![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2007
|
Soğuk ve sıcak katlama (tohum)
merhaba ben yeni üyeyim.arkadaşlar benide konularınıza dahil ederseniz sevinirim bu arada tohumu katlama usulunu bilen var mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hedara, forumumuza hoşgeldiniz. Tohum katlama, bildiğiniz elenmiş dere kumunun bir kasa veya makul bir kapta bir kat tohum birkat kum olacak şekilde kat kat hazırlanmasıyla yapılır. Kat kalınlığı kabın taşınmasına olanak verecek yükseklikte ve büyüklükte olmasıyla ayarlanır. Bu işlem için kum, perlit, pomza gibi soğuk olabilen ve nemini kolay kaybetmeyen materyaller de kullanılır. Tohumun isteğine göre katlamaya aldığınız kap soğuk ortama konulur ve tohumun istediği süreye göre katlamadan çıkartılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2007
|
teşekkürler selahattin bey bana çok faydası olacak bu tekniğin, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2018
|
Merhabalar herkese. Ben de tohum sevdalılarındanım. Elimde aliexpresten getirttiğim bonsai tohumları vardı. Daha önce nemli pamuk içerisinde kilitli poşetlerde bırakarak çimlendirmeyi denemiştim fakat başarısız olmuştum. Şimdi teklçrar deniyorum. Katlama tekniğini yeni öğrendim. Öncelikle forumda yazılan hemen hemen her şeyi okudum konu ile ilgili fakat kafamda net olmayan şeyler var. Söylenildiği gibi toprak karışımını karton bardaklara hazıladım. 24 saat suda beklettiğim tohumlarımı toprağa gödüm ve üzerini hava almayacak şekilde folyoya sarıp buzdolabına koydum(buzdolabı poşetim mevcıt değildi). 2 ay kadar bekleteceğim fakat çimlenme soğuk hava şartlarında gerçekleşebiliyor mu yani buzdolabındayken? Yoksa dolapta bekleme süresi bittikten sonra dışarıya aldığımızda mı çimlenme/filizlenme olmasını beklemeliyiz? **** dolaptayken çimlenme olmamış tohumları çimlenene kadar buzdolabında mı tutmalıyız?Tohumlarım japon akçaağacı ve ergüvan bu arada. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-08-2021
|
Kumun içerisine koyduğumuz tohumlar ör:ladin tohumu; soğuk katlamadan sonra kumun içinden tohumları nasıl seçeceğiz? Peçeteyle soğuk katlama yapamayız mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|