![]() |
|
|
|
#11 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
|
Alıntı:
Çay yapımında kullandığınız sudaki Na, Cl ve Si miktarlarını bilemiyeceğim. Ancak yaptığınız çaydaki ölçümler; Na 39 ppm, Cl 78 ppm, Si 15 ppm şeklinde. Bu değerlerin mikro element miktarlarına göre defalarca kere daha yüksek oluşuna dikkat. Şayet bu değerler olduğu gibi kullandığınız sudan gelen değerler değil de yapraklardan çaya geçen değerler ise anlamı çok büyük. Bu kadar büyük miktarlarda Na, Cl ve Si'nin yaprakta ne işi var? (Bu durumda suyu da analiz etmek şart oldu gibi ![]() Elbette bu durum topraksız uygulamalar için geçerli. Toprakta bol miktarda silisyum var zaten. |
|
|
|
|
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|