agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni544Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-02-2012, 23:41   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
[QUOTE=MeyveliTepe;908606]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless Mesajı Göster
Sn Meyvelitepe

Bu aşağıdaki mesajınızda yeralan yazıyı ben de okudum ve halen 10-20 USD/ton bedelle ihraç ediliyorsa ilginçtir. Ancak Bu verdiğiniz örnek Sn zeytinlibahçenin sanırım 16 no.lu mesajı idi ona çok benziyor.

Neresi benziyor? Benim mesajım "Kibited" Kil Bilimi Dergisinde yayınlanan bir makaleden bir alıntı idi.

Zeytinlibahçe'nin oldukça eski tarihli mesajında ise ülkemizden çıkarılan kaolinin yurt dışında işlenip geri geldiği şeklinde bir ibare var ki, alıntı yaptığım makalede öyle bir şeyden söz edilmiyor. O tarihlerde hepimiz ülkemizde bol miktarda kaliteli kaolin bulunduğunu zannediyorduk.

Bence Hayli benziyor, Sn Çamtepenin verdiği kalemaden linkindeki üretimin kuru kırım raw material yani 10-20 USD / Ton olduğunu mu halen düşünüyorsunuz?

İsterseniz Kibited ve Aliağa expres haberlerine bir kez daha bakın.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2012, 09:16   #2
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:

Bence Hayli benziyor, Sn Çamtepenin verdiği kalemaden linkindeki üretimin kuru kırım raw material yani 10-20 USD / Ton olduğunu mu halen düşünüyorsunuz?

İsterseniz Kibited ve Aliağa expres haberlerine bir kez daha bakın.
Benziyorlar evet, ikisi de Türkçe, ikisi de kaolinden bahsediyor, ikisi de Türkiye'de kaolin madeni bulunduğunu söylüyor.

Farklılıkları ise, biri ülkemizdeki kaolinin çok kaliteli olduğunu söylerken, diğeri düşük kaliteli olduğunu söylüyor. Aliağa Ekspres'de yayınlanan haberin sonundaki "kaolin nasıl elde ediliyor" bölümünde Türkiye'den çıkan kaolinin ABD'ye gittiği ve orada öğütülüp tekrar geldiği yazılı iken, Kibited'deki makalede Türkiye kaolinlerinin seramik ve beyaz çimento için $10-20/ton fiyatla ihraç edildiği yazılı. Türkiyeden gidip de geri helen bir malzemeden söz edilmiyor.

Nitekim, #264 nolu, kibited'deki makale ve MTA verilerinden bahsettiğim mesajda,
Alıntı:
Sevgili Halil Önen'in kulakları çınlasın. Nereden duydu bilmiyorum. Kaliteli kaolinin Amerikaya gidip, öğütülüp geri gelmesi gibi bir durum yok.

Türkiye, kaliteli kaolin ihtiyacını karşılamak için ithalat yapmaktadır. MTA'nın 2010 yılı maden dış ticaret verilerine göre, ithal edilen madenler arasında kaolin ve kaolinli killer 424 bin ton ve 47,5 milyon $ tutarla altıncı sıradadır.[2]
Şeklinde de bir yorumda bulunmuşum (galiba Aliağa Ekspres'deki yazıyı forumda Halil bey duyurduğu için)

Bu arada Aliağa Ekspres'te yayınlanan haberin ana fikri, Kaolinin ülkemiz tarımında zehirli bileşiklerin kullanımının yok edilmesi ya da azaltılmasında önemli bir araç olduğunun duyurulması ve vurgulanması. Bu bakımdan çok değerli. Bu anafikirdeki yazıdan başka şeyler çıkartmaya çalışmak da doğru değil.

Alıntı:
... Sn Çamtepenin verdiği kalemaden linkindeki üretimin kuru kırım raw material yani 10-20 USD / Ton olduğunu mu halen düşünüyorsunuz?
Bilmiyorum, merak da etmiyorum. Karo seramik imalatıyla ilgili olsaydım belki açıp sorardım.

Alıntı:
.... Ham maddenin ithal edilip işlemden (rafine ve de kalsine Yapılıp ) yurtiçinde satılması da yerli üretim kadar ülkemize katma değer sağlacağı hususudur.
Güzel fikir. Soru şu ki, kim yapacak? Burası bir madencilik forumu olsaydı belki bu da tartışılırdı, ama değil. Neticede spekler belli. Bizler için kim, nasıl yaparsa yapsın, speklerden asla taviz vermeden ve iyi fiyatla elde edilebilirlik önemli.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2012, 22:44   #3
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe

Neresi benziyor? Benim mesajım "Kibited" Kil Bilimi Dergisinde yayınlanan bir makaleden bir alıntı idi.

Zeytinlibahçe'nin oldukça eski tarihli mesajında ise ülkemizden çıkarılan kaolinin yurt dışında işlenip geri geldiği şeklinde bir ibare var ki, alıntı yaptığım makalede öyle bir şeyden söz edilmiyor. O tarihlerde hepimiz ülkemizde bol miktarda kaliteli kaolin bulunduğunu zannediyorduk.

[QUOTE=MeyveliTepe;908676]Benziyorlar evet, ikisi de Türkçe, ikisi de kaolinden bahsediyor, ikisi de Türkiye'de kaolin madeni bulunduğunu söylüyor.

Sn Meyvelitepe siz de karar verin benziyor mu benzemiyor mu?

Eski 07-02-2012, 23:02   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe

Aslında eski değil Sn zeytinlibahçeye yazdığım mesajda oldukça eski olmadığını göreceksiniz

Eski 07-02-2012, 22:55   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Benziyorlar evet, ikisi de Türkçe, ikisi de kaolinden bahsediyor, ikisi de Türkiye'de kaolin madeni bulunduğunu söylüyor.

Farklılıkları ise, biri ülkemizdeki kaolinin çok kaliteli olduğunu söylerken, diğeri düşük kaliteli olduğunu söylüyor. Aliağa Ekspres'de yayınlanan haberin sonundaki "kaolin nasıl elde ediliyor" bölümünde Türkiye'den çıkan kaolinin ABD'ye gittiği ve orada öğütülüp tekrar geldiği yazılı iken, Kibited'deki makalede Türkiye kaolinlerinin seramik ve beyaz çimento için $10-20/ton fiyatla ihraç edildiği yazılı. Türkiyeden gidip de geri helen bir malzemeden söz edilmiyor.

Nitekim, #264 nolu, kibited'deki makale ve MTA verilerinden bahsettiğim mesajda,
Şeklinde de bir yorumda bulunmuşum (galiba Aliağa Ekspres'deki yazıyı forumda Halil bey duyurduğu için)

Bu arada Aliağa Ekspres'te yayınlanan haberin ana fikri, Kaolinin ülkemiz tarımında zehirli bileşiklerin kullanımının yok edilmesi ya da azaltılmasında önemli bir araç olduğunun duyurulması ve vurgulanması. Bu bakımdan çok değerli. Bu anafikirdeki yazıdan başka şeyler çıkartmaya çalışmak da doğru değil.

Bilmiyorum, merak da etmiyorum. Karo seramik imalatıyla ilgili olsaydım belki açıp sorardım.

Güzel fikir. Soru şu ki, kim yapacak? Burası bir madencilik forumu olsaydı belki bu da tartışılırdı, ama değil. Neticede spekler belli. Bizler için kim, nasıl yaparsa yapsın, speklerden asla taviz vermeden ve iyi fiyatla elde edilebilirlik önemli.
Sn Meyvelitepe madem merak etmiyorsunuz madem burası madencilik forumu değil neden bu raporu (ki sanırım 2006 yılına ait) yayınlıyorsunuz ve de 10-20 usd/ton ihraç bedelini rapordan hariç siz kendi ifadelerinizle özellikle vurguluyorsunuz?

Eski 07-02-2012, 23:42   #6
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Sn Meyvelitepe madem merak etmiyorsunuz madem burası madencilik forumu değil neden bu raporu (ki sanırım 2006 yılına ait) yayınlıyorsunuz ve de 10-20 usd/ton ihraç bedelini rapordan hariç siz kendi ifadelerinizle özellikle vurguluyorsunuz?
Name:  kibited.jpg
Views: 762
Size:  69.1 KB

Sn.Soilless, Alay mı ediyorsunuz, başka bir terslik mi var? Sanırım size herhangi bir şey yazmanın, hatta şurada söyle bir şey yazıyor demenin bir faydası olmayacak.

MTA'nın linkini vermiştim. O sitede ihracat bilgileri de var (2010 yılına ait). İhracat bedelini miktara bölerseniz ortalama seviyeyi de devlet kaynaklarından görmüş olurdunuz ama sanırım bunu söylemenin de bir anlamı yok. Bir çok şey yazdınız, ama hiç bir şey söylemediniz. Kendi adıma enerjimi ve zamanımı içi dolu bir şey ile harcamak isterim.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025