![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
|
Alıntı:
Sn. Hbayraktar, Enzim olayına gerçekten sıkı başladınız. Sizin gibi ilgili kişiler oldukça biz enzimden sonra, evde şarap (Sn. sarıcan şarabını içiyor bile), rakı, etanol vb. yeni şeyleri rahatlıkla deneyebiliriz. Balondaki sıvı taşması gaz basıcının çok yüksek olmasından dolayı olabilir. Ayrıca sizin kendi kendinize keşfettiğiniz gibi şişede mutlaka bir miktar boş yer olmalı. Çünkü gaz basıncı küçümsüenecek bir olay değil. Cam şişeler daha sağlıklı olmasına rağmen cam şişelerde yapılmamasının nedeni şişeler patlayabileceği için. Çünkü cam plastik kadar esnek değil. Aynı anda yapılan şişelerde süreç bazen birinde daha erken veya daha geç başlayabiliyor. Ayrıca gaz çıkışının başlangıcını etkileyen etmenlerden biriside meyvelerin cinsi. Şekerli meyveler daha erken başlıyor. Şeker oranı düştükçe gaz çıkış süreci uzuyor. Benim yonca yaprakları ile yaptığım iki şişeden birisinde 2. gün, diğerinde 4. gün ciddi anlamda gaz çıkışı başlamıştı. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|