agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-03-2015, 22:38   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
A Nomad abla az önce enzimi patlattım Allahım nasıl korktum bilemezsiniz ..

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2015, 23:50   #2
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
A Nomad abla az önce enzimi patlattım Allahım nasıl korktum bilemezsiniz ..
İlk günden patlatmayı nasıl becerdin, anlat ki öğrenelim biz de

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2015, 21:16   #3
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
A Nomad abla az önce enzimi patlattım Allahım nasıl korktum bilemezsiniz ..
Geçmiş olsun Mete Bunlar her enzimcinin başına gelebilecek sıradan şeyler.

Bu arada ben de pazar gezisinde yabanî sarmısak otu buldum. Ana maddesi bu olmak üzere yeni enzim planlıyorum Sıcakken mayalandığı için yarıdan fazlası su olan yoğurdumuz da mevcut. Bizim köyün bağlarından yapılma pekmezimiz de

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2015, 23:00   #4
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Geçmiş olsun Mete Bunlar her enzimcinin başına gelebilecek sıradan şeyler.

Bu arada ben de pazar gezisinde yabanî sarmısak otu buldum. Ana maddesi bu olmak üzere yeni enzim planlıyorum Sıcakken mayalandığı için yarıdan fazlası su olan yoğurdumuz da mevcut. Bizim köyün bağlarından yapılma pekmezimiz de
Yabani sarimsak, benim cimleri cimen haline getiren tatli belalar..Cumartesi gunu, epeyce kokunden cikarip imha ettim.Bilhassa, tohumlarinin dagilmamasina dikkat etmeli.
Nar gibi ; carsidan aldim bir tane , eve geldim bin tane.. Cok cabuk ureyen bitki..
Ben, bu hafta sonu balikcilardan alacagim artiklar ile kalan melasimi degerlendirmek istiyorum.
Gerci, havalar soguk.. Buyukada da evde de birakmak niyetinde degilim.Kose bir yer bulup orada fokurdatmali..

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2015, 00:03   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Kitap fuarından geldim yemek falan yedim , enzim aklıma geldi gittim baktım enzime kapak şişmiş azcık gevşettim köpürdü kola gibi bende camı açtım camda kapağı gevşetmemle bommm daha doğrusu bummm , hiç bu kadar korkmamıştım elim ayağım boşaldı , güleyimmi ağlayayımmı bilemedim Allahtan kapak gözüme fırlamadı ama elim çok acıdı . Ben böyle bişi beklemiyordum patlatma olayını fışkırıyor sanmıştım

Benim için enzim bitmiştir ...

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2015, 00:39   #6
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
...Benim için enzim bitmiştir ...
Enzim bitmiştir de ne demek

Abla sözü dinle ve nargile sistemiyle kur yeni enzimini.
Hem biraz adrenalin iyidir, dinç tutar

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2015, 07:09   #7
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
Kitap fuarından geldim yemek falan yedim , enzim aklıma geldi gittim baktım enzime kapak şişmiş azcık gevşettim köpürdü kola gibi bende camı açtım camda kapağı gevşetmemle bommm daha doğrusu bummm , hiç bu kadar korkmamıştım elim ayağım boşaldı , güleyimmi ağlayayımmı bilemedim Allahtan kapak gözüme fırlamadı ama elim çok acıdı . Ben böyle bişi beklemiyordum patlatma olayını fışkırıyor sanmıştım

Benim için enzim bitmiştir ...
Bizler de patlattik. Ne oldu ?
Dunyanin sonu gelmediya ?
Turnike SART...
Moraller bozulmasin.

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2015, 07:55   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Bizler de patlattik. Ne oldu ?
Dunyanin sonu gelmediya ?
Turnike SART...
Moraller bozulmasin.
ne olmuşku...
sadece şevkimiz çogaldı...
enzime devam
(sayın hocam erkenciliğinize hayran kaldım)

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2015, 00:41   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Yok abla bu korkudan sonra birdaha yapabilirmiyim bilmem senin dediğini yapcaktım ha şimdi ha yarın derken olan oldu

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2015, 00:45   #10
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Pes etme bence, birkaç gün dinlen, eminim sonra içindeki ses 'haydi şu enzimi bir daha deneyelim' demeye başlayacaktır

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2015, 09:42   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Ya evde patlasaydı hayali bile kötü.. Sabah okula giderken enzim izlerini yerde gördükçe sesli gülüş aslında zevkliydi de kapağı bulursam bir fotoğraflıyayım

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2015, 09:55   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-12-2014
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 7
Enzimin PH'ı kaça kadar düşer? Ben kuralı 2 ay 10 gün oldu. Gaz çıkışı daha 15 gün önce durmuştu akşam ölçeyim dedim 2,9 çıktı. Ph metrenin ayarı doğru , enzim ph ının bu kadar düşmesi normal mi ?

sonromeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2015, 23:06   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2014
Şehir: samsun
Mesajlar: 165
Arkadaşlar hazır enzimler konusunda bilgisi, ürün deneyimi, maliyeti gibi konularda fikri olan varmıdır?

estikey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2015, 23:35   #14
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi estikey Mesajı Göster
Arkadaşlar hazır enzimler konusunda bilgisi, ürün deneyimi, maliyeti gibi konularda fikri olan varmıdır?
Hazır enzime ne hacet, evde yapımı çok kolay ve masrafsız, üstelik içeriğini paşa gönlünüze göre ayarlayabiliyorsunuz...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2015, 16:26   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2014
Şehir: samsun
Mesajlar: 165
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Hazır enzime ne hacet, evde yapımı çok kolay ve masrafsız, üstelik içeriğini paşa gönlünüze göre ayarlayabiliyorsunuz...
Hocam 2500 adet bir yaşında meyve ağacı için evde ne kadar enzim yapmalıyım

estikey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2015, 17:20   #16
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi estikey Mesajı Göster
Hocam 2500 adet bir yaşında meyve ağacı için evde ne kadar enzim yapmalıyım
Estağfurullah 'hoca'lık vasfına sahip değilim

Evinizde her gün kullandığınız meyve-sebzelerin atıkları, bahçenizdeki otlar (ki o kadar çok fidan varsa mutlaka ot da çıkıyordur) emin olun size yeterli miktarda enzim de kompost da sağlayacaktır.

Kaldı ki o kadar çok ağaç için öncelikle hayvansal gübreleri kullanmanızı öneririm, ekstra destek olarak da her ağacın izdüşümüne enzim ve/veya kompost (ki şu an başlasanız 1-2 ay içinde kullanıma hazır hale gelebilirler) uygularsınız.

Çok daha masrafsız olacaktır...

Mesela önümüzdeki kış boyunca enzim yaparsınız, sonraki bahardan itibaren bol bol kullanırsınız, geleceği de düşünmek lazım

Bu konuda benim fikrim (enzim kullanmak istemenize istinaden) bu ama eminim ustalarımız sizi çok daha iyi yönlendirecektir.

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2015, 23:54   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 146
Ben enzim yapmıştım ama çabuk tüketemeyeceğim diye buzdolabına koymuştum. Birkaç aydır duruyordu. Şimdi baharla birlikte kullanayım dedim amaaa......

Neyi nasıl yapacağımı unuttum. Şimdi bu enzimi canlandırmam mı lazım?
Evet se nasıl ?

Buzdolabı dışında muhafaza edemiyor muyuz? Ve ne kadar zamanda tüketilmeli ?

pulibet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2015, 00:06   #18
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pulibet Mesajı Göster
Ben enzim yapmıştım ama çabuk tüketemeyeceğim diye buzdolabına koymuştum. Birkaç aydır duruyordu. Şimdi baharla birlikte kullanayım dedim amaaa......

Neyi nasıl yapacağımı unuttum. Şimdi bu enzimi canlandırmam mı lazım?
Evet se nasıl ?

Buzdolabı dışında muhafaza edemiyor muyuz? Ve ne kadar zamanda tüketilmeli ?
Önceki mesajlarda vardı ama şimdi ben de üşendim dönüp aramaya, o nedenle vereceğim bilgiler hep 'sanırım' parantezinde olacaktır.

Yanlış aklımda kalmamışsa dolaptan çıkarıp oda ısısına alışınca bir miktar pekmez ekleyip canlandırılıyor ve 1 ay (süreden emin değilim, daha kısa da olabilir) kadar bekleyip kullanılıyordu.

Oda ısısında ise 1 ay kadar kullanılabiliyor, daha uzun süre bekletmek sıkıntılı olur diye biliyorum...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2015, 00:14   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 146
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Önceki mesajlarda vardı ama şimdi ben de üşendim dönüp aramaya, o nedenle vereceğim bilgiler hep 'sanırım' parantezinde olacaktır.

Yanlış aklımda kalmamışsa dolaptan çıkarıp oda ısısına alışınca bir miktar pekmez ekleyip canlandırılıyor ve 1 ay (süreden emin değilim, daha kısa da olabilir) kadar bekleyip kullanılıyordu.

Oda ısısında ise 1 ay kadar kullanılabiliyor, daha uzun süre bekletmek sıkıntılı olur diye biliyorum...
Aslında bende bir zamanlar başından sonuna okumuştum bu başlığı. Şimdi bende üşendiğimden yazıyorum ya.
Yarım yamalak hatırlıyorum bende sizin gibi. Emin olamadım. Acaba bu pekmez ilavesinde önceki gibi gaz çıkışı oluyormu ki yine? Neyse bir deneyelim. Olmadı baştan yaparım. Teşekkürler.

pulibet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2015, 01:09   #20
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pulibet Mesajı Göster
...Acaba bu pekmez ilavesinde önceki gibi gaz çıkışı oluyormu ki yine?...
Çıkması lazım

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2015, 00:54   #21
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Enzim sayım sekiz oldu. Hastane bahçesinde taze ısırgan otlarını görünce dayanamadım, elime poşet geçirip toparladım. Eve getirdiğimde poşet bulamadığım için çıplak elle doğradım bıçak kullanmamak için. Güzelim ısırganlar ziyan olmasın niyetine. Şaşırtıcı bir şekilde ellerimi hiç ısırmadılar.

İki bidon ısırgan enzimi, üç bidon yabanî sarmısak otlu karışımlı, iki adet yeşil sebzelerden bir adet de narenciye içi... Balkon tüm gün güneş alıyor diye oraya bıraktım. Daha sonra baktığımda bir şişmişlerdi ki dokunmaya korktum. Ama korkunun ecele faydası yok diyerek "güm pat" iki şişeyi de patlataraktan havalarını aldım. Alıştık nasıl olsa patlatmaya

Narenciye enzimimde her şey dibe çöktü. Sanırım hazır.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2015, 21:52   #22
Ağaç Dostu
 
acemi_cevizci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2013
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 100
yaptığım enzim bidonlarının bazılarının içindeki meyve sebzelerin üzerlerinde beyaz beyaz küflenmeler başladı 20 gün oldu hala gözlemleyebildiğim hava çıkışı yok hatalı yapmış olabilirmiyim 1 kg üzüm pekmezi 3 kg pazarcı arkadaşımdan temin ettiğim meyve sebze artıkları 10 kg klorsuz su eklemiştim.

acemi_cevizci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2015, 22:12   #23
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_cevizci Mesajı Göster
yaptığım enzim bidonlarının bazılarının içindeki meyve sebzelerin üzerlerinde beyaz beyaz küflenmeler başladı 20 gün oldu hala gözlemleyebildiğim hava çıkışı yok hatalı yapmış olabilirmiyim 1 kg üzüm pekmezi 3 kg pazarcı arkadaşımdan temin ettiğim meyve sebze artıkları 10 kg klorsuz su eklemiştim.
Aktifleyici de eklediyseniz (yoğurt suyu, maya ya da EM) eksik yaptığınız bir şey yok ama eğer eklemediyseniz bitkisel atıklarınızı suyun içinde çürümeye ve küflenmeye bırakmışsınız demektir. Bu durumda da gördüğünüz küfler ve gaz çıkışının olmayışı son derece normaldir.

Benim önerim: Bu konuyu baştan sona, satır dahi atlamadan okumanız...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2015, 23:45   #24
Ağaçsever
 
buz45's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-06-2014
Şehir: Manisa
Mesajlar: 65
13 Şubatta elma, kahverengi şeker ve su ile hazırladığım enzim sanırım artık tamam. İçine maya koymadım, bu konunun ilk mesajında yazıldığı gibi yaptım. Birkaç gün daha bekleyip süzerim diyorum...Sizce de olmuş mu?
Name:  IMG_20150320_232948.jpg
Views: 927
Size:  15.7 KB

buz45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2015, 23:24   #25
Ağaç Dostu
 
acemi_cevizci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2013
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 100
şimdi eklesem yoğurt suyunu olurmu ve ne kadar eklemeliyim?

acemi_cevizci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2015, 23:42   #26
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_cevizci Mesajı Göster
şimdi eklesem yoğurt suyunu olurmu ve ne kadar eklemeliyim?
Şimdi eklemeniz muhtemelen işe yaramayacaktır çünkü küflenmeye başlamış. Enziminizi kurarken eklemeniz gerekiyor, ölçü olarak mesela 10 litrelik bidona yaklaşık 1 su bardağı yoğurt suyu ya da birkaç yemek kaşığı maya ekleyebilirsiniz.

Tekrar ve ısrarla bu konuyu en başından başlayarak okumanızı öneriyorum, zaten mevcut olan cevapları tekrar tekrar yazmak kirliliğe sebep oluyor malum...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2015, 23:58   #27
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi buz45 Mesajı Göster
13 Şubatta elma, kahverengi şeker ve su ile hazırladığım enzim sanırım artık tamam. İçine maya koymadım, bu konunun ilk mesajında yazıldığı gibi yaptım. Birkaç gün daha bekleyip süzerim diyorum...Sizce de olmuş mu?

Maya ya da herhangi bir aktifleyici kullanmadıysanız, atıklarınızı etkileyen bakteriler muhtemelen istenmeyen bakteriler olmuştur, oysa enzim yapmaktaki maksadımız yararlı bakterilerden faydalanmak.
Yoğurt suyu ya da maya koymamızdaki amaç, içeriğindeki laktik asit bakterilerini ortama dahil edebilmek.
Bu bakterileri ekleyip izole etmezsek elde ettiğimiz karışım 'enzim' olmaz, başka ve yüksek olasılıkla zararlı bir karışım elde etmiş oluruz.
Ayrıca enzimin fermantasyon süresi ortalama 2,5-3 ay sürer...

Bu konunun ilk mesajının üzerinden öyle sular aktı ki okumazsanız böyle hatalara düşmeniz oldukça normal

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2015, 00:54   #28
Ağaçsever
 
buz45's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-06-2014
Şehir: Manisa
Mesajlar: 65
Sayın A_NOMAD, bu konuyu baştan sona bir kez okudum, bir kaç kez de kafamın takıldığı yerleri tekrar okudum.
Sizin dediğiniz gibi, bitkiler için içine maya eklediğim enzim denemelerim oldu.
Ama içilebilir enzim yaparken genellikle maya konulduğuna rastlamadım.Bu deneme içilebilir enzim denemesiydi...Siz ''Bu bakterileri ekleyip izole etmezsek elde ettiğimiz karışım 'enzim' olmaz, başka ve yüksek olasılıkla zararlı bir karışım elde etmiş oluruz.'' diyorsunuz. Uyarınız için teşekkür ederim... Araştırmaya kaldığım yerden devam diyorum...

buz45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2015, 08:59   #29
Ağaç Dostu
 
acemi_cevizci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2013
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 100
(Biliyorum sizi fazla yoruyorum ama 20 gün gibi bir zaman kaybı ve yaklaşık 10 şişe kaybım olacak onun için soruyorum .)Konuyu okumaya başladım baştan. şöyle bir ibare var konuda ''Bekleme süresi boyunca bazen atıkların üzerinde beyaz mantarımsı bir tabaka hatta kurtçuklar ortaya çıkabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda bir miktar daha pekmez ilave edip çalkalayınız.'' benim küf dediğim beyaz mantarımsı tabaka . A NOMAD küflenme olmayan şişelere ve mantarımsı tabaka olanlara yoğurt suyu **** kuru maya oluyorsa sıvı peynir mayası eklesek olurmu peki ?


Düzenleyen acemi_cevizci : 21-03-2015 saat 11:38
acemi_cevizci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2015, 14:16   #30
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_cevizci Mesajı Göster
(Biliyorum sizi fazla yoruyorum ama 20 gün gibi bir zaman kaybı ve yaklaşık 10 şişe kaybım olacak onun için soruyorum .)Konuyu okumaya başladım baştan. şöyle bir ibare var konuda ''Bekleme süresi boyunca bazen atıkların üzerinde beyaz mantarımsı bir tabaka hatta kurtçuklar ortaya çıkabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda bir miktar daha pekmez ilave edip çalkalayınız.'' benim küf dediğim beyaz mantarımsı tabaka . A NOMAD küflenme olmayan şişelere ve mantarımsı tabaka olanlara yoğurt suyu **** kuru maya oluyorsa sıvı peynir mayası eklesek olurmu peki ?
Peynir mayası farklı bir madde diye biliyorum o nedenle bu sorunuza (ve kurtarılabilir olup olmadığı konusuna) ustalarımızdan cevap gelmesini bekleyin diyorum.

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025