agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-03-2015, 17:57   #1981
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Hoş geldiniz aramıza

Şeker kamışı şekerinden kastınız 'kristal beyaz şeker' ise kullanmayın, melas ya da pekmez kull...

Gelişmeleri paylaşmanızı bekliyoruz
Hayır kahverengi
Biraz okudumda okadar mesajı okumak gözümü korkuttu 10 sayfa geriye kadar gittim okudum
Balıkla enzim yapmak isteyenler enzimi patlatanlar şarap la ilgili bişiler okumadım bile gaz almak için aletler enzimim olmuşöı diye soranlar falan filan birazda baştan okumam lazımmış demekki

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 17:57   #1982
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Yoğurt değil de yoğurt suyu katmak gerekiyor diye biliyorum ben...
Çoğunluğu suyundan olmak üzere az bir kısmı yoğurttu, diğerlerinde de aynı şekilde kullanmıştım.

Yalnız bu yoğurdun mayası, hazır yoğurt mayasıydı ondan mıdır acaba?
Enzim durulunca rengi çok güzel; tam istediğim kızıl-kahve tonunda çıkıyor.

A_NOMAD beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 18:02   #1983
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Enzimlerin çalışma hızı sıcaklığa göre değişkenlik gösterebiliyor, daha sıcakta daha hızlı çalışıyorlar mesela.

Yoğurttan şüpheniz varsa daha sonrakilerde maya kullanarak deneyebilirsiniz.
İstediğiniz rengi tutturmanıza sevindim

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 18:23   #1984
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
İçine kattığım malzemeler de çok güzeldi, hepsi yeşillikti, ıspanak sapları vs. Bir de kendime söz vermiştim yeni enzim yaparsam yeşil soğan katmayacağım diye.

Yeşillikleri ayırıp soğanı çöpe atmak üzere bir kenara koyunca bana üzgün üzgün bakıyormuş gibi geldi, dayanamayıp yeşil soğanları yine koydum
Bu sefer nedense o kadar kötü kokmadı, alın size bitkisel psişizm Merhamet edip çöpe atmadığım ve kadroya dahil ettiğim için o da kötü kokusuyla beni rahatsız etmedi (şaka tabi).

Not: Eski sayfalardaki bilgileri minik satırlarla tazeleyelim:

Azot ağırlıklı enzim için yeşil sebzelerden; potasyum ağırlıklı olsun isterseniz patates, muz kabuğu, ıhlamur vs. asidik enzim isterseniz narenciye, domates, kabak vs. enzimleri yapabilirsiniz.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 18:49   #1985
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
...Merhamet edip çöpe atmadığım ve kadroya dahil ettiğim için o da kötü kokusuyla beni rahatsız etmedi...
Anlamadığım şu: Kadroya katılmayı neden bu kadar istedi acaba, kadrodakilerin nereye gideceğini sandı?

Şaşkın yeşil soğan

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2015, 22:09   #1986
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Arkadaşlar enzim yapımını Bursa'da kadın derneklerinde eğitim konusu olarak anlatıyorum ve oldukça da ilgi çekiyor, ancak ülkemizdeki sonuçlarını gösterecek bir resim yok yabancı kaynaklardan bulabiliyorum. Elinde sonuçlarına ait farklı ürünlerde özellikle meyve ve sebzelerde resimler olan ve mümkünse karşılaştırmalı olarak uygulamasıyla buraya koyar veya selahattinyilmaz@yahoo.com adresimden bana mail atabilirler mi? Bende ayrıca eğitimden elde edeceğim sonuçlar olarak resimleyebilirsem burada yayınlamayı düşünüyorum bu yıl.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2015, 06:45   #1987
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
hocam ellerinize sağlık...televizyon progrramıznız çok güzeldi...
tadımız damağımızda kaldı yeniden başlasa çok güzel olur...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 00:01   #1988
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Bugün deneme amaçlı bir litrelik pet şişeye yeşil enzim yaptım. Bakalım sonuç ne olucak ? ıspanak , maynonoz , nane , bürüksel lahanası birtane kötüleşmişti baya , sonra roka , yeşil elma kabuğu birde bana pişmiş pişmiş sırıtan kiviyi koydum .. 6 adet esmer küp şeker ve 1 tatlı kaşığı pekmez kuru maya buşamadım yarın atıcam ama azcık ekmek attım . Acaba nasıl birşey olcak.


Düzenleyen Tilki Mete : 07-03-2015 saat 05:26
Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 08:33   #1989
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Tee eskilerde üyeler arasında konuşulmuştu. Hatta ben de yapmıştım. Meğer bilmeden bir tür enzim yapmışım.

Isırgan otlarını topluyoruz ve bir pet şişeye dolduruyoruz, iyi güneş alan bir yere koyuyoruz. Bir süre sonra ısırgan otu suyunu bırakıyor. İşte o suyu, normal suyla seyreltip bitkilere veriyoruz. Potasyum zenginiymiş bu su. Isırganlar çıkınca yine yapmaya karar verdim.

Vegy beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 10:42   #1990
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Tee eskilerde üyeler arasında konuşulmuştu. Hatta ben de yapmıştım. Meğer bilmeden bir tür enzim yapmışım.

Isırgan otlarını topluyoruz ve bir pet şişeye dolduruyoruz, iyi güneş alan bir yere koyuyoruz. Bir süre sonra ısırgan otu suyunu bırakıyor. İşte o suyu, normal suyla seyreltip bitkilere veriyoruz. Potasyum zenginiymiş bu su. Isırganlar çıkınca yine yapmaya karar verdim.
Bütün mesajları tek tek okudunuzmu? bugün kapağı hafif gevşettim , fosss diye bir ses çıktı fazla bekletmeden kapattım yaş maya koyuluyormu ? şu anda maya yok durumu iyi bir fotoğraf atayımda yorumlayın ..

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 13:03   #1991
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Bütün sayfaları okumadım daha Mete, çok fazla bilgisayara bakınca başım ağrıyor. Çocuklardan da fırsat olmuyor zaten. Azar azar okuyorum her gün birkaç sayfa şimdi kırklarda bir yerdeyim.

"Tee eskiler" diye bahsettiğim ısırgan otu enzimi, "enzim" başlığında değil farklı bir başlıkta konuşulmuştu, şimdi hatırlamıyorum.

Yaş maya ve yoğurt suyu konmasının sebebi fermantasyonu hızlandırmak. İlk mesajdaki enzim hazırlanışına bakarsan yaş maya veya yoğurt suyu konacak diye bir şey yazmıyor.

Valla ben enzime yorum yapacak kadar üstad olmadım daha Sen yine at fotoyu anlayanlar yorum yapar, bize de bir fikir olur.

Tilki Mete beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 13:07   #1992
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Bugün kayınvalidemle pazara çıktık. O tezgâhların üzerine ben de tezgâh altlarına, kenarlarına baktım, gözüm atılan sebze ve meyvelere takıldı." Bunlardan da ne güzel enzim olur şimdi" dedim içimden. Balıkçının orda da balıklar vardı enzimcilerin kulaklarını çınlattım. "Herhalde benim yerimde olaydılar, kesin isterlerdi" diye düşündüm.

Safranlı beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 17:19   #1993
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Bugün kayınvalidemle pazara çıktık. O tezgâhların üzerine ben de tezgâh altlarına, kenarlarına baktım, gözüm atılan sebze ve meyvelere takıldı." Bunlardan da ne güzel enzim olur şimdi" dedim içimden. Balıkçının orda da balıklar vardı enzimcilerin kulaklarını çınlattım. "Herhalde benim yerimde olaydılar, kesin isterlerdi" diye düşündüm.
Aynı şeyi bende düşündüm akşam dayanamadım yeşilleri istedim sadece ayrı olarak kivi ile naneyi evden koydum he birde elma kabuğunu demekki şimdiden enzimci olmuşum

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 18:14   #1994
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
...yaş maya koyuluyormu ? şu anda maya yok durumu iyi bir fotoğraf atayımda yorumlayın ..
Maya ya da yoğurt suyu konmasının sebebi 'ortama laktik asit bakterilerini dahil etmek' ki bu bakteriler beslensin, çoğalsın, atıklarını bıraksın (enzimi fermente etsin) da biz faydalanalım.
Ortama bu bakterileri koymadan enzim elde edemeyiz

Tilki Mete beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 18:29   #1995
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Maya ya da yoğurt suyu konmasının sebebi 'ortama laktik asit bakterilerini dahil etmek' ki bu bakteriler beslensin, çoğalsın, atıklarını bıraksın (enzimi fermente etsin) da biz faydalanalım.
Ortama bu bakterileri koymadan enzim elde edemeyiz
İlk sayfadaki çeviri metinde ortama maya ya da yoğurt suyu koyun demiyor. Sadece esmer şeker, melastan bahsetmiş. Daha sonraki sayfalardan birinde sayın Meyvelitepe yanlış hatırlamıyorsam "maya ya da yoğurt suyu konmasa da bir süre sonra fermantasyon yine de başlayacaktır" mealinde bir açıklama yazmış.

Bu cümlelerden ve sizin yazdığınızdan sonra şunu mu anlamam gerekir Fermantasyon biz maya ya da yoğurt suyu katsak da katmasak da -biraz geç olsa da- başlayacak. Ancak maya ve yoğurt suyu ilave ederek süreci hızlanır; pekmez, melas vs. ile de ortama müdahele ederek ilave ettiğimiz bakterileri besleriz.

Tilki Mete beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 18:34   #1996
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Benim bildiğim kadarıyla ortama bakteri eklemezsek, başlayan olay 'çürüme benzeri' bir durumdan öte gitmeyecektir ya da bizim elde etmek istediğimizden farklı bir şeye dönüşecektir.

(Konunun başlarında doğal olarak epey acemilik yaşanmış, mesela bir ara çürümeye başlamış olan sebze-meyvelerden enzim yapmak gerektiği bile söylenmiş. Oysa şimdi biliyoruz ki çürük ya da kirli atıkları kullanmamak gerekiyor. İlk acemilikten sonra keşfedilmiş ki ortama bakteri eklemek gerekiyor. İdeal olanı EM eklemek ama maya, yoğurt suyu, tuzsuz peynir suyu da laktik asit bakterileri içerdiği için istediğimiz sonuca bizi ulaştırabiliyor. Zaten melas, pekmez ya da esmer şekeri de ortamdaki bakterileri besleme maksatlı ekliyoruz.)

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 18:42   #1997
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
İlk sayfadaki çeviri metinde ortama maya ya da yoğurt suyu koyun demiyor. Sadece esmer şeker, melastan bahsetmiş. Daha sonraki sayfalardan birinde sayın Meyvelitepe yanlış hatırlamıyorsam "maya ya da yoğurt suyu konmasa da bir süre sonra fermantasyon yine de başlayacaktır" mealinde bir açıklama yazmış.

Bu cümlelerden ve sizin yazdığınızdan sonra şunu mu anlamam gerekir Fermantasyon biz maya ya da yoğurt suyu katsak da katmasak da -biraz geç olsa da- başlayacak. Ancak maya ve yoğurt suyu ilave ederek süreci hızlanır; pekmez, melas vs. ile de ortama müdahele ederek ilave ettiğimiz bakterileri besleriz.
Bir şekilde bakteri üretimi olucaktır . Kapağı açtığımızda falan girer heralde neyse ben biraz ekmek koymuştum zaten 1 kaşık kurumaya alıp koyayım evde hep yaş maya vardı yaşı koymadım bende birazda yeni mayalanmış doğal ev yoğurdunun suyunumdan koyayım . Birde evde akvaryumum daha doğrusu babamın işi dolayosıyla havuz malzemelerinden bir çek valf gömmüştüm onu kapağa taksam gaz çıkışı sağlar ama dışardan havayı içeri almaz tek bir korkum var. Kola gibi köpürürse ev batarmı acaba?

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 18:50   #1998
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
Bir şekilde bakteri üretimi olucaktır . Kapağı açtığımızda falan girer heralde neyse ben biraz ekmek koymuştum zaten 1 kaşık kurumaya alıp koyayım evde hep yaş maya vardı yaşı koymadım bende birazda yeni mayalanmış doğal ev yoğurdunun suyunumdan koyayım . Birde evde akvaryumum daha doğrusu babamın işi dolayosıyla havuz malzemelerinden bir çek valf gömmüştüm onu kapağa taksam gaz çıkışı sağlar ama dışardan havayı içeri almaz tek bir korkum var. Kola gibi köpürürse ev batarmı acaba?

Kapağı açtığında girecek olan bakteriler zararlı bakteriler olacaktır ve enzimini bozacaktır. Bizim sadece faydalı bakterilere ihtiyacımız var. Hava ile teması da tamamen kesmek gerekiyor. Gazını almak için kapağı açmıyoruz, sadece gevşetip tekrar sıkıyoruz. Dışarıdan asla hava almaması gerekiyor.

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 18:52   #1999
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397


Bişiler yanlışmı gidiyor ya? Hepsi havalarda

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 18:56   #2000
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Kapağı açtığında girecek olan bakteriler zararlı bakteriler olacaktır ve enzimini bozacaktır. Bizim sadece faydalı bakterilere ihtiyacımız var. Hava ile teması da tamamen kesmek gerekiyor. Gazını almak için kapağı açmıyoruz, sadece gevşetip tekrar sıkıyoruz. Dışarıdan asla hava almaması gerekiyor.
o kısmı anlamıştım zaten kapağı gevletir gevşetmez coss luyor az önce saniyelik bir açma yapıp laktik asit yüklemesi yaptım birazda maya tamamdır . Bu enzim üzerinde tecrube kazanıcam heralde

A_NOMAD beğendi.
Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 19:09   #2001
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
Bişiler yanlışmı gidiyor ya? Hepsi havalarda
Bakteriler yedikçe yani enzim olgunlaştıkça dibe çökecekler merak etme

Tilki Mete beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 20:04   #2002
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Narenciye içi'nden yaptığım enzim neredeyse tamamen dibe çöktü. Üst kısımda ince bir çizgi kaldı.

A_NOMAD beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 20:14   #2003
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Gaz çıkışı ne durumda peki?

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 21:08   #2004
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Gaz çıkışı durdu diyebilirim. Şişede basınç da olmuyor artık.

Bir hafta daha bekleyip açsam mı acaba?

A_NOMAD beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 21:17   #2005
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Gaz çıkışı durdu diyebilirim. Şişede basınç da olmuyor artık.

Bir hafta daha bekleyip açsam mı acaba?
Bir hafta bekleyip süzün bence, hayırlı olsun

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 21:22   #2006
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Paint üzerinden alelacele ve beceriksizce çiziverdim ama sanırım estetik olmamasına rağmen anlaşılır olmuştur

Tilki Mete için özel çizim


Name:  Nargile.jpg
Views: 642
Size:  31.5 KB

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 21:34   #2007
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Küçük şişenin kapağına iki delik açılıyordu sanırım, birine hortum takılıyor. Diğer delik boş kalıyor ki hava çıkışı sağlansın. Ya da tamamen kapaksız olsa da olur mu?

A_NOMAD beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 21:34   #2008
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Bu mu kötü çiziminiz ? Bunu biliyordum aslında da neyse çaktırmadan bilmiyormuş yeni öğrenmiş gibi yapayım 15 sayfa okudum gibi okudumda anlama alıcılarımı kapattım galiba neyse anladığım şeyler var biraz anlamışım bazı şeyleri ne kadar çok seviyorsunuz beni , bu kadar uğraşmışsınız ki karşınızdaki üşengeç ve saf

A_NOMAD beğendi.
Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 21:36   #2009
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Küçük şişenin kapağına iki delik açılıyordu sanırım, birine hortum takılıyor. Diğer delik boş kalıyor ki hava çıkışı sağlansın. Ya da tamamen kapaksız olsa da olur mu?
Hiç bişi olmaz bence . Ama hortumu sabit tutacak suyu da bir nebze dökülmesini engelleyecek bişi lazım diğil mi ?

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 21:37   #2010
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Küçük şişenin kapağına iki delik açılıyordu sanırım, birine hortum takılıyor. Diğer delik boş kalıyor ki hava çıkışı sağlansın. Ya da tamamen kapaksız olsa da olur mu?
İki delik de açılabilir (ki ben öyle yaptım), kapağı tamamen açık da bırakılabilir ama kapak açık kalacaksa hortumu bir şekilde sabitlemek gerekir ki yanlışlıkla sudan çıkmasın...


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
Bu mu kötü çiziminiz ?...
Kalem kağıtla çizim yapsaydım daha net anlaşılırdı bunun ne kadar kötü bir çizim olduğu, övünmek gibi olmasın

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025