agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni70Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-09-2006, 16:01   #6
Ağaç Dostu
 
fmt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
Almanlar homeopatik ürünleri seviyorlar. Siz çok daha iyi bilirsiniz insanlarda kullanımı pek tavsiye edilmeyen homeopatik ilaçlar Almanya'da rahatça satılabiliyormuş (yani bunları okudum ne derece doğru bilmiyorum).

Biplantol adlı ürün sadece Almanya'da ve komşu ülkelerde kullanılıyor. Ülkemizde ruhsatlı olan buna benzer bir ilaç var. Ancak bu ilaç toprak kökenli patojenlere karşı etkili değil. Bitkilerde de savunma sistemleri vardır ama bunlar insanların savunma sistemlerinin ancak onda biri eder diyebilirim.

Biplantolun kullanımını genel anlamda soruyorsanız olabilir derim. Yani sulama suyuna ekleyip arasıra bitkiye verilmesi iyi olabilir. Sadece hastalıklara dayanıklılığını sağlamıyor ayrıca bitkideki metabolizmayı düzenleyip çevresel toksinlerin daha kolay detoksifikasyonunu sağlıyor.

Sorun bitki hastalanmadan önce hastalıklara karşı dayanıklı olması ise iyi çözüm olabilir. Ancak bitki hastalanmışsa o zaman tedavi edici ilaçların kullanımı daha mantıklı olur.

Çökerten hastalığı sizin de söylediğiniz gibi pekçok patojenin ortak oluşturduğu bir hastalıktır (Fusarium spp, pythium spp, phytophthora spp, Rhizoctonia spp, Sclerotinia sclerotiorum, Sclerotium rolfsi, Macrophomina phaseolina ve unuttuklarım...). Ancak bunlardan en baskın olanı Pythium debaryanum'dur. Bu etmenlere karşı ülkemizde en çok kullanılan iki ürün Trichoderma harzianum adlı hiperparazit fungus ile hazırlanmış olan T-22 planter box, diğeri ise Talclofos methyl etkili maddeli Rizolex'tir. Eğer Biplantol'dan memnun kalmazsanız bu iki ürünü deneyebilirsiniz.

Ayazkızı beğendi.
fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026