![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Çöp Enzim ve Pratik hava kilidi
Haklısınız Sn. Malina; Ben önce çöp enzim olarak açtım konu başlığını fakat iki enzim çeşidi birbirine karıştı. İsterseniz bir başlıkta mutfak bölümüne sadece içilebilir enzim olarak açalım ama ortak paydaları çok fazla. Mutfak bölümüne bir başlık açıp bu bölüme link bağlasak olur mu? Çöp Enzim: Yaklaşık 900 gr Meyve Kabuğu (Elma, Portakal, Kivi,Mandalina) 300 gr Kahverengi şeker 3 lt Su Yapılışı: İçilecek enzim imalinden artan meyve kabukları ve mutfaktan çıkan diğer meyve kabukları toplanarak pet kavanoza aralarına kahverengi küp şeker karıştırarark dolduruldu. Artan küp şekerler en üst kata konuldu. Sonra 3 lt içme suyu ile sistem tamamlandı ve kapağı sıkıca kapatıldı. Hava kilidi: İçilebilir enzim şişesindeki nargile düzeneğinden farklı olarak Sn. denizakvaryumu ve doğasever' in verdiği resimlerden esinlenerek yine akvaryum hortumundan basit bir hava kilidi uygulaması yaptım. Bu sefer kavanoz kapağına bu hava kilidini uyguladım. Sonuçlarını deneyerek sizlerle paylaşacağım. Bakalım beğenecekmisiniz. Hortum içindeki su hareketini görmek için sıvıyı renklendireyim diye düşündüm ama ne katacağım aklıma gelmedi. Malzemeler: 50 cm akvaryum hortumu 1 Adet çoçukların balonuna takılan plastik boru çubuk ( İkiye böldüm) 1 Adet serum hortumu haznesi 5 Adet Paket Lastiği Yaplılış; Kavanoz kapağına 4.5 mm delik delindi. Akvaryum hortumu bu deliğe sıkı ve sızdırmaz şekilde takıldı. 25-30 cm sonra kesilerek ucuna plastik boru takıldı. Akvaryum hortumundan kalan 20 cm parça plastik borunun ucuna takılıp U yapılarak diğer ucuna tekrar plastik boru takıldı. Paket lastiklerinin yardımıyla opastik borulardan oluşan U kavanoza tesbit edildi ve içine su dolduruldu. Açıkta kalan uca ise küçük bir akvaryum hortumu yardımıyla serum hortumunun plastik haznesi takıldı. Plastik hazne olmadan da belki sistem çalışabilir ama riske girmek istemedim. Gaz çıkışını gözlemledikten sonra karar vereceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|