![]() |
|
|
|
#11 | |||
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sevgili Lilium, Olmayan şeyin belgesi olur mu? Yayınladığım tabloya bir daha bakalım; formül verileriyle ilgili altında şöyle bir şey yazıyor. (a) Varsa test raporuna göre yoksa söylenen ya da söylenmeyene göre Bu ürün ile ilgili, ürünün rafine ve kalsine olduğunun yazılı olduğu bir şey gördünüz mü? Böyle bir şey söylenmiş mi? Dün gece yarısına kadar ürünün sitesinde ürünün kimyasal ve fiziksel durumu ile ilgili bunlar yazıyordu; Alıntı:
Hoş, şimdi hiç biri yok. Silinmiş. Ne şimdi, ne de daha öncede rafine ve kalsine edildiği yazılı değildi. Buna karşın bulk density değeri olarak 315 ± 35 yazılıydı. Dün geceki tartışmalarda bu rakamın doğru olmadığını belirtince sitedeki bu bilgiler silindi birden, sizce neden olabilir? Neden yazılan rakam doğru değildi? Bu rakam doğru değilken başka hangi rakam ya da bilgiler doğru idi? Buradaki bilgiler, okuyanlar ürün hakkında bilgilensin diye değil midir? Neden silindi? Belki ben yanlış ölçmüşümdü? Kalsine ürün konusunda epey tecrübem oluştu. Hemen belli oluyor. Buna rağmen kalsine edilmiş ise de diğerlerinin yapısal özelliklerini göstermiyor. Zaten de öyle bir spek belirtilmemiş. Rafine edilen gözle anlaşılmaz. Başka bilgilere ihtiyaç var. Önemli bir prosestir. Rafine ürün satan ilk önce belirtir bunu. Rafinasyon sonunda kalan metal analizleri vb. belgelenir. Siz böyle bir belge gördünüz mü? Müşteri olarak ben mi analiz yaptırıp anlamalıyım? Bu arada tebrikler, kova çok güzel boşalmış. Siz ürünü kaç liradan satın aldınız bilmiyorum. Bu ağırlık meselesi, çok ucuz olduğu iddia edilen ürünün bana göre, aslında epeyce pahalı olduğunu, hatta "çok pahalı" olarak nitelenenlerden de pahalı olduğunu ortaya çıkardı. Bunun yanı sıra, ispatlı belgeli ve gerçekten ucuz başka bir ürünün ortaya çıkması da işleri biraz karıştırdı galiba. Biraz daha eskiye gidelim. Kendiliğinden ürünle ilgili bilgi verilmemiş, kabul, fakat bir çok kere sorulmuş, bunlara ya hiç yanıt verilmemiş, ya da alakasız veya kaçamak cevap verilmiş. Yani yanıt vermekten kaçınılmış. Alıntı:
Buna rağmen bir yerde vardıydı da benim gözümden kaçmış ise; Alıntı:
Öte yandan bakın, ürünün sitesinde; Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|