07-11-2010, 20:19
|
#11
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
|
Sn. Komkarbey,
Baklagiller daha çok azot kaynağı olarak kullanılıyor. Bu yüzden fosfor eksikliği için başka materyaller (özellikle deniz kabukluları) kullanmalısınız. Aşağıdaki listeden kendinize uygun olanı seçebilirsiniz. İllede baklagil diyorsanız en uygunu bakla gözüküyor.
| Adı | Azot (N) Oranı (%) | Fosfor (P) Oranı (%) | Potasyum (K) Oranı (%) |
|---|
| Şark Yoncası-Eşek Yoncası | 2.45 | 0.5 | 2.1 | | Elma Meyvesi | 0.05 | 0.02 | 0.1 | | Elma Yaprağı | 1.0 | 0.15 | 0.4 | | Elma Püresi | 0.2 | 0.02 | 0.15 | | Muz Posası | 1.75 | 0.75 | 0.5 | | Arpa (tane) | 0 | 0 | 0.5 | | Arpa (sap) | 0 | 0 | 1.0 | | Bazalt (mermer) | 0 | 0 | 1.5 | | Yarasa Dışkısı | 5.0-8.0 | 4.0-5.0 | 1.0 | | Fasulye (Tohum) | 0.25 | 0.08 | 0.3 | | Şeker Pancarı artıkları | 0.4 | 0.4 | 0.7-4.1 | | Kan | 13.25 | 1.0 | 0.6 | | Kemik Külü (Orjinali Bone black, diye geçiyor bazıları hayvan kömürü diye çevirmiş) | 1.5 | 0 | 0 | | Kemiktozu (işlenmemiş kemikten) | 3.3-4.1 | 21.0 | 0.2 | | Kemiktozu(pişmiş kemikten) | 1.6-2.5 | 21.0 | 0.2 | | Bira yapımından arta kalan artıklar (ıslak) | 1.0 | 0.5 | 0.05 | | Esmer Buğday sapı | 0 | 0 | 2.0 | | Kavun kabuğu (kül) | 0 | 9.77 | 12.0 | | Hintyağı Otu Püresi | 4.0-6.6 | 1.0-2.0 | 1.0-2.0 | | Sukamışı sapı ve su zambağı sapı | 2.0 | 0.8 | 3.4 | | Sukamışı Tohumu | 0.98 | 0.25 | 0.1 | | Büyükbaş Hayvan Gübresi (taze) | 0.29 | 0.25 | 0.1 | | Kiraz Yaprağı | 0.6 | 0 | 0.7 | | Tavuk Gübresi(Taze) | 1.6 | 1.0-1.5 | 0.6-1.0 | | Yonca (üçgül) (Ayrıca kalisyum içerir) | 2 | 0 | 0 | | Kakao Yaprağı Tozu | 1.0 | 1.5 | 1.7 | | Kahve (Öğütülmüş) | 2.0 | 0.36 | 0.67 | | Mısır (tane) | 1.65 | 0.65 | 0.4 | | Mısır (yeşil sap) | 0.4 | 0.13 | 0.33 | | Mısır Koçanı | 0 | 0 | 2.0 | | Mısır Silajı | 0.42 | 0 | 0 | | Pamuk tohumu- Çivit (kül) | 0 | 8.7 | 23.9 | | Pamuk Küspesi | 7.0 | 2.0-3.0 | 1.8 | | İşlenmiş Pamuk Artıkları | 1.32 | 0.45 | 0.36 | | Börülce otu | 3.0 | 0 | 2.3 | | Börülce (yeşil sap) | 0.45 | 0.12 | 0.45 | | Börülce Tohumu | 3.1 | 1.0 | 1.2 | | Yabani Ot - ayrık otu (yeşil) | 0.66 | 0.19 | 0.71 | | Yengeç (kurutulmuş, öğütülmüş) | 10.0 | 0 | 0 | | Yengeç (taze) | 5.0 | 3.6 | 0.2 | | Salatalık Kabuğu (kül) | 0 | 11.28 | 27.2 | | Kan (kurutulmuş) | 10.0-14.0 | 1.0-5.0 | 0 | | Ördek Gübresi (taze) | 1.12 | 1.44 | 0.6 | | Yumurta | 2.25 | 0.4 | 0.15 | | Yumurta Kabuğu (ayrıca kalsiyum içerir) | 2.25 | 0.4 | 0.15 | | Tüy-kıl | 15.3 | 0 | 0 | | Keçe Artığı | 14.0 | 0 | 1.0 | | Bakla (Tane) | 4.0 | 1.2 | 1.3 | | Bakla (Kabuk) | 1.7 | 0.3 | 1.3 | | Balık (kurutulmuş, öğütülmüş) | 8.0 | 7.0 | 0 | | Fish Kırıntısı (Taze) | 6.5 | 3.75 | 0 | | Nişasta | 6.4 | 0 | 0 | | Granit Tozu | 0 | 0 | 3.0-5.5 | | Grayfurt Kabuğu (kül) | 0 | 3.6 | 30.6 | | Asma Yaprağı | 0.45 | 0.1 | 0.4 | | Üzüm Posası | 1.0 | 0.07 | 0.3 | | Çim (fazla büyümemiş) | 1.0 | 0 | 1.2 | | Yeşil Kum | 0 | 1.5 | 7.0 | | Saç | 14 | 0 | 0 | | Tırnak ve Boynuz | 12.5 | 2.0 | 0 | | At Gübresi (Taze) | 0.44 | 0.35 | 0.3 | | Fırın Külü (odun külü olabilir, orjinalinde, Incinerator Ash geçiyor) | 0.24 | 5.15 | 2.33 | | Denizanası (kurutulmuş) | 4.6 | 0 | 0 | | Mavi çim (taze) | 0.66 | 0.19 | 0.71 | | Mavi çim (saman) | 1.2 | 0.4 | 2.0 | | Deri tozu | 11.0 | 0 | 0 | | Limon Kabuğu (kül) | 0 | 6.33 | 1.0 | | Istakoz | 4.5 | 3.5 | 0 | | Süt | 0.5 | 0.3 | 0.18 | | Akdarı samanı | 1.2 | 0 | 3.2 | | Melas (pekmez) Tortusu | 0.7 | 0 | 5.32 | | Melas Artığı | 0 | 0 | 3.0-4.0 | | Çamur (taze su, orjinal fresh water diyor, tatlı su olabilir) | 1.37 | 0.26 | 0.22 | | Çamur (liman) | 0.99 | 0.77 | 0.05 | | Çamur (tuzlu) | 0.4 | 0 | 0 | | Midye | 1.0 | 0.12 | 0.13 | | Ceviz Kabuğu | 2.5 | 0 | 0 | | Meşe Yaprağı | 0.8 | 0.35 | 0.2 | | Yulaf (tane) | 2.0 | 0.8 | 0.6 | | Yulaf samanı | 0.49 | 0 | 0 | | Yulaf Sapı | 0 | 0 | 1.5 | | Zeytin posası | 1.15 | 0.78 | 1.3 | | Portakal Kabuğu | 0 | 3.0 | 27.0 | | İstiridye Kabuğu | 0.36 | 0 | 0 | | Şeftali Yaprağı | 0.9 | 0.15 | 0.6 | | Bezelye (yem) | 1.5-2.5 | 0 | 1.4 | | Yerfıstığı (tohum | çekirdek) | 3.6 | 0.7 | | Yerfıstığı kabuğu | 3.6 | 0.15 | 0.5 | | Bezelye kozası (kül) | 0 | 3.0 | 9.0 | | Armut | 0.7 | 0 | 0.4 | | Güvercin Gübresi (taze) | 4.19 | 2.24 | 1.0 | | Kazayağı | 0.6 | 0.1 | 0 | | Ananas Yaprağı | 0.5 | 0.12 | 0.03 | | Patates kabuğu (kül) | 0 | 5.18 | 27.5 | | Pataes Yumrusu | 0.35 | 0.15 | 2.5 | | Patates Sapları (kurutulmuş) | 0.6 | 0.16 | 1.6 | | Erik kurusu | 0.18 | 0.07 | 0.31 | | Balkabağı (taze) | 0.16 | 0.07 | 0.26 | | Tavşan çalısı (rabbit brush) (kül) | 0 | 0 | 13.04 | | Tavşan Gübresi | 2.4 | 1.4 | 0.6 | | Ragweed (saman nezlesine neden olan otmuş) | 76 | 0.26 | 0 | | Kolza tohumu unu | 0 | 1.0-2.0 | 1.0-3.0 | | Ahududu yaprağı | 1.45 | 0 | 0.6 | | Çayır üçgülü (kızıl yonca) | 2.1 | 0.6 | 2.1 | | Okyanus kaya ve midye kalıntıları | 0.22 | 0.09 | 1.78 | | Gül (çiçek) | 0.3 | 0.1 | 0.4 | | Çavdar Samanı | 0 | 0 | 1.0 | | Salt March Samanı (Türkçesini bilen varsa yazabilir) | 1.1 | 0.25 | 0.75 | | Sardalya kırıntıları | 8.0 | 7.1 | 0 | | Denizyosunu (kurutulmuş) | 1.1-1.5 | 0.75 | 4.9 | | Denizyosunu (taze) | 0.2-0.4 | 0 | 0 | | Koyun ve keçi gübresi (taze) | 0.55 | 0.6 | 0.3 | | Tftik ve keçe | 8.0 | 0 | 0 | | Karides kafası (kurutulmuş) | 7.8 | 4.2 | 0 | | Karides artıkları | 2.9 | 10.0 | 0 | | Elenmiş istiridye kabuğu | 0.36 | 10.38 | 0.09 | | İpek işleme artıkları | 8.0 | 1.14 | 1.0 | | İpekböceği kozası | 10.0 | 1.82 | 1.08 | | Sulu çamur | 2.0 | 1.9 | 0.3 | | Sulu çamur (aktifleştirilmiş atıksu çamuru) | 5.0 | 2.5-4.0 | 0.6 | | Et ve balığın tütsü ile kurutulduğu yerden çıkan kül | 0 | 0 | 4.96 | | Süpürgedarısı sapı | 0 | 0 | 1.0 | | Soyafasulyesi samanı | 1.5-3.0 | 0 | 1.2-2.3 | | Denizyıldızı | 1.8 | 0.2 | 0.25 | | Şeker artıkları (ham) | 2.0 | 8.0 | 0 | | Tatlı patates | 0.25 | 0.1 | 0.5 | | Domuz gübresi (taze) | 0.6 | 0.45 | 0.5 | | Meşe kabuğu külü | 0 | 0.34 | 3.8 | | Meşe kabuğu külü (kullanılmış) | 0 | 1.75 | 2.0 | | su tankı (vaya havuz) tortusu | 3.0-11.0 | 2.0-5.0 | 0 | | çay (Öğütülmüş) | 4.15 | 0.62 | 0.4 | | Çayırotu samanı | 1.2 | 0.55 | 1.4 | | Tütün yaprağı | 4.0 | 0.5 | 6.0 | | Tütün sapı | 2.5-3.7 | 0.6-0.9 | 4.5-7.0 | | Domates (sebze) | 0.2 | 0.07 | 0.35 | | Domates yaprağı | 0.35 | 0.1 | 0.4 | | Domates sapı | 0.35 | 0.1 | 0.5 | | Tung oil püresi | 6.1 | 0 | 0 | | Burçak (cılban) samanı | 2.8 | 0 | 2.3 | | Atık kum-kil | 9.5 | 0 | 0 | | Buğday kepeği | 2.4 | 2.9 | 1.6 | | Buğday (tane) | 2.0 | 0.85 | 0.5 | | Buğday sapı | 0.5 | 0.15 | 0.8 | | Beyaz yonca (yeşil) | 0.5 | 0.2 | 0.3 | | Kış çavdarı samanı | 0 | 0 | 1.0 | | Odun külü | 0 | 1.0-2.0 | 6.0-10.0 | | Yün artıkları | 3.5-6.0 | 2.0-4.0 | 1.0-3.5 |
|
|
|