![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2012
|
Çiçek Coşturan
merhaba, bugün yapı marketten sıvı gübre - besin diye sordum bana çiçek coşturan diye çiçekli ve çiçeksiz bitkiler için bişey verdiler. Botanika markası sanırım. yeşil kutulu. içeriğinde bir sürü mineral azot, vitaminler falan var. sizce kullanmalımıyım ? nasıl bişeydir bu ? kullanıp kullanıp bırakınca bitkilere bişey olmasın ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sn. merd0gan... Ben 500 ml suya 1 kapak çiçek costuran koyup 2 haftada bir çiçeklerime veriyorum ve şu ana kadar bir zararını görmedim tam tersi çiçeklerim çok güzel açmaya başladı ve canlandılar ben sürekli olarak kullanıyorum yani hiç bırakmadım bırakınca bir sorun olur mu onu bilemem... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
sıvı gübre ile arasındaki fark nedir peki ? hangisi daha iyi ? gübre senede 3 kez falan verilmeli diye biliyorum ama bu çiçek coşturanın üzerinde her hafta verin diye yazıyor. ikide bi bundan mı almam gerekecek ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
Eskiden Rumlar bahçelerin başına yanmış gübreyi yığıp üzerine su salarlarmış.Bunu sezon boyunca yaparak bir nevi çiçek coşturan gibi kullanmışlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
Bizde her evde en az 10 -12 hayvan olurdu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Efendim zaten bir şişe değil mi ondan bir kapak 500 ml suya eklemeniz yeterli olacaktır...ben böyle yapıyorum yani ve her hafta değil de 2 haftada bir veriyorum...yalnız benim kullandığım ürünün markası farklı botanika değil... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
sizce bu çiçek coşturan hastalığa sebep olabilir mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Dediğim gibi benim çiçeklerimde hiç bir sorun olmadı...olan arkadaşlar varsa paylaşıp bizi de bilgilendirirler umarım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
peki deneyip görelim o zaman ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
kusura bakmayın, düzelttim şimdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-04-2010
|
K.validem de çiçek coşturan kullanıyor ve gayette memnun gördüğüm kadarıyla. Bende az önce araştırdım birkaç tane beğendim online alışveriş sitelerinde. Birine karar verip alma ihtimalimiz var... Kullandığımda sonuçlarını paylaşırım inşallah.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2013
|
bende merak ediyordum yapı marketlerdeki çiçek coşturanları sonuçları paylaşırsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Moderatör
|
Ben geçen Koçtaş'ta baktım bu çiçek coşturanlara. Çoğunda içeriği tam olarak açıklanmamış. Çiçekleriniz çok güçlüyse bence fosfor ağırlıklı bir yaprak gübresi kullanın hem daha ucuza alabilirsiniz. İçeriği daha yüksektir hem de ne var ne yok içinde yazar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-12-2015
|
ya bu çicek çoşturanın içinde ne gibi maddeler var acaba yardımcı olabilir misiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() Her ürünün etiketinde NPK değerleri ve eğer varsa içerdiği diğer/iz elementler yazar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2014
|
Arkadaşlar merhaba! kullandığınız çiçek çoşturan tamamen kimyasal olduğu için sürekli kullanım gerekiyor belli bir süre sonra kestiğinizde çiçeklerinizin ciddi zarar gördüğünü gözlemliyorsunuz. Sadece kışın kullandığımız evimizde bir çok çiçek var yaz boyu neredeyse kapısı açılmıyor bir sulama sistemi kurdum onunla idare diyorlar. Naturel fertilizer plus diye organik çiçek çoşturan'ı yaz başında bir kez sulandırıp yapraklara birde yaz sonu evi açtığımızda topragının altına bir iki parmaklık ta katı gübresinden senede bir kere veriyorum çiçeklerim bakmaya doyulmuyor. Bence kimyasal yerine organik çiçek gübresi naturel fertilizer plus u bir deneyin derim. Daha ayrıntılı bilgiyi kendi sitesinden de bulabilirsiniz. Çiçekler için Organik Gübre & Çiçek Coşturan – Naturel Fertilizer Düzenleyen serhatb : 24-12-2019 saat 14:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
besin, çiçek, çiçek coşturan, gübre, toprak |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|