agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-03-2010, 16:02   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hbayraktar Mesajı Göster
Bu sabah durum:
26.03 şişesi: Balon şişmiş ve dışarı sıvı akıtmıştı, şişedeki posa ve sıvının bir miktarını başka bir yere aktararak üzerine esmer şeker ilavesi yapıp tekrar balonla kapattım, fakat bu sefer balonu 3 yerden iğneyle deldim, 1 saat sonra tekrar şişmeye başladı (demek ki şişeleri ağzına kadar doldurmamak gerekiyor)

27.03 şişeleri: Aynı anda hazırlandıkları halde farklı şişme oranları var, hassas tartım olmadığı için oranları göz kararı yapmıştım belki bu nedenle, belkide birine kesme şekerleri suda eriterek, diğerine ise bütün halinde koyduğumdan.

Sn. Sarıcan, gaz oluşumunu somut olarak görmek için balonları delmemiştim, 1,5 lt pet şişe ağzına standart balonlardan geçirdim, sıkı olduğunu tahmin ediyorum, fakat 26.03 şişesinin sıvıyı balondan dışarı akıtmış olması (balon kısmi doluydu) onu da düşündürdü.

2 si Cuma gününe kadar hergün 1 veya 2 şişe yapmayı düşünüyorum, denenmesini istediğiniz fikirler varsa seve seve uygulamaya çalışırım.

Sn. Hbayraktar,
Enzim olayına gerçekten sıkı başladınız. Sizin gibi ilgili kişiler oldukça biz enzimden sonra, evde şarap (Sn. sarıcan şarabını içiyor bile), rakı, etanol vb. yeni şeyleri rahatlıkla deneyebiliriz.
Balondaki sıvı taşması gaz basıcının çok yüksek olmasından dolayı olabilir. Ayrıca sizin kendi kendinize keşfettiğiniz gibi şişede mutlaka bir miktar boş yer olmalı. Çünkü gaz basıncı küçümsüenecek bir olay değil. Cam şişeler daha sağlıklı olmasına rağmen cam şişelerde yapılmamasının nedeni şişeler patlayabileceği için. Çünkü cam plastik kadar esnek değil.
Aynı anda yapılan şişelerde süreç bazen birinde daha erken veya daha geç başlayabiliyor. Ayrıca gaz çıkışının başlangıcını etkileyen etmenlerden biriside meyvelerin cinsi. Şekerli meyveler daha erken başlıyor. Şeker oranı düştükçe gaz çıkış süreci uzuyor. Benim yonca yaprakları ile yaptığım iki şişeden birisinde 2. gün, diğerinde 4. gün ciddi anlamda gaz çıkışı başlamıştı.
Kolay gelsin.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025