![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
kaolinin kullanım alanları sınırlıdır. Sebzelerin çoğunda kaolin kullanamazsın. Sebzeler tarladan kaldırıldıktan sonra bir yerde yıkanır, temizlenir, kaybettiği su tekrar kazandırılır. Örneğin, maydanoz, tere, ıspanak, marul, biber v.b sebzelerde kaolin kullanamazsın, zaten kış aylarına denk gelir. Meyvelere gelince; örneğin elma, armut, zeytin, üzüm, antep fıstığı, mandalina, trabzon hurması, domates v.b. ürünler hasat edildiğinde yıkanmaz, pazara bu şekilde sunulur. Üretici meyve üzerindeki kaolinin ne olduğunu ve neden kullandığını kendisi bilmek zorunda; bunun savunmasını yapmak zorunda... Yani bilinçlenmek zorunda... Tüketici ise ister üretici, ister tüketici_üretici çevrelerce bilgilenmek zorunda... Tüketicinin meyve üzerinde gördüğünü zararlı gibi algılama ön yargısı, görünmeyen zararlı _ kimyasal ilaç_ kadar tehlikelidir. Bu kaygılarınıza katılıyorum. |
|
|
|
|
![]() |
|
|