![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Bu permakültürcülerin uyguladığı bir sistemdi. ![]() Ama başarılı olamadım. Özellikle ayrık ve topalak dediğimiz ot ne gazete kağıdı ne de karton dinledi. Suçu kendimde bulmuştum. Sevgili acami yukarıdaki yazınız için teşekkür ederim. Şimdi içim rahat. Halbuki malçlamayı, gübre ve üstüne yaşil otlardan yaptığımda daha başarılı olmuştum. ![]() Gazete kağıdı (4-5 kat) ve karton kullandığımda sulama suyunun üzerinde biriktiğini görmüştüm. Köke ulaşması ise zor oluyordu. Çürümesini beklemek ise bir yılı alıyordu. ![]() Yeşil otla malçlama etkiliydi. Ama çabuk çürüyerek toprağa karışıyor bir süre sonra etkisini yitiriyordu. Ançak üç basamak yukarıda anlattığınız kıyılmış dal ve yaprak kırıntıları ile yapılan maçlamanın oldukca etkili olduğununa inanıyorum. Bu malçlama çok daha iyi... Hatta dut, çam, zeytin, çitlenbik, badem vb. ağaçların karışımından oluşan malçlama yapmak ve üzerine ema' lamak çok daha etkili olacaktır. Böylece toprak işlemesiz tarıma _meyve ağaçları için_ ualaşmanın önü açılıyor ve soru işaretleri yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Teşekkürler acami. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|