agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-01-2010, 17:32   #1
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Konu başlığını daha fazla dağıtmamak için tartışma bıraktığımız yerde öylece kalsın. Bundan sonra her okuyanın değerlendirmesine kalsın.

Ozon konusu özellikle kanser ve astım hastaları için en az enzimler kadar önemli. Bir zamanlar ozon tedavisi alıp almama konusunda araştırmalarım olmuştu.

http://www.ozon.com.tr/index.php

Hatta bundan bir ay önce domuz gribi tartışıldığı sırada eve bir adet ozon jeneratörü almayı düşünmüştüm fakat ev tipi modeller bir kaç ay sonra çıkacağı için alamamıştım.

http://saboelektronik.com/default.as...d=41&cat_id=23

Ozon ve ozon tabakası tartışılırken hep iyi ozon ve kötü ozon tanımlamalarını duyardım ama pek araştırmamıştım. Bu sitede bununla ilgili bir tanım var ama yinede konunun derinlemesine tartışılmasından yanayım.

http://www.saboelektronik.com/default.asp?git=4&sayfa=8
http://saboelektronik.com/default.asp?git=4&sayfa=22

Sn. doğasever' in bahsettiği kötü ozon kısmı zannederim. Hava kirliliği ile ilgili olan bölümüde bu sitede teferruatlı olarak anlatılmış ama ne yazıkki bu siteyi çevirecek gücüm yoktur. İlgilenen arkadaşların google translate yardımı ile okumalarını öneririm.

http://www.epa.gov/air/ozonepollution/
http://www.epa.gov/air/ozonepollution/basic.html

Fakat hala enzim üretiminde ozonun nerede ortaya çıktığına dair bir şey bulamadım. Sn. Doğasever yazdıktan sonra hareketin öncüleri olarak bahsettiği doktoruda buldum herhalde ama yinede ozonla ilgili net bir bilgi edinemedim.

Zannederim alternatif tıp' la uğraşan uzakdoğulu bir doktor. Yazışmaların çoğu kendi alfabeleri ile olduğu için pek anlamadım ama bu sitede de ozonla ilgili teknik bir açıklama yok.

Ozon' un bizi şu aşamada enzimleri ve mikroorganizmaları bırakıp arkasından gidilecek kadar ilgilendirdiğini de sanmıyorum. Bu konu zaman içinde daha çok tartışılacaktır.

Bizim şu an önceliğimiz ister içilebilir, isterse çöp enzim yapıp, küçük küçük deneylerle gerçekten işe yarayıp yaramadığını keşfetmeye çalışmak. Çünki deney yapmadan bir şeyler konuşmak için çok erken.

Bu arada fermentasyonu başlatmak için Sn. Doğsever' in kahverengi şeker fiyatına sattığını söylediği ticari EM' den kullanmak isteyen arkadaşlarda EM kullanır.

mrduran ve porselen beğendi.
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025