![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Bu soruların yanıtlarına göre yapılabilir şeyler berakklaşır. Not: Tanımınıza göre (bitkilerde vegetatif gelişme normal, çiçek açma ve meyve bağlama problemsiz, su stresi yok, zararlı tahribatı yok, herhangi bir hastalık belirtisi yok, seyreltme problemi de yok, sadece meyveler yeterince büyümüyor) potasyum eksikliği muhtemel. Bir tahlilden sonra, benimsediğiniz stratejiye göre takviyesi gayet kolay. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Alıntı:
En büyük eksiğim toprak tahlili yaptırmadım. Şimdiye kadar yalnızca hayvan ve solucan gübresi kullandım.(Son olarak kimyasal gübreye başvurdum:18-18-18 kompoze gübre, onu da korkarak çok az verdim.) İlaç olarak da acı biber ve arap sabunlu doğal ilaçlarla çözmeye çalıştım. Bordo bulamacı ve zeytin uç zararlısı için gülleci bulamacı ile delfin kullanıyorum. Zaten bahçem daha 1.5 yaşında. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
Sn. peyyide , iki dönüm araziye yanlış hesaplamadıysam 310 adet fidan çok değilmi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sn Taşevlibahçe, zeytinler arbequina cinsi. Sık dikilebilen bodur İspanyol zeytini. Bize de çok sık geliyor... Ziraatçi arkadaşlar tarafından dikildi. İleride bir sorun çıkar mı bilemiyorum. Elmalar da bodur... Meyveler ise bahçenin kenarında ve aralıklı dikildi. Zeytinler 300 adetti. Ne yazık ki 20 tanesi kurudu ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bahçenizdeki her şey bodur olunca meyvelerin büyümemesinde bir anormallik olmamalı ![]() ![]() Hakikaten Halil Bey ve konuya diğer mesaj yazanlar ne kadar bilgililer.. Hayretler içinde okudum.. Sitedeki bu paylaşım ne güzel.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Halil Bey ve diğer arkadaşlar hiçbir konuda yardımlarını esirgemiyorlar. Bu site gerçek bir okul. Her şeyi resimli sözlü anlatıyorlar. Ya düşünün; çiçekten nasıl tohum alacağımı, zeytinim de ki hastalığın ne olduğunu şıp diye açıklıyorlar. Hayranım buraya ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|