agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-01-2014, 10:06   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
EMA denilen aktifleştirilmiş demek yani Etkin Mikroorganizma Aktif. EM1 alırsanız eğer o aktifeştirilmemiş olduğundan melas veya pekmezle aktif hale getirmek gerekiyor diye biliyorum. EMA ya su ve pekmez katıp çoğaltılabilir mi? Olur sanırım ama bilimsel değil kendi görüşümü söylüyorum. Hazırladığımız enzimin suyunu süzüp sıvı gübre gibi kullanacaksak ve bu 1 aydan fazla saklayacağımız anlamına geliyorsa 15 günde bir biraz pekmez ekleyip bakterileri canlı tutmakta fayda var sanırım. Kusura bakmayın gece geç saat olunca çok kesin bilgi olmadı ama ilk sayfalarda bu konunun esas bilgi sahiplerinin paylaştığı kesin bilgiler var diye hatırlıyorum. Onları da okuyun isterseniz.
merhaba,

enzimlere sürekli pekmez verip canlı tutmaya gerek yok. çünkü içerikteki şeker bittiği zaman enzimlerin bir kısmı ölebilir fakat hepsi ölmez uyku durumuna geçerler. uzun zaman sonra siz tekrar glikoz eklediğinizde aktif hale geçtiğini görürsünüz.
benim merak ettiğim bir şey var.

Ph 3,5 - 4,0 civarlarında olan sıvılarda insan sağlığına zararlı bakteri olma ihtimali var mıdır ?

inkero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2014, 08:25   #2
Ağaç Dostu
 
evdeçiçek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 957
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi inkero Mesajı Göster
merhaba,

enzimlere sürekli pekmez verip canlı tutmaya gerek yok. çünkü içerikteki şeker bittiği zaman enzimlerin bir kısmı ölebilir fakat hepsi ölmez uyku durumuna geçerler. uzun zaman sonra siz tekrar glikoz eklediğinizde aktif hale geçtiğini görürsünüz.
benim merak ettiğim bir şey var.

Ph 3,5 - 4,0 civarlarında olan sıvılarda insan sağlığına zararlı bakteri olma ihtimali var mıdır ?
Sn. İnkero

Yaklaşık 2 ay önce hazırlamış olduğum enzimde gaz çıkışı durmuş, koyduğum meyve parçacıkları dibe çökmüştü, ben pazar günü bir çay kaşığı daha pekmez ekledim. Dün akşam baktığımda sanki şişenin içinde savaş vardı deyim yerinde ise harıl harıl kaynıyordu ve bayağı bir gaz çıkışı vardı. Gaz çıkışı bitene kadar bekleyeyim mi acaba, yoksa enzimi kullanabilir miyim?

evdeçiçek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2014, 11:24   #3
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi evdecıcek Mesajı Göster
Sn. İnkero

Yaklaşık 2 ay önce hazırlamış olduğum enzimde gaz çıkışı durmuş, koyduğum meyve parçacıkları dibe çökmüştü, ben pazar günü bir çay kaşığı daha pekmez ekledim. Dün akşam baktığımda sanki şişenin içinde savaş vardı deyim yerinde ise harıl harıl kaynıyordu ve bayağı bir gaz çıkışı vardı. Gaz çıkışı bitene kadar bekleyeyim mi acaba, yoksa enzimi kullanabilir miyim?

merhaba,

benzer bir soruyu bende daha önce meyvelitepe'ye sormuştum. bu konularda kendisi daha bilgilidir. şöyle bir cevap almıştım.bana son derece mantıklı geldi.

sonuçta fermantasyon bittiyse bakteriler meyvelerin ve diğer organik atıkların içindeki gerekli materyalleri tüketip yararlı atıkları oluşturmuş demektir.
bunda sonra katacağınız şekerin fermantasyonu uzatmaktan başka pek fazla gübreye katkısı olmayacaktır.

inkero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025