agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni289Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-02-2013, 04:21   #1
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Sn.Aviator34, anlattığınız sürece göre pirinç suyu ile havadan bakteri avlayıp, süt ile de laktik asit grubu bakterileri izole etmekte başarılı olduğunuz anlaşılıyor. Aldığınız serumun PH'ının 4,3 olması bunun en önemli işareti. Mikroskop altında bakma imkanınız olursa tipik kolonileri görürsünüz.

Bu serumu iki yıla kadar buzdolabında dormant halde saklayabilirsiniz. Pekmezli suya bu serumdan biraz katarak yaptığınız ise, uyandırıp pekmezdeki şekerle beslediğiniz bakterileri çoğaltma işlemi. Siz pekmezli suya çok serum koyduğunuz için PH düşük çıkmış. Burada ters bir durum yok. Az koysaydınız daha yüksek olacaktı ama bir kaç gün içinde bakteriler beslenip çoğaldıkça beslenmenin bir sonucu olarak laktik asit üretecekleri için hızla düşmeye başlayacaktı.

Bu şekilde besleyip çoğalttığınız laktik asit bakterisi preperatınızı 1:50 - 1:100 oranında sulandırarak bitkilerinize kökten ve yapraktan verebilirsiniz, enzim yapıyorsanız hızlandırıcı olarak kullanabilirsiniz, ısırgan yaprakları, comfrey vb. yapraklarla gübre çayı yapıyorsanız onlara kattığınızda mükemmel sonuçlar alırsınız. Gübre şerbeti yapıyorsanız yine kullanabilirsiniz. Aslında EM'yi kullandığınız her yerde kullanabilirsiniz. EMA'dan farkı, EMA'da faydalı bakteri çeşitliliği daha fazladır. Fakat EMA'da da hakim tür laktik asit bakterileri olduğu için laktik asit bakterileriyle sağlanan faydalarla sınırlı olmak üzere aynı faydaları elde edersiniz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2013, 23:59   #2
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bu şekilde besleyip çoğalttığınız laktik asit bakterisi preperatınızı 1:50 - 1:100 oranında sulandırarak bitkilerinize kökten ve yapraktan verebilirsiniz, enzim yapıyorsanız hızlandırıcı olarak kullanabilirsiniz, ısırgan yaprakları, comfrey vb. yapraklarla gübre çayı yapıyorsanız onlara kattığınızda mükemmel sonuçlar alırsınız. Gübre şerbeti yapıyorsanız yine kullanabilirsiniz. Aslında EM'yi kullandığınız her yerde kullanabilirsiniz. EMA'dan farkı, EMA'da faydalı bakteri çeşitliliği daha fazladır. Fakat EMA'da da hakim tür laktik asit bakterileri olduğu için laktik asit bakterileriyle sağlanan faydalarla sınırlı olmak üzere aynı faydaları elde edersiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim.

İlk olarak üretmeye çalıştığım laktik asit bakterilerini fidan dikimlerinde ve damla sulama sistemi ile toraktan vermeyi düşünüyorum.

-Bu bakterilerin melas ile aktifleştirildikten sonra saklama ömürleri var mıdır ?
Pirinç suyundan yapılmış serum = kısmen ev usulü EM
Melas + serum = kısmen EM-A diye bilirmiyiz ?

Asia ve Ayazkızı beğendi.
aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2013, 00:18   #3
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
Cevabınız için teşekkür ederim.

İlk olarak üretmeye çalıştığım laktik asit bakterilerini fidan dikimlerinde ve damla sulama sistemi ile toraktan vermeyi düşünüyorum.

-Bu bakterilerin melas ile aktifleştirildikten sonra saklama ömürleri var mıdır ?
Pirinç suyundan yapılmış serum = kısmen ev usulü EM
Melas + serum = kısmen EM-A diye bilirmiyiz ?
Aktifleştirilmiş laktik asit bakterisi solusyonunu bir ay içinde tüketmek emniyetli bir yaklaşım olur. Buna rağmen, kokladığınızda kötü olmayan turşu gibi bir kokuyu aldığınız müddetçe prablem yoktur, kullanabilirsiniz. Kötü ve çürümüş gibi koku aldığınızda patojenler işgal etmiş demektir, kullanmayınız.

Bu şekilde izole edilen laktik asit bakterilerine ev usulü EM demek doğru değil. EM ile tek ortak yanı ikisinde de laktik asit bakterileri bulunmasıdır. EM'de bulunan farklı gruplardaki diğer faydalı bakteriler sebebiyle işlevi farklı ve daha çeşitlidir.

EM ile karşılaştırılabilecek bakteri kokteyli hazırlamak için Filipinli Doğal Tarım ustası Gil Carandang'ın Indigenous Microorganisms (yerel faydalı mikroorganizmalar) adı altında doğadan toplanan mikroorganizmalar prosedürünü takip etmek gerekir. Fırsat bulursam adım adım yapıp, organizların mikroskobik görüntülerini de dahil yayınlamayı planlıyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 17:44   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meyvelitepe Mesajı Göster
aktifleştirilmiş laktik asit bakterisi solusyonunu bir ay içinde tüketmek emniyetli bir yaklaşım olur. Buna rağmen, kokladığınızda kötü olmayan turşu gibi bir kokuyu aldığınız müddetçe prablem yoktur, kullanabilirsiniz. Kötü ve çürümüş gibi koku aldığınızda patojenler işgal etmiş demektir, kullanmayınız.

Bu şekilde izole edilen laktik asit bakterilerine ev usulü em demek doğru değil. Em ile tek ortak yanı ikisinde de laktik asit bakterileri bulunmasıdır. Em'de bulunan farklı gruplardaki diğer faydalı bakteriler sebebiyle işlevi farklı ve daha çeşitlidir.

Em ile karşılaştırılabilecek bakteri kokteyli hazırlamak için filipinli doğal tarım ustası gil carandang'ın ındigenous microorganisms (yerel faydalı mikroorganizmalar) adı altında doğadan toplanan mikroorganizmalar prosedürünü takip etmek gerekir. Fırsat bulursam adım adım yapıp, organizların mikroskobik görüntülerini de dahil yayınlamayı planlıyorum.
böyle bir çalışma çok mükemmel olur
takibinizdeyiz...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 09:03   #5
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Pekmezli suya bu serumdan biraz katarak yaptığınız ise, uyandırıp pekmezdeki şekerle beslediğiniz bakterileri çoğaltma işlemi. Siz pekmezli suya çok serum koyduğunuz için PH düşük çıkmış. Burada ters bir durum yok. Az koysaydınız daha yüksek olacaktı ama bir kaç gün içinde bakteriler beslenip çoğaldıkça beslenmenin bir sonucu olarak laktik asit üretecekleri için hızla düşmeye başlayacaktı.
10 gün sonra melas ile beslediğimiz L.Bacilius bakterilerinin çoğalıp çoğalmadıklarını öğrenmek için ph metre ile ölçtüğümüz de 4.5 çıkması beni şaşırtmadı.Bu çoğaltığımız faydalı bakterilerimizi gönül rahatlığı ile fidanlarımızın gelişimlerinde kullanabiliriz.



Teşekkürler Meyvelitepe...

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025