilgili olmasalar bile krallarına destek için orada idiler).

Sn. Sarıcan,
Ben bu forumda birçok konunun abonesiyim. Bunlardan ikisi de kaolin ve em.
Neden takip ediyorum. Çünkü bahçemde zehir kullanmak istemiyorum.
56 yaşındayım, çok okurum, okuduklarımı anlayacak, yorumlayacak kadar aklım ve Türkçe bilgim var. Meyvelitepe ile hiç tanışmadım, konuşmadım.

Neden Meyvelitepe'nin şürekasından gözüküyorum da sizin şürekanızdan gözükmüyorum acaba bir fikriniz var mı?

Gerçekten haddiniz aşıyorsunuz, son derece saldırgan bir tutum içersindesiniz.

Lütfen görüşlerinizi belirtirken sadece kendi adınıza konuşun, ortada bir "şüreka" varmış gibi mesnetsiz iddialarda bulunmayın. Herkesin aklı var, herkes istediği yorumu yapabilir, istediği fikri destekler. Siz kendinizi "giyinik kral" mı zannediyorsunuz?

İnci Akalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026