agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 1 Gönderen Adalet Yağcı
  • 1 Gönderen Benol Hazaroğlu
  • 1 Gönderen Veli15
  • 1 Gönderen flamencodiablo
  • 1 Gönderen Cymbelina

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-03-2019, 11:21   #22
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-03-2019
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 27
Selam, geçenlerde burada okuduktan sonra hemen kasaba gidip büyük bir büyükbaş kemiği aldım. uğraştırıcı oluyor fakat un haline getirmeme çok az kaldı.

şöyle yaptım, kasap büyük baş kemiğini testere ile 4 e böldü. eve gelince su değiştirerek 4 5 defa kaynatıp iliklerini ve yağlı kısımlarını boşalttım.

sonra 200 derece fırında yaklaşık 2 saat kadar pişirdim. bu kaynatma ve fırınlama sonucunda kemiğin orta içi boş olan ince kısmı çıtır çıtır kırılgan bir hale geldi.

geriye iki büyük eklem kısmı kaldı. onların da artık iyice çıtırlaşan kısımlarını çekiç yardımıyla ufalayarak içindeki iliğe tekrar ulaştım. iliği ve yağ dokusunu kaynatıp temizledikten sonra az önce fırına attım.


dediğim gibi ince olan kısımlar pirinç havanda un haline getirebilecek kadar çıtırlaştı.

tek endişem eser miktarda kemik üzerinde ve içerisinde kalan yarısı karbonlaşmış(yanmış) yarısı da kemik yüzeyine sinmiş yağın bitkilere zarar verip vermeyeceği.

özellikle ara ara kaynatmalarımın amacı yağı eritip ısıtıp su değiştirerek uzaklaştırmaktı.

enteresan günler yaşıyorum, az önce havanda mangal kömürü ve kırmızı tuğla ufaladım, günlerdir eve çakıl taşı, bahçe toprağı, torf taşıyorum.

komşular kuşkulanmaya başladı. polis baskını da olabilir, bakırköyden de gelebilirler. çiçek sevdası uğruna ne hallere düştük

Cymbelina beğendi.

Düzenleyen flamencodiablo : 30-03-2019 saat 11:24 Neden: imla hataları
flamencodiablo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
bone meal, kemik tozu, kemik unu


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025