![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, İzninizle bir soru da ben sormak istiyorum. Öyle bir toprak karışımı yapmışım ki gerçekten çok karışık olmuş. Detay yazmayayım ama sorum şu olacak; Saksıdaki bu toprağın üstüne suyu dökünce 5-10 sn. su yüzeyde kalıyor. Toprak hemen emmiyor yani. Saksıyı sağa sola oynattığım zaman, su dolaşıyor saksıda, bu arada toprağı da ıslatmıyor. 5-10 sn. sonra yavaş yavaş emiyor suyu. Ne yapmışım acaba bu hale gelmiş ![]() Teşekkür ediyorum şimdiden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Alıntı:
Sizi çok iyi anlıyorum ve aynı sorun bende de var ![]() ![]() ![]() ![]() Çözüm için öncesini bulmak lazım.Aklıma gelen sebeplerden biri mazot, benzin veya fuol-oil tarzı yakıt karışmış olabilir, kokusu uçmuş ama kimyasal kalıntısı kalmış olabilir diyorum.Teyzemin evinde likit yakıtlı kat kalariferi ve balkonunda yakıt tankı vardı. ![]() Diğer düşüncem ise köpek ve kedi idrarı.Bu tarz bir kimyasal karışımı varsa ne yapılabilir bilmiyorum ama çözüm araştırmam gerekir.Sırf toprağı atmak istemememden kaynaklanıyor kolay toprak bulabilsem acımadan çöpe atacam toprağı.Ben araştırmaya devam ediyorum, bişey yakalarsam ve başarırsam yazarım (umarım...) Mehmet |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2019
|
Topragınızı bilemem ama şöyle bir önerim olacak aynı topragı baska bir saksıya doldurup hiç bastirmadan sulama yapin suyun süzülmesi hızlı olursa dikim yaparken aşiri bastryor olabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|