![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2022
|
Merhaba, EM konusunda 1,5 yıldır yazan olmamış. Büyük bir zeytinlikte budama sonrası yaklaşık 2500 ağaç için kullanmayı düşündüm. EM Aktif ve EM5 ile EMPFE kullanmam önerildi. Sadece bu yıl Nisan ayında ve zeytin sineği zamanı öncesinde kullanırsam sonuç alabilir miyim? 30 bin lira civarında çıkan maliyet düşündürdü beni. 400 ltlik Tarala şebeke suyu, bazen sondaj kuyusundan çıkan su ile uygulama yapacağım. Broşürlerde klorsuz su kullanılması ve hasat zamanına kadar 20-25 gün ara ile uygulanması gerekir diyor. Kafam karıştı. Zeytinlikte EM deneyimi ve önerisi olan yazabilirse çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Okuyan ve bilgi/tecrübesi olanlara bir sorum daha var. Mümkünse, cevap alabilirsem sevinirim. Yarın bahçeye gidip bostanı sulamayı düşünüyorum. Sulama borusuna bidon monte ettim.(İlk fırsatta fotoğrafını çekerim.) Bu bidona eriyebilir damlama gübresi(20.20.20) veriyorum arada. Şimdi de EM.A vermek istiyorum. Yarım litre kadar var. Sorularım şunlar: 1-EM.A'yı çoğaltabilir miyim? Nasıl? 2-EM.A ile gübreyi(20.20.20) karıştırabilir miyim? Karıştıramazsam aynı gün aynı sulamada ara vererek kullanabilir miyim? 3-Bu ikisini Lactobasil serum ile karıştırabilir miyim? 4-Mümkün değilse Lactobasil serum ile EM.A'yı karıştırabilir miyim? 5-Gülleci bulamacı ile EM.A ya da Lactobasil serumu karıştırabilir miyim? 6-Kaolin ile EM.A ya da Lactobasil serumu karıştırabilir miyim? 7-Gülleci ile kaolin kilini karıştırabili miyim? 8-Delfin kaolin kili, gülleci bulamacı ile karışır mı? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
2. Kompoze gübre ile EMA'yı karıştırabilirsiniz. Önemli olan karıştırdığınız meteryalde anti bakteriyel bir içerik olmamasıdır. 3. Evet, karştırabilirsiniz 5. Gülleci bulamacı (kalsiyum polisülfat) her ne kadar fungusit özellikleri taşısa da mikrobiyal içerikle karıştırmamanız önerilir. 6. Evet (kaolinin saf kaolinit olması gerekir - piyasada kaolin diye satılan bazı ham karışık malzemelerin etkisi bilinmiyor) 7. Evet 8. Delfin ile saf olmak şartıyla kaolini karıştırabilirsiniz. Gülleci bulamacı ile delfin'i yan yana getirmemekte fayda var. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Ağaç Dostu
|
emturkey'e de bilgi talep etmek için yazmıştım: Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
agaclar.net
|
pH en önemli indikatör. Hiç bir şey yoksa koku. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
agaclar.net
|
Oraya yazdım ama buraya da yazayım. Turşu kokusuna benzer bir koku olmalı ve çöp kokusunu andırır ağırlaşmış bir koku olmamalı. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
NOT: Konu bu sayfayla ilgili olmadığı için soru-cevapları http://www.agaclar.net/forum/temel-k...tm#post1615982 taşıdım. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Daha önce cevaplandıysa kusura bakmayın. EM çoğaltma EM.A ile yapılabiliyor mu? EM.A ve pekmez, melas vb kullanarak EM çoğaltma mümkün mü? Mümkünse nasıl yapılır? Bir de şu videoyu izleyip yorum yapar mısınız? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
agaclar.net
|
İki soru var ama sorular birbiriyle ilgili ![]() Birinci soru: EMA'dan EM üretemezsiniz. Daha doğrusu, ürettiğiniz şey EM değil, Lactobacillus baskın bakteri içeren bir sıvı olacaktır. EM'nin içeriğinde olması gereken fotosentetik bakteriler, EMA'yı melas ile besleme prosesi sırasında LAB'ların ürediği gibi üremeyeceklerdir. İkinci soru: Videodaki amca, sağolsun çok uğraşmış ama o yaptığı şeyde fotosentetik bakteri üremez. Sebebi de çok basit. Kullandığı şey alelade su (çeşme, kuyu, damacana vb.). Oysa fotosentetik bakteri gökten zembille inmez. Kullandığı suyun fotosentetik bakteri içeren bir su olması gerekiyordu. Yani suyun ya durgun bir gölden ya da denizden alınması gerekiyordu. Diğer şeyler fotosentetik bakteri üretme işlemlerinde kullanılan şeyler. Bunlar, MSG, amino asit, çiğ yumurta vb. şeyler olabiliyor. Güneş altında en az 2 ay beklemesi gerekiyor ve sonunda fotosentetik bakteri üreyip üremeyeceği de garanti değil. Mayalama yapılabilmiş ise sonuç alınıyor. Bonus bilgi: LAB'lar her yerde var ve üretmesi çok kolay. Fotosentetik bakteriyi üretebilmek çok daha zor. Bitkisel üretimde fotosentetik bakterilerin işlevleri lab'lara göre çok faha önemli. Bu konuda epeyce bilimsel çalışma da mevcut. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2012
|
EM tedariki
Merhaba EM tedariği nereden sağlanabilir.? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
http://www.emturkey.com/ linkine de bir göz atın.. EM1 EM1 bütün EM ürünlerinin başlangıç hammaddesidir. 1 ya da 10 litrelik plastik ambalajlarda piyasada bulunmaktadır. EM5 (EM ile fermente edilmiş çözeltiler) EM5; sirke, alkol, melas ve EM1 ile fermente olmuş bir karışımdır. Bitkilerin direncini artırarak hastalıklara karşı daha dayanıklı hale getirir ve spreylenerek uygulanır. EM ile Fermente Edilmiş Bitki Özü (EM-F.P.E.) EM ile fermente edilmiş bitki özü, melas ve EM1 ile fermente edilmiş yabancı ot karışımıdır. Bitkilerin direncini artırarak hastalıklara karşı daha dayanıklı hale getirir ve tek başına ya da 50:50 oranında EM5 ila karıştırılıp spreylenerek kullanılır. EM BUKAŞİ (EM ile fermente olmuş organik madde) "Bokashi", "Fermente olmuş organik madde" anlamına gelen Japonca bir sözcüktür. Organik madde (buğday kepeği, pirinç kepeği, yağ keki, balık unu vb.) fermente edilerek yapılır. Bukaşi normal olarak toz ya da granül şekilde bulunur. Bukaşi, Japon çiftçiler tarafından, toprağın mikrobiyel çeşitliliğini artırmak ve bitkilere besin maddesi sağlamak amacıyla geleneksel olarak kullanılmaktadır. Bukaşi, geleneksel olarak, buğday veya pirinç kepeği gibi organik maddeler, ormanlardan ve dağlardan toplanan ve içinde çeşitli mikroorganizmalar içeren topraklarla fermente edilerek üretilegelmiştir. Bununla birlikte, EM Bukaşi, orman ya da dağ toprağı yerine EM ile fermente edilmiş organik maddedir. Bu yüzden, EM Bukaşi, topraktaki etkin mikroorganizmaların artırılması için önemli bir ilave maddedir. EM Kompost Herhangi organik madde karışımı C/N oranı 15-30 olacak şekilde karıştırılıp, üzerine nem oranı %40 ila 50 olacak şekilde EM ilave edilerek 3-4 hafta havasız ya da havalı bir ortamda fermente edilerek üretilir. Kimyasal gübre ihtiyacını birinci yıl %50, ikinci yıl %75 azaltır. Üçüncü yılda kimyasal gübre kullanmaya gerek kalmaz. EMX EMX insanlar için üretilmiş antioxidan maddeler ve çeşitli vitaminler içeren bir EM içeceğidir. Mango ve Papaya meyveleri EM ile fermente edilerek hazırlamıştır. Koruyucu probiyotik olarak hergün 5 ila 10 ml alındığında, vücudun bağışıklık sistemini destekleyerek çeşitli hastalıklara karşı direnci artırır. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn kumes14 ve sevgili denizakvaryumu, Bence bu başlığın devamında, kumes14'ün, detaylı yönlendirici açıklama yapmadan, sadece bir linkin ratingini artırmaya çalışırcasına, teaser (meraklandırıcı reklam türüne ilişkin sektörel tabir) içerikli mesajı uygun olmamış. Yöneticilerden silinmesini talep edeceğim. Tabii, sonrasında da benim bu mesajımın... denizakvaryumu ise bence o uzun açıklamaları kopyalayıp yapıştırmak yerine, bahsi geçen ürünün tanıtım ve reklamının yapıldığı o konu başlığındaki sadece 2 numaralı mesajdan alıntı yapmış olsa idi; ki orası da şu şekildedir, limon ağaçları ile ilgili proje uygulamasına ilişkin olanı- bu konu başlığındaki dertlerin çözümlenmesi çabasına yönelik olarak daha doğru olurdu bence. ----------------------------- Projenin adı: Limon ağaçlarında Mal Secco hastalığının önlenmesi Projenin Türü: Tarım Proje Yeri: MUGLA Sorun: Limon ağaçlarında Mal secco hastalığına Phoma tracheiphila adlı bir mantar neden olmaktadır. Bu mantar önceden Deuterophoma tracheiphila olarak bilinmekteydi. Bu hastalık özellikle ülkemizde büyük sorun yaratmaktadır ve çözümsüz olduğu için sağlıklı ağaçları korumak amacıyla her yıl binlerce hastalıklı limon ağacı kesilmektedir. Çözüm: Hasta ağaçlar üzerine EM FPE (bitki özüyle fermente olmuş EM) spreylendi. EM FPE bitkilerin hastalıklara karşı direncini artırmaktadır. Spreylenen ağaçlarda hastalığın önüne geçildi ve ağaçlar vejitatif büyümeye devam etmeye başladı. Yorumlar: Şimdiye kadar bu hastalığı kontrol etmenin tek yolu ya ağaçları kesmek ya da fazla etkili olmasa da kimyasal ilaç kullanmaktı. EM ile ağaç sadece hastalığı durduracak dirence ulaşmakla kalmadı, hastalık durduktan sonra büyümeye devam etti. TRT 3’deki “Bu Toprağın Sesi” programında bu konu da ele alındı. -------------------- Kaldı ki, son soruların içeriğine ilişkin bir tanımlama ve yardım unsuru da bulunmamaktadır kumes14'ün bu konu başlığındaki yukarıdaki cevabında. Limon ağacında sorun yaşayan üyemizin tarifi ile ilgili olmadan, kumes14'ün doğrudan kendi ürününe yönelik tanıtım fırsatı yaratma çabasına alet olmuştur sevgili denizakvaryumu zannımca. Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2007
|
Alıntı:
Merhaba; Öncelikle EM ile ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederiz. EM nin ticari bir ürün olduğu kesindir.Yani para ile satılıyor.Bu sitedeki insanların büyük bir kısmıda, bu tarz ürünlerin para ile satın alınabildiğinin farkına varacak kadar eğitimli insalar olduğunu düşünüyoruz. Forum da yer alan mesajlarımıza dikkat ederseniz henüz EM ile ilgili bir fiyat açıklanmadı.Hatta isteyene belirli miktarda ürünüde PARASIZ olarak göndereceğimizi ifade ettik. Bu forum ortamını seçmemizin sebebi, Japonya başta olmak üzere dünyanın 150 ülkesinde kullanılan ve 13 ülkenin de milli politikasında yer alan bir ürünün, amatör ruh ile evlerinde bitki yetiştiren insanlara tanıtmak idi. Limon ağacında ki EM nin başarısı, yıllardır çözülemeyen bir hastalığın EM ile yenilmiş olmasını açıklamak idi.Bahse konu olan link te ki hastalık,EM nin başardığı ile farklı olabilir.Bizce önemli olan EM nin üstesinden geldiği problemi yaşayan **** yaşayacak olan değerli forum kullanıcılarına bilgi aktarmaktı. Amacımız,reklamdan daha önemli olan, dünya da birçok dalda kabul görmüş,değişik laboratuvarlar ve sertifikasyon kuruluşlarından izinler almış bir ürünü siz kullanıcılara duyurmak idi. Üzerinde durmuş olduğumuz diğer bir husus ise, anlattığımız başarıların tamamının tescilli olmasıdır.Yazdıklarımızın iddia olmadığını kanıtlamak için birçok link vermiştik.Amacımız,ratingi arttırmak değil,eğitimli ve bilinçli insanların bu linklerden faydalanması idi. Keşke sizde biraz merak edip kaynakları araştırmış olsaydınız.Hatta,verdiğimiz linklere girip EM yi yakından tanısaydınız eminiz ki ortaya çıkacak sonuç bizleri üzmeyecek bir sonuç olacaktı. EM her yönü ile araştırmaya,belgelendirilmeye hazırdır. Göstermiş olduğunuz ilgi için tekrar teşekkür eder,çalışmalarınızda başarılar dileriz. EM TÜRKİYE |
|
|
|
|
|
|
#15 | |||||||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Etmedim, niye edeyim ki; sizin tüm mesajlarınızı mı takip edeceğim? Ben sadece bu konu başlığında yazdığınız mesaja ve sadece o mesajdaki linkte neleri nasıl yazdığınıza baktım öncelikle; kaldı ki asıl dikkate aldığım mesele de bu başlıkta limon yetiştiren üyelerimizin yardım taleplerine karşı yaklaşımınızdı. Ya da benim tarafımdan algılanan yaklaşımınızdı demem daha hakkaniyetli olur sanırım. Zira "yardım" niyetinden çok, "reklam" niyetine odaklanmış bir izlenim edindim. "Tepkim" ve itirazım sadece buna. Alıntı:
Yoksa, çoğul kişi ekinin Türkçenin güzelliklerinden biri olan etkilerinden birini mi hususiyetle ifade ediyorsunuz? Alıntı:
Alıntı:
NE DEMEK üyemizin bahsettiği HASTALIK ÜRÜNÜNÜZ'ün BAŞARDIĞI İLE FARKLI OLABİLİR?! O zaman niye buraya yazıyorsunuz? ! Açarsınız sadece ürününüze yönelik bir başlık, orada yaparsınız ne yapmak istiyorsanız.(Tabii, forum yönetiminin uygun gördüğü çerçevede) Forumun olur olmaz türlü başlıklarını SPAMvari uygulamalarla KİRLETTİĞİNİZİ düşünüyor, şiddetle tavrınızı ve uygulamalarınızı KINIYORUM. Alıntı:
Alıntı:
Benim asıl üzerinde durmaya çalıştığım konu, algılanan TAVRINIZ ve ÜSLUBUNUZ. Yoksa, ürünle ilgili gerçekten ilgi ve merak uyandı bende; gerçekliğini görmeyi ve değerlendirmeyi düşünüyorum; bu ayrı mesele. Umarım, hassasiyetle üzerinde durduğum detayı ifade edebilmişimdir. Bahse konu mesajımda ilgi falan göstermedim; aksine TEPKİ gösterdim. Hala, soğuk, samimiyetsiz, sıradan iletişimci üslubu hissedilmekte bu ifadede de. Ne "çalışması"?! Ben bu forumda çalışmada bulunmuyorum ki! Sanırım SİZ "ÇALIŞIYORSUNUZ" ki, buna vurgu yapmayı denedim onca satırda. Dilimde de tüy bitti... Sözümün özü: SPAMvari REKLAM YAPMAYINIZ OLUR OLMAZ BAŞLIKLARDA ! AÇIN -ki açmışsınız- kendinize ve ürününüze özel bir başlık, orada yapın tanıtımınızı. İlgilenen girer bakar, yazışırsınız. Muhtelif konu başlıklarında müteaddit defalar ürün reklamınızı yaparak konu içeriklerimizi SABOTE ETMEYİNİZ! Not: Konu hakkında bu başlıkta bir daha mesaj yazmayacağımı bildiririm (polemiğe kendi tarafımca devam etmemek adına). Zaten, üstüme vazife olmamasına rağmen "Körün Gözüne Parmak" bir yazı oldu. Yönetimin dikkatine ! |
|||||||
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben şüpheci bir insanımdır ama verdiğiniz örnekler ve siteler fazlasıyla tatmin edici.Türkiye, başta arıtma olmak üzere bu ürünü acilen kullanmalı hatta Devlet tarafından bu ürünün kullanılması teşvik edilmeli...derim Şimdiye kadar bu ürünün Türkiye de duyulmamış olması bana ilginç geldi. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Teşekkürler Deniz Akvaryumu!
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Tüm bu yazılardan sanki iki rakip var gibi bir izlenim doğdu ...bu tür atışmalara gerek olmadığını ve konu başlığı ile ilgisi olmayan yazıların silinmesini veya başka bir başlık altına alınmasının iyi olacağını düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Lerdemir neden rakip olsun ki? Ürünü ilgi çekici bulduğunu belirtmiş, yönteme itirazı var. Bunu ben de yukarıda bir yerlerde yazmıştım. Sorun halledildi, konuya burada devam edebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2007
|
EM.1 ve EM.A (EM active)
Sevgili Dostlar, EM.1 Etkin Mikroorganizmaların Dormant halidir.Kullanılması için aktifleştirilmesi gerekmektedir.Aktifleştirildikten sonra EM.A ticari adla piyasaya sunulmaktadır. Saygılarımla EM Agriton Turkey |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alper beyin bu açıklaması olmasa biz hala eski kafa devam ![]() Şimdi aktifleştirme zamanı. Önümüzde zaman da var sorun en kısa yoldan çözülmüş oldu. Teşekkürler Alper bey Demekki bir bilen varmış ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2014
|
Etkin mikroorganizmalar teknolojisi
Değerli Üyeler, Öncelikle COVİD-19 dan dolayı sağlıklı günler dilerim. Değerli üyeler EM (Etkin Mikroorganizmalar) Teknolojisi 03.04.2007 Tarihinden itibaren bu sayfada yayınlanmaya devam etmektedir. Ara sıra sayfaya EM adı altında çeşitli firmalar ve yine bizim firma bünyemizden ayrılanlar kafa karışıklığına neden olmaktadır. Orijinal EM, Japonya'nın Okinava kentindeki Ryukyus Üniversitesi'nden Prof. Dr. Teruo Higa tarafından geliştirilmiştir. Orijinal ürün EMRO Japonya'nın ürünü EM.1'dir. Dünyadaki Marka Tescil Belgelerinden bir kaçını burada siz değerli üyelerin bilgisine sunarız. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
|
Marka tescillerin devamı 1 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
Marka tescil belgeleri 2 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
|
Lisans ve tescil belgelerimiz
ÜRÜNLERİMİZİN TESCİL BELGELERİ VE ŞİRKETİMİZİN ÜRETİCİ LİSANS BELGESİ EKLİ DOSYALARDA. www.agriton.eu www.emrojapan.com |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
|
Hayvancılık ürünlerimiz
Hayvancılık Probiotik Yem Katkı Ürünlerimiz |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2012
|
Sn.Doğasever merhaba, Sizi tekrar aramızda yeni nickinizle görmekten çok bahtiyar oldum.Değerli fikirleriniz ve düşüncelerinizden geçmişte olduğu gibi faydalanacağımız için çok sevinçliyim.Tekrar hoşgeldiniz. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Ömer bey çok teşekkür ederim. Ben de memnun oldum. Sagolsunlar adminler yardımcı oldular ve hesabıma kavuştum tekrar. Bu postu yıllar önce ben Dogasever rümuzuyla açmıştım. Türkiye için çok faydalı olduğuna inanıyorum. En azından şimdi artık bizim ülkemize özgü YERLI FAYDALI MİKROORGANİZMALARI Türkiye'de üretiyoruz. www.fermant.org Herkese selamlar Düzenleyen Dogasever : 13-08-2020 saat 22:43 Neden: Ilave |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2007
|
Deneme
Alıntı: