![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-12-2011
|
Toprak analizini yaptırdım.Yorumlarınızı bekliyorum.
Arkadaşlar yaklaşık 3 yıldır uğraştığım bahçemin toprak analizini yaptırmak ancak nasip oldu. Ancak sonuçları incelerken sizlerin bilgi ve fikirleri yolumu aydınlatacak.Destekleyici öneri ve paylaşımlarınızı bekliyorum. Bu arada PDF uzantılı analiz sayfasını ekleyemediğim için elle tek tek yazıyorum. ![]() Su ile doygunluk :% 67 ---\ Kum oranı :% 33 -----------\ Silt oranı :% 19 ------------ > Killi Kil oranı :% 48 -------------/ Toprak türü : C ------------/ Ph oC/ph : 7,64 Hafif alkali Ph 20,4 oC/ph : 8,14 Hafif alkali EC/ %tuz :184/0,059 Tuzsuz Kireç içeriği :% 21,80 Fazla kireçli Organik madde :% 0,31 Çok az seviyede Yarayışlı fosfor kg/da : 3,02 Az seviyede Yarayışlı potasyum kg/da :85,44 Çok yüksek seviyede Sayfanın orjinalinide yüklemeye çalışacağım. Destek bilgi ve önerilerini pür dikkat bekliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-12-2011
|
Bu arada yazmayı unutmuşum. -Yer : Gümüşhane -Rakım :1.650m -Büyüklük: 2 dönüm güney batı eğimli -Eğim % olarak bilmiyorum.ama üst sınır ile alt sınır arası yatay mesafe 38 metre ve kot farkı 3 metre kadar.buradan canlandırabilirsiniz ![]() -Tüm rüzgarlara açık ancak kuzey rüzgarlarının soğuğu ve hakimiyeti fazla. ![]() Evet anlaşıldığı üzere veriler biraz negatif ![]() Ancak şu ana kadar bahçedeki uğraşılarım bana gelecek adına umut verdi.İlerde çoluk çocuğum ağaçların arasında koşup oynayabilecek gibi geliyor. 3 yılda bahçeye; - 2 mavi ladin - 2 fıstık çamı - 2 sedir - 2 köknar - 30 karaçam - 4 ceviz - 4 elma - 3 armut - 2 kiraz - 2 vişne - 2 dut (ters ve normal) - 3 kayısı - 2 erik - 3 fındık - 2 ıhlamur - 2 salkım söğüt - 3 üzüm - 1 şeftali - 1 ayva - 1 nar ... Hepsini 2 dönüme hemde evle birlikte nasıl sığdırdın demeyin bazıları tutmadı yerine bir sonraki sene yenisini diktim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Kalsiyum ne durumda? Organik madde çok fakir. Organik maddeyi tamamlamak için yapacağınız şeyler diğer eksiklikleri de büyük ihtimal giderecektir. Olabildiğince çok yanmış hayvan gübresi veya kompost edinip toprağa karıştırmanız, sürekli olarak kışlık ve yazlık örtü bitkisi ekmeniz, zamanı geldiğinde de bunları biçip tekrar toprağa karıştırmanız lazım. Leonardit ve ayrıca humik asit takviyesi yapmanız faydalı olur. Organik maddenin bu kadar az olduğu bir durumda kimyasal malzemelerle mineral tamamlamanın anlamlı olmadığını düşünüyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|