agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni544Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-07-2011, 12:56   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bu arada Sunguard'da OMRI listesinde. AT-80'in de analiz sonuçları sitesinde zaten yayınlanmış durumda (ben sordum diye değil - yalan da çıkmadı). Elimde hem AT-80'in hem de Sunguard'ın ayrıca yazılı içerik ve analiz deklerasyonları da var. Önce sizinkini bir görelim, sonra belki yayınlarım.
Mum olayına tekrar dönelim ve Don Aluisi kimmiş öğrenelim. Burada gösterilen sertifika ve üretici firma 51 yıldır Amerika'da Kaliforniya'da kaolin üreten Don Aluisi. Öyküsüne, okyanus ötesine uzanarak, daha ayrıntılı girecektik zaten. Kısaca bu yazıda sözetmiştik. Aşağıda benim blogumdaki o bölümü olduğu gibi alıyorum.


"Oysa bırakalım diğer ürünleri, kaolin bile Kaliforniya’da Don Aluisi tarafından Sun Guard adıyla üretilmekte, satılmakta ve çeşitli meyve ve sebzeler ile cevizde 46 (haberin yazıldığı tarihte 46 yıldır, şu anda 51 yıl) yıldır kullanılmaktadır. Bu ürün Kaliforniya’da Kaliforniya Üniversitesi’nde uzman Davis tarafından çeşitli bitki ve Granny Smith türü elmalarda denenmiş ve olumlu sonuçlar alınmış. 1964’te Aluisi, ürününe Sıcaklık Kontrol Spreyi (Temperature-Control Spray) olarak patent almış ve ürünün ana maddesi Silsyum Dioksit olarak tescil edilmiş. Ancak patenti 17 yıl sonra geçerliliğini yitirmiş. Onun söylediğine göre bugün sattığı ürün temel olarak kaolinden oluşmakla birlikte içine bir miktar diğer maddelerden de katmış. Bugüne kadar bu ürün sadece Kaliforniya’da satılmış. “Çünkü ancak bu kadarını yapabiliyordum” diyor Aluisi. Şimdilerde ürününün Washintonda da satılması için bazı haklarını devretmiş. Garpitir ki Engelhard bu kişiye karşı hiçbir dava açmamış."

Yani Meyvelitepe'nin söz ettiği ve hep örnek verdiği Surround'dan önce kaolin zaten tarımda kullanılıyormuş. Ortada başkasının lisansının bize Sunguard diye gösterilmesi gibi garip bir durum söz konusu. Kimmiş Roa'cılara benzeyenler görülsün.

İşte Mister Glenn'in öyküsü de buydu. Ayrıntısı gelecek biraz zaman!

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025