![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 | ||
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2015
|
Alıntı:
Alıntı:
bilgileriniz için öncelikle teşekkür ederim sayın @tarku ve sayın @estikey konuya tamamen yabancı olduğum için fazla bir bilgim yok. Ancak her ikinizin de söylemiş olduğunuz sistemler birbirinden farklı anladığım kadarıyla. Ben Sayın Tarku'nun belirtmiş olduğu sistemden başka bir sistem olmadığını zanediyordum. Ancak sayın Estikey'in söylemiş olduğu sistem neredeyse 1989'dan beri israil'de de kullanılan bir sistemmiş ve çok eğimli arazilerde bile basınç farkı olmadan her damlatıcıdan aynı miktar su alınabiliyormuş. Doğal olarak kafam karıştı ve Sayın Estikey'in söylediği sistemi biraz araştırdım. Ama orada da şöyle bir sorunla karşılaştım. Sayın Tarku'nın sorduğu gibi bir su kaynağım yok. Sadece 10 tonluk suyu tanker aracılığı ile dolduracağım. Burada da Sayın Estikey'in söylediği sistemler yanlış değilse 1 atm. basıncın altında çalışmıyor. (Tabi bunu tam olarak bilmiyorum. Sayın Estikey cevap verirse sevinirim). Bu da Benim 10 tonluk su depomda su seviyesi tam dolu iken basınç yaklaşık olarak 1 atm. olmasına rağmen su seviyesi azaldığı zaman basıncın 1atm. altına düşeceği anlamına geliyor ki, bu durumda acaba basınçlı damlatıcılardan verim alabilir miyim? sorusu aklıma geliyor. Bu durumda acaba geleneksel damlatıcılar ile basınç yetersiz olursa diye ana hattı sayın Tarku'nun dediği gibi eğime paralel mi yapsam. Özür dileyerek cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2014
|
basınç olayını yanlış anlamışsınız. orda bahsettiğim eğimden dolayı yerçekimi kuralına göre su, hattın alt kısımlarına fazla basınç uygular ve eğer damlatıcınız basınç ayarlı değilse burdan fazla suyu verir. ama basınç ayarlı damlatıcı, suyun uygulayacağı basınç ne olursa olsun damlatıcıdan hep aynı suyu verir. hele de pompa koymadan sadece depodaki suyu salma olarak verecekseniz bence basınç ayarlı damlatıcısı boru kullanmanız şarttır. çünkü yukardan gelen su alttaki damlalardan fazlasıyla gidecek ve üst kısımları besleyemeyecektir. fizik kuralı... özetle böyle bir eğimde eğer damlama sistemi kuracaksanız, her ne şekilde olursa olsun basınç ayarlı damlama borusu kullanmanız şarttır. elimden geldiğince ayrıntılı yazdım artık daha fazlasını damlama sulama sistemi kuran profesyonel bir bayiden öğrenebilirsiniz. şunu da diyeyim, her türlü malzeme satan ama yandan damlama borusu da satan yerlerde bu boru da bu bilgi de bulunmaz. gerisi size kalmıştır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-02-2017
|
Alıntı:
Arazim yamacta, tam yukarımda 450 metre uzakta yaz kış akan su kaynağı var arazimin 500 metre yanına şelaleden dökülüyor. Ben 450 metre yukarıya boru hattı çekerek araziye su almayı, suyu bir depoya doldurmayı ardından damla sulamada kullanmayı düşünüyorum. Yan bahceler tarafından daha evvel yapılmış bir uygulama. Burada eğim %30 civarı seçeceğim borunun kalınlık ve atü değeri minimum ne olmalı? Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|