agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-09-2009, 12:47   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-02-2009
Sevgili üyeler ve çok saygıdeğer okurlarımız.

EM1-EM2-EM3Bu ürünleride ne yazıkki Allah'ın bir lütfu ilk deneyenlerdenim ve deneyenlerle beraber çalışanlardanım.

Şimdi B5A da ve diğer bu türev ürünlerdede belirttiğim olay hep aynıdır ve aynı olacaktır.

Bu ürünleri ilk olarak Çanakkale ilinin Biga ilçesinde ve İzmir ilinin Bergama İlçelerinde ve Bursa ilinin M.Kemalpaşa İlçelerinde denemelerini yapmış ve parselasyonlu çalışmış bir amele Mühendis olarak ürünleri size anlatayım.

Ürünlerin Özellikleri

1-Tüm bakteri özellikli ürünlerde olduğu gibi bu ürünler her toprakta kolay kolay çalışmazlar. Uygun org. madde, uygun EC, uygun Ph gibi ortam ararlar bu yüzden Tıpkı B5A da olduğu gibi her bölgede aynı verimi ve etkiyi göstermezler.

2- Bakteri oldukları için toprakta olanı işler ve bitkiye kullandırırlar. Sonrada topraktaki ortam bitince ölüm muhakkaktır.

3- Bu sebeble bu ürünleri kullananlara biz uçmadık (B5A cılar gibi) ve dedikki her 3 yılda bir toprağa 4-5 m3 mutlaka hayvan gübresi kullanınız. Olması gerekende bu çünkü 3. yılın sonunda toprakta alınabilir besin maddesi bitiyorve ürün nakavt çalışmıyor.

4- Hastalıklara dayanıklılık olayına gelince sağlam kafa sağlam vücutta nasıl bulunursa sağlam ve dayanıklı bitkide üzerinde hastalık ve zararlı taşımaz ve bu ürünün bünyesinde zaten üste atılanda bacillus türevleri bulunduğundan böceklerdede bunun etkisi ile zarar veremiyorlar birazda dayanıklılık giriyor işin içine olay bitiyor.

5- Bakteri türevli tüm ürünlerin bünyesinde B4 ve B5 vitaminleri bulunmaktadır bu vitaminlerin en büyük özelliği fenomonik kokuları bozarak böceği yanıltması ve bitkiden uzaklaştırmasıdır. Yani bu ürünler böceği öldürmüyor kaçırıyor ve uzaklaştırıyor bu konudada mucizeimiş gibi yanılgıya düşmeyin.
Çünkü kemalpaşada yapmış olduğumuz denemede aşırı yağmurdan sonra hastalıkta zararlıda bitkinin başına bitmişti ve hemen görüldü ama kimyasal ilaçlardan sistemik kullanamadık çünkü bakteri ile çalışıyorsunuz üstü vazgeçelim derken altıda bitirirsiniz

Bu konuda günlerce konuşabilirim ama şimdilik bu kadar yeter. Bu bakteri konusu ve bakterilerle üretim insana kafayı sıyırtır çok uğraşmayın ama kullanın.

Arkadaşlar demişlerki madem faydalı neden kullanılmıyor. Ben bu soruya gülerim hatta kahkaha atarım: Çünkü ben bu arkadaşlara yeni bir ürün getirsem en az 3 sene deneme isterler seni hep tarlada isterler ve en ufak olumsuzlukta suçu sana bulurlar. 15 tane ÜNV. deneme yapsan adam yinede afedersiniz çok biliyorya hocalarımızdan banane kardeşim benim avluda deneyelim der alacağı ürün yıllık 5 litre ama sana 500 lt lik masraf yaptırmaya çalışır başarı görsede almaz birde hakaret eder banane der.

Onun için kullanılmıyor. Köylüye çiftçi diyen zihniyet devam ettikçede olmayacak.
Kusura bakmayın biz mühendislerin birbirimize güveni yokki çiftçinin ve köylünün niye olsun.

Arıtmada ve diğer alanlarda kullanımıyla ilgili deney yapmadım ama bir zamanlar bu bakteriler yüzünden kafayı yemem konumuna gelmiştim. O çalışmalarımda şunu görmüştüm yaradan kendi yarattığı her şeyi tabiatta döngüye sokacak ve ekolojik dengeyi bozmayacak alternatifini yaratmış.Zaten sıkıntı en güzel şekilde yaratıldığı halde Ekolojiyi bozmaya çalışan insanda

Saygılar sunarım Bir garip kardelen

Zeolit55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2009, 14:21   #2
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Sn Zeolit55,
Bu başlık altında yazdığınız için teşekkür ederim. Öncelikle açıkyüreklilikle yazmanızdan ötürü sizi kutluyorum. Keşke herkes sizin gibi açık yürekli olsa! Her ne kadar tüm mikrobiyal gübreleri suçlasanız da, ben size sadece EM adına yanıt vermek istiyorum. Diğer mikrobiyal gübrelerin kendi adlarına yanıt verme sorumluluğu kendilerine aittir.

Gelelim yazınıza: önce haklı olduğunuz yerleri belirteyim. Bu ürünlerin çalışması için toprakta organik maddeye gereksinim var! Nedeni de gayet basit: Her canlının yaşaması için besine, enerjiye ihtiyacı vardır. EM içindeki mikroorganizmalardan fototropik bakteriler, enerjilerini güneş ışınlarından ya da toprağın ısısından alırlar. Ama dediğiniz doğrudur. Toprakta organik madde yoksa, mikrobiyal gübreler de işe yaramaz. Bizler zaten bunu çiftçilerimize söylüyoruz. EM Bukaşi ve EM kompost ya da hayvansal gübre kulandırtmamızın nedeni de bu. Tabii ki tek nedeni bu değil. Toprakta humus da olması gerekiyor. Humusun yararlarına bu mesajda değinmeyeceğim çünkü sitenin çeşitli yerlerinde zaten anlatılıyor.

İkinci bir nokta: bakteriler ölürler demişşiniz. Bundan daha doğal bir şey olamaz! Evet, tüm canlılar gibi bakteriler de ölürler. Eğer toprağa bakteri atıp sonsuza kadar işe yaramasını beklerseniz, büyük bir hata yapmış olursunuz. Sizin kimlerle çalıştığınızı EM'yi kimden öğrendiğinizi gerçekten çok merak ediyorum. Size bir defa kullanın ondan sonra yıllarca başka bir şey yapmadan hep ürün alın diye taahhütte mi bulundular? Eğer durum böyleyse, çok yanlıştır. Ayrıca, EM'yi pek bildiğinizi de zannetmiyorum. Bizim sadece EM1 diye bir ürünümüz var. EM2 ve EM3 diye ürünlerimiz yok! Dünyada da EM2 ve EM3 diye ürün yoktur, satılmaz! Size kim böyle ürünler verdi. Şimdi ben de merak etmeye başladım. Piyasada taklitlerimiz olduğunu biliyorduk ama olmayan ürünleri de mi taklit ettiler acaba? Sonra biz EM1'i hiçbir zaman olduğu şekliyle (dormant haliyle) tarımda kullanmıyoruz! Mutlaka aktifleştiriyoruz. Aktifleştirmezseniz, yani EM1'den EMA üretmezseniz zaten hiçbir işe yaramaz! Acaba yaptığınız uygulamalarda da mı temelden hatalar var?

Böcek konusuna gelince ben hiçbir zaman EM, böcekleri öldürür demedim. Ancak kimyasal maddeler öldürür.

Satış konusunda yaşadığınız zorluklara ben de katılıyorum. Maalesef hiçbir şeyi satmak kolay değildir!

Yorum yazdığınız için tekrar teşekkür ederim. EM ile uğraşırken kimlerle çalıştığınızı bana özel mesaj atarak bildirirseniz çok sevinirim. Böylece ben de öğrenmiş olurum.

Tekrar tüm arkadaşlara seslenmek istiyorum. Bizim her bölgede EM'yi iyi bilen ve EM'nin felsefesini benimsemiş bölge bayilerimiz var. Bölge bayilerimizin dışında lütfen kimseyle temasa geçmeyiniz ve kimseden ürün almayınız. Saygılarımla.

Yetkili bayilerimizin listesi için tıklayınız:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=282

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2009, 19:22   #3
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Mutfak atıklarından kısa sürede EM ile kokusuz ve sineksiz EM Kompost üretmek için Bukaşi Kovası piyasaya çıkmıştır.

Eklenen Resimler

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2017, 11:18   #4
Ağaç Dostu

muratcolak's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Mutfak atıklarından kısa sürede EM ile kokusuz ve sineksiz EM Kompost üretmek için Bukaşi Kovası piyasaya çıkmıştır.
bukovadan temin edebilen varmı

Eklenen Resimler

muratcolak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025