![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Konuyu canlandıralım. En az 5-6 yıllık zeytin ağaçlarında kullanmak için gübre önerisi verebilir misiniz? Çeşitli firmalar var internet üzerinde görüyorum, bir tanesinde karar kılmam lazım. Sizin önerebileceğiniz bir ürün varmı? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2018
|
paylaşım için teşekkürler benim gibi insanlar için çok bilgilendirici olmuş. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2016
|
Bactogen organik tarım ürünlerinden kullanan arkadaşlar var mı? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2019
|
Arkdaşlar bu konu burda kalmasın.mikoriza mantarı ile ilgili bilgi kirliliğini ortadan kaldırıp bu konuda çalışma yapan ve doğru sonuca ulaşana arkadaşların görüşlerini yazmasını bekliyoruz. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2020
|
Mykos mycorrhizae türü mikoriza mantarı kullandım.Bu tür Ekto-mikoriza değil Endo-mikoriza ...Küçük saksılarda ektiğim domates ve biber fidelerinde çok zayıf kök sistemi oluşuyordu, bu mantardan sonra çok gelişmiş bir kök sistemi oluştu.Şaşırtma sonunda toprakta gelişim normaldi.Belkide ortamda istedikleri şartlar yoktu ve öldüler.Mikoriza aşılanan bitkilerde kimyasal gübre ve ilacın zararlı olacağı ile ilgili yazılar okudum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2009
|
Türkiye' de tescilli Mikoriza gübre satışı var mı? Güvenilir olarak temin edilebilecek bir kaynak biliyor musunuz? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
https://www.bioglobal.com.tr/urun/en...ts-soluble-ers |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2009
|
Alıntı:
Ben de Bioglobal' den aldım bu arada. Ağaçlarda Phytophthora kaynaklı kök çürümelerine karşı kullanılan çalışmalar görmüştüm. Uyguladım ama sonuçlarına nasıl emin olacağım bilmiyorum. Bu mikroorganizmaları toprakta mikroskop ile kolayca görüntüleyebilir miyiz? Aynı zamanda bitkideki hastalıklı bölgede bu tür görüntüleme ile teşhis nasıl yapılıyor. Bana bu konuda bilgi verebilir misiniz? |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
|