02-05-2020, 16:32
|
#1
|
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meeteine
Sayın Meyvelitepe, bokashi yapımında kullanılacak olan sıvıyı(kepek ile kurutmadan sıvı olarak kullanmak istiyorum) aynı oranda mı (1:50) sulandırmamız gerekiyor. Daha yoğun sıvı kullanmamızın (örneğin sulandırmadan ya da birebir sulandırarak gibi) yararı var mı?
Bir de, bu sıvıyı (sulandırılmış sıvıyı) kullanmanın süresi var mı? Dolapta ne kadar bekletebiliriz?
|
Aktifleştirilmiş bakteri sıvısını mutfak atıklarına sulandırmadan da fısfıslayarak kullanabilirsiniz. Bakteri yoğunluğu daha fazla olacağı için daha iyi. Ancak bu sıvıyı çok uzun bir müddet saklayamazsınız. Takriben 1 ay kadar saklanabilir. Kokusu değişirse kullanmayın.
|
|
|