Merhaba, bu siteye uzun zamandır üyeyim ama işyerinden mesaj yazamadığım için paylaşımlarım maalesef az ama hergün açıp okuyorum. Bende 2013 mart ayında bilecik selöz köyünde 7 dönüm yerime 40 kadar ceviz ağacı bir bölümüne de meyve ağacı diktim. Dikimden önce arlayı sürdürdüm çukurları kepçe ile açtırdım ve 4-5 ay bu şekilde bekledi mart ayında dikim sırasında çukurların en altına toprak ve yanmış keçi gübresi karışımı koyuldu fidan köklerine sim derma değecek şekilde ekim yapıldı. Kışa girerken tekrar keçi gübresi verildi bu arada sulama taşıma ile yapılarak sık sık çapalandı. ilk yazlarında tırtıl mücadelesi yapıldı ancak tırtıllar fidanların gelişimini maalesef engelledi. Toprak tahlili daha sonra yapılarak tahlil sonucuna göre tsp gübre 2014 mart ayında verildi ancak potasyum sülfat verilmedi. Yazın tırtılı engeller düşüncesiyle koalin yapıldı ve başarılı oldu ya da şansımıza tırtıl yoku. Fidanlar henüz 1 kere kış gördükleri için 1 yaşında sayılırlarmış. fidanların tutması ise sanırım acemi şansı 40 fidanda sadece 1 tane kurudu 1 taneside kuruyarak aşı yerinin altından tekrar sürgün verdi. Bu arada şunuda belirteyim ağaçların cinsi karışık ve 8*8 olarak dikildi. Maalesef ben bu işlerde acemiyim bu ay fermente edilmiş tavuk gübresi vermeyi düşünüyorum. Toprak tahlilime göre bana yorum ve yol göserebilirmisiniz? Hepinize iyi geceler. (Daha önce ceviz bölümünde paylaşmıştım ama burası daha uygun)
|