agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-03-2012, 12:54   #1
Ağaç Dostu

Ozi'nin Bahçesi's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2010
Merhaba,
Geçen yıl 40 TL ye aldığım ürün bu yıl 80 TL. Bu sitede geliri bir yılda 2 katına çıkan varsa ürünü alabilir, ben alamayacağım üzgünüm. Alırım 10 çuval koyun gübresi olur biter.
Beni rahatsız eden ise; hem forumun hem ürün hakkında gözlemlerini yazan -benim gibi- kullanıcıların kullanıldığını düşünmem.
Satıcıların okkalı sözleri de cabası.
Kolay gelsin...

Ozi'nin Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2012, 02:47   #2
Ağaçsever

EMEK-SMG's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2009
Sn Ozi'nin Bahçesi,

Lütfen olumsuz yönüyle bakmayınız, başlangıçta işe yaramayan bir ürünü yüksek fiyata alsaydınız, ve satıcı sizin sırtınızdan para kazansaydı daha mı iyi olurdu? Değerli bir ürünü, yeni piyasaya çıktığı için daha uygun bir fiyata elde ettiniz, şimdi ise işe yaradığını ve kolaylığını gözlerinizle gördüyseniz eğer, artık gerçek değerinden alabilirsiniz.

Asıl okkalı söz bence "kullanıldığınızı" yazmanız, beni gerçekten çok üzdü. Sebep her ne olursa olsun, böyle düşünmemeniz için yapabileceğim bir şey varsa lütfen söyleyiniz (aldığınız ürünlerin para iadesi veya bundan sonra Ozi'nin bahçesinin sponsoru olabiliriz mesela gibi). Saygılarımla,

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozi'nin Bahçesi Mesajı Göster
Merhaba,
Geçen yıl 40 TL ye aldığım ürün bu yıl 80 TL. Bu sitede geliri bir yılda 2 katına çıkan varsa ürünü alabilir, ben alamayacağım üzgünüm. Alırım 10 çuval koyun gübresi olur biter.
Beni rahatsız eden ise; hem forumun hem ürün hakkında gözlemlerini yazan -benim gibi- kullanıcıların kullanıldığını düşünmem.
Satıcıların okkalı sözleri de cabası.
Kolay gelsin...

EMEK-SMG Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2012, 23:35   #3
Ağaç Dostu

Ozi'nin Bahçesi's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EMEK-SMG Mesajı Göster
Sn Ozi'nin Bahçesi,

Lütfen olumsuz yönüyle bakmayınız, başlangıçta işe yaramayan bir ürünü yüksek fiyata alsaydınız, ve satıcı sizin sırtınızdan para kazansaydı daha mı iyi olurdu? Değerli bir ürünü, yeni piyasaya çıktığı için daha uygun bir fiyata elde ettiniz, şimdi ise işe yaradığını ve kolaylığını gözlerinizle gördüyseniz eğer, artık gerçek değerinden alabilirsiniz.

Asıl okkalı söz bence "kullanıldığınızı" yazmanız, beni gerçekten çok üzdü. Sebep her ne olursa olsun, böyle düşünmemeniz için yapabileceğim bir şey varsa lütfen söyleyiniz (aldığınız ürünlerin para iadesi veya bundan sonra Ozi'nin bahçesinin sponsoru olabiliriz mesela gibi). Saygılarımla,
Sn. EMEK-SMG,
İlginiz için teşekkür ederim. Şükürler olsun şu anda sponsora ihtiyacım yok, iade ise mümkün değil.
Onun yerine Sn. Meyvelitepe'nin teklifi üzerinde düşünmenizi yeğlerim. Neticede bizim bahçemiz 3 dönüm bir yer. 5 Litre ürün alsam 1 yıl bana yeter ama asıl önemli olan bu işten geçimini sağlayan, iyi kötü araştırıp bu ürünlerin işe yaradığını eşinden dostundan duyan, kısıtlı imkanı olan çiftçiye-köylüye bu ürünleri makul alınabilir bir fiyattan ulaştırmak olmalı.

Ozi'nin Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2012, 00:02   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EMEK-SMG Mesajı Göster
Sn Ozi'nin Bahçesi,

Bir sene içerisinde 5 Lt.lik ürünün 40,00 TL.den (sonra 50,00 TL) 80,00 TL'ye çıkmasını 'işe yaraması ve artık gerçek değeri' diyerek açıklamanızı üzülerek okudum. Demek ki sizde hemen piyasa şartlarına uydunuz, işine geliyorsa al...!

Aslında organik ürün olarak çıkartmış olduğunuz mamülünüzün üretim prosesleri, tanıtım masrafları, organik sertifika sahip olmada katlanılan maliyetlerini düşünerek fiyatınızın bir nebze artmasını anlayabiliyorum, ama % 100'lük artışı (ki daha üzerine kargo ücreti de eklenecek) anlayamıyorum.

Birde yukarıdaki uslüp beni rahatsız etti, işe yaramayan ürüne bir kaç kişi birer defa para verir ve bir daha kimse ismini anmazdı, ama siz ürününüzün artık gerçek değerinin bu olduğunu bizlere (Hobici vb.) söylüyorsanız, bizler (En azından kendim için söyleyebilirim) 1 Kg. domates veya çilek için 20-30 TL'ye kıyan, harcayan insanlarız. Ama bu bizim enayiliğimizden veya saflığımızdan değil, doğa sevgimizden, organik sevgimizden kaynaklanmaktadır ve sizin ürününüzün ilk kullanıcıları da fiyatına bakmadan bizler olmaktayız ve sadece kendimiz kullanmakla kalmaz, işe yaradığını bildiğimiz ürünüde çevremize yayarız.
Sizin fiyat politikanız hobicileri bile yıldırabilecek durumdayken üretim yapıp para kazanma derdinde olan üreticilerimizle işinizin pek kolay olacağını zannetmiyorum. Size hayırlı işler dilerim.

metin71 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025