![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
|
Alıntı:
enzimlere sürekli pekmez verip canlı tutmaya gerek yok. çünkü içerikteki şeker bittiği zaman enzimlerin bir kısmı ölebilir fakat hepsi ölmez uyku durumuna geçerler. uzun zaman sonra siz tekrar glikoz eklediğinizde aktif hale geçtiğini görürsünüz. benim merak ettiğim bir şey var. Ph 3,5 - 4,0 civarlarında olan sıvılarda insan sağlığına zararlı bakteri olma ihtimali var mıdır ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 957
|
Alıntı:
Yaklaşık 2 ay önce hazırlamış olduğum enzimde gaz çıkışı durmuş, koyduğum meyve parçacıkları dibe çökmüştü, ben pazar günü bir çay kaşığı daha pekmez ekledim. Dün akşam baktığımda sanki şişenin içinde savaş vardı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
|
Alıntı:
merhaba, benzer bir soruyu bende daha önce meyvelitepe'ye sormuştum. bu konularda kendisi daha bilgilidir. şöyle bir cevap almıştım.bana son derece mantıklı geldi. sonuçta fermantasyon bittiyse bakteriler meyvelerin ve diğer organik atıkların içindeki gerekli materyalleri tüketip yararlı atıkları oluşturmuş demektir. bunda sonra katacağınız şekerin fermantasyonu uzatmaktan başka pek fazla gübreye katkısı olmayacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|