![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 278
|
Arkadaşlar merhaba, 24.02.2019 tarihinde ilk enzim denememi yaptım. 5 lt' lik plastik damacanada nargile usulü, önceki arkadaşlarımızın yaptığı şekilde. İçerisine 3 su bardağı melas, 1 kg civarı ısırgan otu ince ince doğradım, 5-6 baş sarımsak ve üzerini su ile doldurdum. Evin en sıcak odasında duruyor. Pazartesi ya patlarsa diye, düzenek kurmama rağmen iş yerinde akşamı zor ettim. Ancak bugün beşinci günü ve hiç hareket yok, ara sıra çalkalıyorum o zaman 1-2 kabarcık çıkıyor, yandaki su dolu şişenin kenarlarında küçük kabarcıklar var o kadar. Bidonu aşağıya doğru eğdirdiğimde ise tüp gaz kokusu gibi bir koku geliyor. Bu enzim denemem hakkında yorum yapabilirmisiniz, başarılı olma ihtimali varmı veya bu aşamada yapacağım bir şey olabilirmi? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2019
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4
|
Ben de bugün balık turşusu denebilecek düzeneği kurdum. İçerik şu şekilde, 8 litre su, 800 gr Üzüm pekmezi 2.5 kg kadar balık artığı ağzı kapalı olarak şeffaf turşu bidonunda bekliyor. Arada bir kapağını gevşetip gazını alacağım. Artan balıkları da 2-3 ay sonra gübre olarak çıkartma ümidiyle toprağa gömeceğim. |
|
|
|
![]() |
|
|