Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limoncu33
Bugün ilgili firma telefonuma geri döndü... evet faal ve ilgili bir firma.
yalnız yetkili kişi ile görüşürken kafam biraz karıştı...
bu em ürünündeki organizmalar toprakta nekadar yaşıyor bilen varmı arkadaşlar ?
bana her ay gübreyi tekrarlamam gerektiğini söylediler zaten bunu duyar duymaz görüşmeyi bitirme moduna girdim.
bu bakyeriler toprakta 1 ay sonra ölüyor yeniden takviye mi yapmam gerekli gerçekten? yoksa fazla ürün satma politikası mı bu...
bu ürün için 6 aylık yaz peryodu ile ilgili hesaplama yaptım bana maliyeti 5000 lira çıkıyor.
bu ürünü yerine
Mikoriza mantar gübresi kullanmak daha mantıklı gibi geldi bana bunun yıllık maaliyeti diğerine göre oldukça düşük geldi... toprakta 1 yıl yaşıyorlarmış.
Shubhodaya Biyogübre Teknolojisi .:::. ODC Yapı Akaryakıt ve Tarım Ürünleri San.Tic.Ltd.Şti.
Endo Roots Soluble
arşadaşlar bu konuda cevaplarınızı bekliyorum.
|
Merhaba,
Öncelikle herkesin görüşüne saygı gösterdiğimi belirtmek isterim, doğalbahçe olarak sakarya - Sapanca ilçesinde dış mekan süs bitkileri yetiştiriyorum. EM yi yaklaşık 2 ay süredir kullanıyorum, daha önce de bilgim vardı fakat pratiğe bu zamanlarda geçebildim.
EM 5 ve EMFPE yi birlikte yapraktan uygulama yaptım. 1. kez uyguladım sonuç olumluydu,2. kez uygulamam da daha güzel,daha gür bir şekilde yapraklardaki canlılığı gözlemledim ve az öncede 3. uygulamamı yaptım, bitkilerimdeki büyüme miktarı inanın yaz döneminden daha fazla olduğunu söyleyebilirim.
Bu tip faydalı mikroorganizmalar tekrarlandıkça faydasının daha etkin olarak görüleceği belirtilmektedir. Maliyet ne olursa olsun sonuç itibariyle karşılığını daha fazla alacağınızı düşünüyorum. Gerçekten uygulandıkça etkinliğinin daha fazla olduğunu görüyorsunuz.
Vitormone plus adında ve içeriğinde havadaki azotu bitkilerinize enjekte eden azobakterlerin vasıtasıyla işlev yapan bir ürün bulunmaktadır. Yetkili ziraat mühendisi bir bayanla görüştüğümde 1 seferde kutu açıldığın da 1 litrenin hepsinin kullanılması gerektiğini belirtti, yani ertesi gün kullanmanız gerekirse bakteri sayısında yarı yarıya düşme meydana gelebileceğini belirtti. Gübreyi bitkilerinize pülverize ettikten sonra 18 gün kadar bakterilerin işlev görebileceğini 14. günden itibaren ise 2. veya 3. uygulamanızı yapmanız faydalı olacaktır denildi. Bu yönüyle baktığımızda EM daha ekonomik ve kullanışlı görünmektedir. Vitormone plus'ı da uyguladım, memnun kaldım ama yinede kullanımımı tekrar tekrar yapabilmem için EM bana daha uygun gelmektedir.
Mikorize mantar uygulaması sadce 1 kez yapılabildiğini biliyorum.
EM ile geçtiğimiz hafta uygulama yapmama rağmen bugün tekrarladım, bitkiyi rahatlatması benim için çok önemli bu nedenle EM kullanılmasını tavsiye ediyorum, mutlu olacağınız kanaatindeyim.
Bitkilerde oluşan sürgünlerle ilgili resimleri bir aksilik olmazsa inşallah yarın eklemeyi planlıyorum.
Bitkilerimizin budanan kısımlarında bu aylarda pek rastlanmadık durum olarak sürgünlerin gözle görülür derecede uzamasıdır.
Bununla birlikte topraktan yapmış olduğumuz uygulama ile kök gelişimi kendini göstermektedir.