agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni117Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-06-2013, 15:19   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-12-2012
Toprak tahlili ve öneriler

Merhaba dostlar. Tekirdağ ili Çorlu ilçesinde 20 dönümde ceviz ekmeyi düşünüyoruz. 0-40cm 40-60cm 60-80cm den alınmış toprak tahlillerini ekte paylaştım. İklim karasal olmakla birlikte rakım 100 civarındadır. Chandler - Pedro - Franquette olarak 7x7 dikim aralığıyla ekim yapmayı düşünüyoruz. Verilen gübreleme hakkında yorumlarınızı da paylaşırsanız sevinirim.

Eklenen Resimler

bosstanci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2013, 19:29   #2
Ağaçsever

tWoFuNN's Avatar

Giriş Tarihi: 14-01-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bosstanci Mesajı Göster
Merhaba dostlar. Tekirdağ ili Çorlu ilçesinde 20 dönümde ceviz ekmeyi düşünüyoruz. 0-40cm 40-60cm 60-80cm den alınmış toprak tahlillerini ekte paylaştım. İklim karasal olmakla birlikte rakım 100 civarındadır. Chandler - Pedro - Franquette olarak 7x7 dikim aralığıyla ekim yapmayı düşünüyoruz. Verilen gübreleme hakkında yorumlarınızı da paylaşırsanız sevinirim.
Potasyum ile magnezyum arasında antagonistik ilişki vardır. Anlamadığım ise neden toprakta potasyum değeri yüksek iken hem tsp hem de potasyum sülfat önerilmiştir ? Bence azotlu gübreleme için amonyum nitrat uygulayıp ayrıca toz ( elementel )kükürt uygulamanız veya amonyum sülfat uygulamanız daha iyi olur.

Düzenleyen tWoFuNN : 09-06-2013 saat 10:09
tWoFuNN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025