agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-12-2009, 15:50   #11
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Fermentasyon kovasından çıkan katıların değerlendirilmesi

İki ay önce fermentasyona başlayan mutfak artıkları artık gaz çıkma işlemi durmuş, yani fermentasyonu tamamlamış olmasına rağmen bugüne kadar nasıl değerlendireceğime karar vermediğimden bekliyordu. Bu kadar beklemesine rağmen en küçük bir kokuşma olmaması onu çöpe döküp kurtulmamı engelledi. Bu aynı zamanda yaptığım amatör kovanın çok sağlıklı işlediğini gösteriyordu.

Bu yüzden evde kullanılmayan saksılardan birine yine evde kullanılmayan bir saksının içinde, içine bir miktarda perlit katılmış fakat besleyici özelliği kalmadığı için içindeki bitkisi kurumuş toprağı alarak, fermentasyon kovasındaki katı atıkla bu toprağı karıştırmaya karar verdim.

Saksıya koyduğum toğrak ve fermente katı atığı streç film ile sararak kompost işleminin tamamlanması için bir rafa kaldırdım. Bahara doğru yeni fidelerle denemeyi düşünüyorum. Sonuçlarını yine paylaşırız.

Eklenen Resimler
     
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025